Stiri despre menta

  103 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum se prepară dulceaţa din mentă, perfectă pentru ceaiuri FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se prepară dulceaţa din mentă, perfectă pentru ceaiuri FOTO

  Este început de septembrie, iar gospodinele se întrec deja în prepararea conservelor dulci, din roadele pe care le culeg din propria ogradă. Dacă ajungeţi în Greceanca, la poalele dealului Istriţa, aveţi ocazia să gustaţi dulceaţa de kaki, din petale de trandafir şi chiar din mentă.

 • Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru
a combate stresul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru a combate stresul

  Conform mai multor studii efectuate de universităţi din America, un sfert din populaţia lumii suferă sau a suferit la un moment dat de stres şi anxietate. Mai multe ceaiuri au efecte dovedite împotriva stresului. Vă prezentăm cele mai bune ceaiuri pentru a combate stresul.

 • Compresele cu mentă. Când sunt utile şi cum se pregătesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Compresele cu mentă. Când sunt utile şi cum se pregătesc

  Menta, planta perenă cu miros inconfundabil, este apreciată nu doar în bucătărie, ci şi în fitoterapie, care o recomandă în special în profilaxia şi tratarea bolilor digestive, respiratorii şi circulatorii. Substanţele sale active o fac utilă şi în uz extern, când este indicată sub formă de comprese.

 • Cum se prepară siropul cu soc, mentă
şi lămâi verzi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se prepară siropul cu soc, mentă şi lămâi verzi

  Răcoritor, sănătos şi tocmai bun pentru zilele caniculare de vară, siropul cu soc, mentă şi lămâi verzi este uşor de preparat. Iată mai jos cum se pregăteşte acest sirop şi de ce ingrediente aveţi nevoie.

 • Fursecuri fragede cu cremă de ciocolată şi mentă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fursecuri fragede cu cremă de ciocolată şi mentă

  Fursecuri fragede cu cremă de ciocolată şi mentăÎn zilele de weekend petrecute cu prietenii sau dimineţile leneşe care se prelungesc în pat, o bună idee de resfăţ este combinarea cafelei aburinde cu delicioasele fursecuri cu ciocolată şi mentă.

 • Cum se prepară pasta de mentă şi la ce se foloseşte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se prepară pasta de mentă şi la ce se foloseşte

  Substanţele active ale mentei, care conferă plantei proprietăţi calmante, cicatrizante, dezinfectante, sunt prezente în toate părţile aeriene ale plantei, dar cu preponderenţă în frunze, folosite în obţinerea infuziilor, decocturilor şi tincturilor, dar şi a altor produse mai puţin folosite, cu proprietăţi terapeutice considerabile. Pasta de mentă este unul dintre ele.

 • Compresele cu mentă. Cum se pregătesc şi pentru ce sunt utile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Compresele cu mentă. Cum se pregătesc şi pentru ce sunt utile

  Menta, una dintre primele plante aromatice şi medicinale cultivate în ţara noastră, este folosită de mii de ani nu doar în uz intern, sub forma clasicelor ceaiuri, ci şi extern, date fiind proprietăţile sale calmante, cicatrizante şi dezinfectante. Compresele cu mentă, spre exemplu, au o serie de indicaţii terapeutice de la acnee şi crăpături ale pielii, până la arsuri şi dureri de cap.

 • Plante care atrag energiile pozitive
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plante care atrag energiile pozitive

  Plantele sunt folosite, de regulă, pentru înfrumuseţarea spaţiilor în care se lucrează sau se locuieşte. Pe lângă dorinţa de a crea o atmosferă plăcută, revigorantă, care să ducă la un mediu prielnic pentru muncă, spor şi inspiraţie, plantele atrag energiile pozitive şi pot transforma spaţiul de lucru sau casa într-o oază de linişte.

 • Topul ceaiurilor pentru afecţiuni
şi alergii respiratorii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Topul ceaiurilor pentru afecţiuni şi alergii respiratorii

  Afecţiunile şi alergiile respiratorii, nasul înfundat şi stările febrile sunt probleme cu care ne confruntăm adesea şi în sezonul cald. Sunt mai multe ceaiuri indicate în cazul afecţiunilor şi alergiilor respiratorii şi care sunt eficiente, asta bineînţeles şi după ce apelaţi la consultul unui medic de specialitate.

 • Sucuri naturale pe care trebuie să le bei în timpul verii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sucuri naturale pe care trebuie să le bei în timpul verii

  Temperaturile ridicate din sezonul cald au efecte asupra corpului, provocând deshidratarea. Ştim că apa este indispensabilă pentru menţinerea organismului hidratat, însă la fel de eficiente sunt şi sucurile de legume, care sunt bogate în substanţe nutritive, şi anume:

 • Cel mai bun remediu pentru ficat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai bun remediu pentru ficat

  Menta este folosită cel mai des în prepararea limonadei şi diferitelor cocktailuri, însă ea este utilizată atât în gastronomie cât şi în medicina naturală. Este cunoscută pentru proprietăţile antiseptice, antispasmodice şi sedative pe care le deţine, fiind folosită pentru combaterea mai multor afecţiuni minore.

 • Cum obţii acasă pasta de mentă, un preparat cu excelente proprietăţi  digestive
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum obţii acasă pasta de mentă, un preparat cu excelente proprietăţi  digestive

  Se ştie că menta are, datorită substanţelor active prezente în toate părţile aeriene ale plantei (frunze, flori, tulpini), proprietăţi calmante, cicatrizante şi dezinfectante. Specialiştii în fitoterapie o recomandă în special în profilaxia şi terapia naturistă a bolilor respiratorii şi circulatorii, dar şi în cazul problemelor digestive

 • Cum îţi poţi prepara acasă apa de gură. O reţetă cu plante medicinale la fel de eficientă ca soluţiile din comerţ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum îţi poţi prepara acasă apa de gură. O reţetă cu plante medicinale la fel de eficientă ca soluţiile din comerţ

  Apreciată pentru capacitatea ei de a împrospăra respiraţia şi de a elimina temporar mirosurile neplăcute de la nivelul cavităţii bucale, apa de gură câştigă teren în rutina tot mai multor persoane. Se găseşte în orice farmacie, dar şi în magazinele care vând produse de igienă orală. La fel de eficientă este şi cea preparată şi acasă.

 • Băutură pentru stimularea arderilor metabolice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băutură pentru stimularea arderilor metabolice

  Unii oameni au nevoie să-şi activeze metabolismul dacă vor să slăbească, pentru că altfel nu pot să slăbească nicicum. Un metabolism lent înseamnă că organismul tău nu arde atâtea calorii câte ar trebui să ardă. Şi asta mai presupune că trebuie să faci câteva eforturi pentru a nu te îngrăşa.

 • Cele mai eficiente condimente terapeutice pentru colonul iritabil. Cum tratezi afecţiunea cu ce ai prin bucătărie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai eficiente condimente terapeutice pentru colonul iritabil. Cum tratezi afecţiunea cu ce ai prin bucătărie

  Colonul iritabil este o afecţiune care apare la aproape un sfert din adulţi şi care se manifestă prin contractarea neregulată ale muşchilor pereţilor colonului, ceea ce duce la simptome digestive de genul motilitatăţii anormale a insestinului gros, durerilor abdominale şi balonării. Tratamentul medicamentos la care se apelează cel mai adesea nu este singurul remediu pentru această problemă pe care, în mod greşit, mulţi o consideră o boală.

 • Ajutoare din natură pentru echilibrarea psihică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ajutoare din natură pentru echilibrarea psihică

  Te trezeşti des noaptea măcinat de gânduri legate de problemele financiare sau de stresul vieţii cotidiene? Pentru a combate aceste stări şi pentru a-ţi induce o senzaţie de linişte, apelează la farmacia naturii!

 • Plante care calmează durerea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plante care calmează durerea

  Fie că este vorba de dureri articulare, de stomac sau migrene, remediile naturiste îţi vin în ajutor. Multe dintre leacurile naturiste sunt, de cele mai multe ori, la îndemână, şi te ajută să scapi de neplăceri şi să-ţi reiei activităţile cotidiene.

 • Uleiuri esenţiale care combat simptomele alergiilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uleiuri esenţiale care combat simptomele alergiilor

  Alergiile sunt reacţii ale sistemului imunitar la agenţi externi, precum polen, ierburi, parfumuri, produse cosmetice, alimente, praf sau păr de animale. Reacţia apare atunci când corpul tău produce histamină, o substanţă care cauzează inflamaţie şi iritaţie în căile respiratorii.

Modifică Setările