Reţeta inedită de tort cu mentă şi ciocolată albă. Care este secretul savorii desăvârşite a desertului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reţeta inedită de tort cu mentă şi ciocolată albă FOTO: gustos.ro
Reţeta inedită de tort cu mentă şi ciocolată albă FOTO: gustos.ro

Un desert special, tortul cu mentă şi ciocolată albă, va fi cu siguranţă pe gustul invitaţilor dumneavoastră. Cum se prepară acest desert inedit şi de ce ingrediente aveţi nevoie, aflaţi din articolul de mai jos.

Mai întâi, iată ce ingrediente vă sunt necesare pentru pregătirea tortului cu mentă şi ciocolată albă. Pentru blat aveţi nevoie de 4 linguri de lapte, 5 linguri de făină, 2 linguri de cacao, 4 ouă, 7 linguri de zahăr, un vârf de sare şi un vârf de praf de copt. Pentru a pregăti crema de ciocolată albă aveţi nevoie de: 100 grame ciocolată albă, 2 linguri de zahăr, 150 ml frişcă lichidă şi 100 ml smântână pentru frişcă. În fine, pentru crema de mentă vă sunt necesare: 100 ml smântână pentru frişcă, 100 grame ciocolată albă, 3 linguri sirop de mentă şi 2 linguri de zahăr.

Pentru pregătirea blatului, primul pas este acela de a bate albuşurile spumă cu un vârf de sare. Se adaugă zahărul şi se mixează cel mult cinci minute, după aceea se adaugă laptele, uleiul şi gălbenuşurile. Următorul pas este de a adăuga făina împreună cu cele două linguri de cacao. Compoziţia se toarnă într-o tavă rotundă tapetată în prealabil cu hârtie de copt şi unsă pe margini cu unt. Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade şi se lasă o jumătate de oră. Blatul se scoate apoi din cuptor şi se taie în două.

Iată şi cum se prepară crema de ciocolată albă. Frişca lichidă se amestecă într-un vas cu zahărul şi se pune pe foc până când dă în clocot, după care se ia de pe aragaz şi se adaugă ciocolata albă ruptă în bucăţele mici şi se amestecă până ce se topeşte. După ce se răceşte, se lasă în frigider timp de o oră. Se scoate apoi şi se amestecă cu mixerul până când devine o cremă fină. Într-un alt vas se mixează 150 ml frişcă şi se adaugă progresiv crema de ciocolată peste frişcă.

Modul de preparare al cremei de mentă este identic cu cel al cremei de ciocolată albă, singura diferenţă fiind aceea că se adaugă siropul de mentă după ce se topeşte ciocolata.

Prima foaie de blat se unge cu jumătate din crema de ciocolată albă, iar după aceea se pune un strat din crema de mentă. Se pune a doua foaie de blat peste care se pune un al doilea strat de cremă de ciocolată albă şi se lasă la frigider o oră, după care se unge pe laterale cu cremă.

Crema de mentă se pune într-un pos sau o seringă mai mare şi se fac flori deasupra şi pe lateralele tortului.

Tortul de mentă şi ciocolată albă trebuie păstrat la frigider o oră şi jumătate înainte de a fi servit.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite