Cum poți alunga șoarecii și șobolanii din casa ta. Plantele de care rozătoarele fug

0
Publicat:

Șoarecii și șobolanii migrează prin casele oamenilor în căutare de hrană, căldură sau adăpost. Se reproduc repede și pot răspândi boli.

1 soareci casa jpg jpeg

Cum poți să scapi de aceste rozătoare? Să-i faci să adulmece mentă. Nu trebuie decât să zdrobiți câteva frunze de mentă și să le așezați prin casă. 

Un alt miros pe care nu-l suportă rozătoarele este lavanda. 

În plus, chiar dacă nu ai mentă sau lavandă, poți scăpa de rozătoare cu ajutorul oțetului. Puteți pune un vas cu oțet în cuibul acestora. 

Contactul direct și, mai rar, mușcăturile de la șoareci pot răspândi și aceste boli.

Leptospiroza: Această boală infecțioasă cauzată de bacterii se poate răspândi prin apa potabilă care conține urme de urină de la rozătoarele infectate. Și animalele de companie pot fi expuse riscului de această boală. Dacă aveți șoareci în casă, scoateți vasul cu apă pentru animalele de companie peste noapte și curățați-l zilnic.

Salmoneloza: Cauzată de bacterii, salmoneloza poate afecta pe oricine, dar copiii mai mici de 5 ani sunt expuși în mod special la risc. Se transmite prin fecalele de șoarece.

Ciuma, tifoidă și variola (infecții rickettsiale): puricii și acarienii de șoarece pot răspândi aceste boli. În timp ce tratamentele sunt disponibile, este mai bine să preveniți aceste boli evitând contactul direct cu șoarecii și excrementele acestora.

Citiți întregul articol în Click.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite