Stiri despre luvru

  40 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Diesel,
micul Luvru şi căldura din canal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Diesel, micul Luvru şi căldura din canal

  Diesel înghite dioxidul de carbon ejectat de industrie şi transformat în metanol, Diesel înghite fecalele dejectate în agricultură şi transformate în biogaz, apoi în metanol, Diesel înghite gunoiul menajer transformat în dioxid de carbon prin ardere, apoi în metanol.

 • Prima expoziţie românească la Luvru (2)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prima expoziţie românească la Luvru (2)

  La începtul lunii iulie, 2017, domnul Jannic Durand a venit în România pentru o documentare care să-i permită proiectarea efectivă a expoziţiilor discutate de noi anterior.

 • Prima expoziţie românească la Luvru (1)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prima expoziţie românească la Luvru (1)

  O simplă lectură a rapoartelor pe care le-am prezentat ministrului culturii Ionuţ Vulpescu ca urmare a deplasărilor mele oficiale în străinătate în perioada ianuarie – iunie 2017 i-ar fi permis acestuia să-şi facă o imagine despre anvergura evenimentelor în pregătire la Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR).

 • Vacanţa altfel. O călătorie a culturii româneşti la Paris
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vacanţa altfel. O călătorie a culturii româneşti la Paris

  Parisul este mereu o idee bună pentru o călătorie, oricât de scurtă. Asta nu se poate nega şi aşa a fost de sute de ani. Sunt bine cunoscute atracţiile turistice din Capitala Franţei, aşa că vă prezentăm câteva rute alternative: culoarele culturii româneşti la Paris, în scurte episoade care pot pipera o excursie obişnuită. Un mic îndrumar cultural ca cireaşa de pe ecler.

 • Cum a fost prins hoţul
celebrului tablou Mona Lisa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a fost prins hoţul celebrului tablou Mona Lisa

  Pe 21 august 1911, Mona Lisa, cel mai celebru tablou din lume, pictat de Leonardo Da Vinci, dispărea de la Muzeul Luvru din Paris, acolo unde se afla de mai bine de un secol. Cum a fost găsită faimoasa pictură după doi ani, aflaţi din materialul următor.

 • Pictorul român al
cărui tablou faimos a ajuns la Moscova împreună cu
tezaurul României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pictorul român al cărui tablou faimos a ajuns la Moscova împreună cu tezaurul României

  Unul dintre cei mai apreciaţi pictori de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea, George Demetrescu Mirea, a expus cu succes atât în ţară, cât şi în Franţa, la Paris şi a făcut o parte dintre studii la Luvru. G.D. Mirea a fost timp de 25 de ani directorul Şcolii de Belle-Arte de la Bucureşti.

 • Viziunea artistică a unui motan filozof sau despre primii paşi în lumea
de basm a istoriei artei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viziunea artistică a unui motan filozof sau despre primii paşi în lumea de basm a istoriei artei

  „Mami, de ce n'are mâini statuia?“ (descoperind-o pe Venus din Milo), „Să chemăm repede un doctor!“ (văzându-l pe Sfântul Sebastian) sau „De ce nenea are faţa albastră?“ (un Mao traumatizat de Warhol), sunt doar câteva interogaţii colorate pe care fiica mea de 4 ani şi câteva frezii mi le-a adresat descoperind prima expoziţie din cariera ei de păpădie cu bucle blonde. O experienţă de neuitat…

 • Victor Ieronim
Stoichiţă sau imposibilitatea uitării – INTERVIU
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Ieronim Stoichiţă sau imposibilitatea uitării – INTERVIU

  Reputatul critic şi istoric de artă Victor Ieronim Stoichiţă, unul dintre cele mai prestigioase nume ale culturii româneşti şi universale, face, în interviul acordat pentru „Adevărul literar şi artistic“, o pledoarie pentru a ne acorda un ceas de răgaz necesar înţelegerii corecte a unei picturi, aşa cum demonstrează şi în cartea sa recentă „Cum se savurează un tablou“, publicată în seria de autor dedicată de Editura Humanitas.

 • FOTO Primarul din comuna băcăuană Prăjeşti  face „după ureche“ o bază
sportivă care ar putea lua numele unui fotbalist de la clubul italian AS Roma
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Primarul din comuna băcăuană Prăjeşti  face „după ureche“ o bază sportivă care ar putea lua numele unui fotbalist de la clubul italian AS Roma

  Eugen Antica, primarul comunei Prăjeşti, a iniţiat şi promovat o hătărâre de Consiliu Local, doar pe seama unei „oferte verbale“, de donaţie,  pentru începerea demersurilor necesare construirii unei baze sportive, care ar trebui să poarte numele unui fotbalist de la clubul italian AS Roma. Consilierii au aprobat, chiar dacă hotărârea nu este legală, iar presupusul donator italian nu a făcut niciun demers până acum.

 • Cel mai vizitat muzeu din lume în 2014
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai vizitat muzeu din lume în 2014

  Aproximativ 9,3 milioane de vizitatori au trecut pragul acestui muzeu în 2014, o cifră relativ stabilă în raport cu 2013, ceea ce a permis instituţiei să rămână cel mai vizitat muzeu din lume şi anul trecut, au anunţat marţi reprezentanţii muzeului într-un comunicat.

 • Războiul fără sfârşit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Războiul fără sfârşit

  VIITOR Un senzaţional film de război, deghizat în hainele unui science-fiction, reuşeşte, într-un moment foarte prielnic pentru aşa ceva, regizorul Doug Liman, prin „Edge of Tomorrow: Prizonier în timp“, cu Tom Cruise în rolul principal.

 • 10 lucruri pe care le poţi face în Paris fără să cheltuieşti un ban
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 lucruri pe care le poţi face în Paris fără să cheltuieşti un ban

  Nu oricine îşi permite să trăiască visul parizian răsfăţându-se în hoteluri de lux, în cafenele scumpe şi în restaurante sofisticate. Există, însă, numeroase alternative pentru cei care vor să se bucure de minunile Parisului fără a cheltui prea mulţi bani.

 • Avocaţii nu mai vor expertiză la Luvru, ci în Olanda
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avocaţii nu mai vor expertiză la Luvru, ci în Olanda

  Un al doilea test privind conţinutul cenuşii din soba Olgăi Dogaru, din Carcaliu (judeţul Tulcea), va avea loc în Olanda, anunţă avocatul principalilor suspecţi în dosarul tablourilor furate şi distruse de la Kunsthal, Cătălin Dancu.

 • Parisul, destinaţie obligatorie!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parisul, destinaţie obligatorie!

  Da, Parisul. Este genul de destinaţie în care doreşti să revii. Este adevărat ce se spune: boem, eclantant, romantic (o, da!), fermecător, respirând istorie prin toţi porii, eclectic, seducător, murdar chiar. Dar trebuie să vezi Parisul pentru a înţelege cum sunt posibile atâtea contradicţii referitoare la acelaşi reper.

 • Street Stone. Statui antice îmbrăcate în haine de stradă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Street Stone. Statui antice îmbrăcate în haine de stradă

  Fotograful francez Léo Caillard şi artistul digital Alexis Persani au hotărât să îmbrace statuile expuse la Muzeul Luvru din Paris în haine la modă, chiar dacă autorităţile pariziene nu le-au permis să atingă exponatele. Blugii strâmţi, cămăşile în carouri şi gecile de blugi au fost câteva din piesele purtate de „ambasadorii“ Greciei Antice.

Modifică Setările