Ceaiuri care provoacă somnolenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ceai de tei

Stresul, oboseala sau diferite probleme care apar pe parcursul unor zile ne pot aduce dereglări ale somnului. O soluţie pentru un somn mai uşor este ca, uneori, seara, să consumăm ceaiuri care provoacă somnolenţă.

Ceaiuri care provoacă somnolenţă. Ceaiul de valeriană

În momentele în care nu poţi adormi sau dacă suferi de palpitaţii, stări de nervozitate sau nelinişte, ceaiul de valeriană e un remediu natural bun pentru somn.  Acesta acţionează ca un sedativ natural pentru a reduce anxietatea, valeriana fiind cea mai populară plantă medicinală pentru afectiunile somnului, dar şi pentru tratamentul tulburărilor musculare, nervoase şi mintale.

Ceaiuri care provoacă somnolenţă. Ceaiul de muşetel

Ceaiul de muşeţel este recunoscut mai ales pentru efectele sale antiinflamatorii. Însă el acţionează şi ca un sedativ uşor, ajutând la calmarea stomacului şi a greturilor, dar fiind în acelaşi timp un somnifer natural. 

Ceaiuri care provoacă somnolenţă. Ceaiul de sunătoare

Sunătoarea este utilă în tratamentul împotriva depresiei sau insomniei. Ceaiul poate fi folosit pentru un somn mai bun, dar nu trebuie combinat cu medicamentele antidepresive.  De asemenea, trebuie menţionat că printre efectele secundare ale acestui ceai sunt fotosensibilitatea crescută. Prin urmare, e recomandată ca perioada petrecută în soare să fie cât mai mică. 

Ceaiuri care provoacă somnolenţă. Ceaiul de mentă

Ceaiul de mentă prezintă multe beneficii în ameliorarea tulburărilor care afectează somnul, greturile sau alte tulburări ale tractului gastro-intestinal. E recomandată consumarea unei ceşti de ceai de mentă cu aproape o oră înainte de momentul în care vreţi să vă puneţi în pat pentru somn. 

Ceaiuri care provoacă somnolenţă. Ceaiul de tei

DIn învăţăturile populare, persoanele ajunse la maturitate ştiu că ceaiul de tei are un efect de relaxare asupra organismului sau, mai bine spus, de „liniştire” în momentul în care e consumat în cantităţi mari. Însă, pentru a fi doar o soluţie pentru nopţile în care nu putem să dormim, putem recurge la acesta prin apelarea la o singură cană pe seară.   

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite