Un clujean a fost arestat  la cererea procurorilor francezi. El coordona o reţea de hoţi care activa la Muzeul Luvru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Robert Vasile Baciu a fost arestat, miercuri, de Curtea de Apel Cluj, în baza unui mandat european de arestare, fiind acuzat de organizarea unei reţele specializate în furturi de la turişti care vizitau Muzeul Luvru din Paris.

Curtea de Apel Cluj a decis arestarea lui Robert Vasile Baciu, un interlop clujean cunoscut cu porecla “Becu”, la cererea autorităţilor judiciare competente din Franţa cu privire la executarea mandatului european de arestare emis marţi de către judecătorul de instrucţie de la Tribunalul de primă instanţă din Paris. Sentinţa pronunţată miercuri de instanţa clujeană este definitivă, Baciu fiind predat autorităţile judiciare din Franţa, în vederea efectuării urmăririi penale.

Infractori de Luvru

Din cuprinsul mandatului european a rezultat că, în perioada august 2012 - 1 decembrie 2013, la Muzeul Luvru din Paris s-a constatat o creştere majoră a numărului de furturi în prejudiciul turiştilor şi a agresiunilor la adresa personalului de supraveghere. "Primele elemente de anchetă au permis observarea unui sistem organizat, în echipă, cu un mod de lucru bine pus la punct. Supravegherile puse în mişcare în diferite locuri turistice din capitala Franţei, precum ascultările telefonice, demonstrează o activitate zilnică şi deosebit de lucrativă", se arată în comunicatul transmis de Curtea de Apel Cluj.

Mandat de arestare

În urma investigaţiilor s-au identificat şi dezmembrat două echipe infracţionale, una dintre ele gravitând în jurul cuplului Sandra Baciu-Robert Vasile Baciu. "Întrucât Robert Vasile Baciu nu a putut fi reţinut în urma operaţiunilor desfăşurate în luna decembrie 2013 deoarece acesta părăsise Franţa anterior efectuării reţinerilor, s-a emis mandatul de arestare supus analizei astăzi (miercuri - n.r) la Curtea de Apel Cluj", se mai arată în comunicat. Robert Vasile Baciu a fost de acord cu predarea.

Ridicat cu “mascaţii”

Rober Baciu este cunoscut în cercurile de interlopi din Cluj după porecla “Becu”. El a fost implicat în mai multe scandaluri în oraş. El a fost ridicat, în cursul, dimineţii, de mascaţi şi transportat la Curtea de Apel Cluj. Instanţa a judecat cererea de extrădare venită de la procurorii francezi , luând decizia de a  accepta solicitarea organelor de anchetă din Paris.

Vă recomandăm şi

Clanurile de interlopi care terorizează Clujul

DNA Cluj: Atanasiu şi Samson au plătit interlopi să mobilizeze alegătorii cu nivel scăzut de educaţie să se deplaseze la vot

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite