Stiri despre florin iaru

  341 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Florin Iaru: Violenţele din Piaţa Universităţii, o catastrofă naţională. Din clipa aia, România s-a dus în jos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Florin Iaru: Violenţele din Piaţa Universităţii, o catastrofă naţională. Din clipa aia, România s-a dus în jos

  Scriitorul Florin Iaru este de părere că, după 30 de ani de la evenimentele violente care au pus capăt Fenomenului „Piaţa Universităţii”, nu este posibilă o repetare a lui, pentru că niciun guvern nu ar avea curaj să facă ceea ce a făcut guvernarea Roman - Iliescu în 1990, a declarat el pentru News.ro. Consideră că a rezultat „o catastrofă naţională, pentru că din clipa aia România s-a dus în jos timp de zece ani”.

 • FRAGMENT Mihai Buzea lansează romanul „Recrutorii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FRAGMENT Mihai Buzea lansează romanul „Recrutorii“

  Vineri, 1 noiembrie, de la ora 19.00, la Librăria Cărtureşti Verona (Strada Pictor Arthur Verona 13-15), Mihai Buzea îşi va întâlni cititorii, cu prilejul lansării romanului „Recrutorii“, recent publicat la Editura Polirom, în colecţia „Ego. Proză”. Alături de autor vor vorbi Florin Iaru şi Sorin Matei, iar discuţia va fi moderată de George Onofrei. „Adevărul“ prezintă, în premieră, un fragment din „Recrutorii“.

 • Nicolae Manolescu  nu ar fi reprezentantul legal al Uniunii Scriitorilor din România. Ce răspunde avocatul USR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nicolae Manolescu  nu ar fi reprezentantul legal al Uniunii Scriitorilor din România. Ce răspunde avocatul USR

  Într-un document semnat de Cristian Teodorescu şi Dan Mircea Cipariu se explică faptul că actuala conducere a Uniunii Scriitorilor din România (USR) ar fi de fapt reprezentată de ei,în calitate de preşedinte şi vicepreşedinte. Avocatul uniunii conduse de Nicolae Manolescu a transmis ziarului „Adevărul”un comunicat în care arată că acesta este înscris în registrul public ca preşedinte al USR, cei doi scriitori nefiind înscrişi în nicio calitate.

 • Scriitorul Florin Iaru: „Toţi poeţii sunt egali între ei. Se înjură, dar ei ţin unii la alţii ca poeţi”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitorul Florin Iaru: „Toţi poeţii sunt egali între ei. Se înjură, dar ei ţin unii la alţii ca poeţi”

  Miercuri, la rezidenţa Scena 9, a avut loc o dezbatere despre ce înseamnă poezia lui Eminescu astăzi, cât de actual este poetul naţional şi cum se raportează elevii la el. Au discutat poeţii Svetlana Cârstean şi Florin Iaru, şi profesoara de limba română Cristina Tunegaru. Florin Iaru a explicat cum trebuie văzuţi poeţii în general, de ce este necesar ca elevii să se informeze şi despre viaţa poetului naţional, dar şi importanţa simplităţii.

 • Redescoperirea scriitoarei şi jurnalistei Sidonia Drăguşanu. Despre femei şi feminitate în literatura română
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Redescoperirea scriitoarei şi jurnalistei Sidonia Drăguşanu. Despre femei şi feminitate în literatura română

  Sâmbătă,  de la ora 18.00, la Teatrul Elisabeta va avea loc evenimentul lansării a trei cărţi reeditate, semnate de scriitoarea Sidonia Drăguşanu - „Într-o gară mică”(1934), „Doamna cu ochelari negri” (1974) şi cartea pentru copii „Moaţa, Creaţa şi Grasu’ la bal” (1945). Lansarea va fi urmată de o dezbatere legată de cărţile uitate ale literaturii române, despre femei şi feminitate, cu jurnalistul Liviu Mihaiu şi scriitorul Florin Iaru.

 • Nichita Stănescu: Prietenul tuturor, pe care puţini l-au cunoscut cu adevărat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nichita Stănescu: Prietenul tuturor, pe care puţini l-au cunoscut cu adevărat

  Nichita Stănescu a deschis uşile casei pentru o mulţime de poeţi şi-aproape toţi au încercat în tinereţe să scrie versuri în stilul lui, până şi-au găsit o voce. Deşi era voios şi îşi dorea să fie înconjurat de oameni, să le citească poemele recente şi să le povestească despre copacul Gică din faţa balconului, Nichita avea şi momente de melancolie, la care nu asista oricine.

 • „Mai drăguţ decât Dostoievski”, cu Nora Iuga şi Angela Baciu, la Cărtureşti Verona
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Mai drăguţ decât Dostoievski”, cu Nora Iuga şi Angela Baciu, la Cărtureşti Verona

  Vineri, 7 iulie, de la ora 18.30, la Cărtureşti Verona, are loc o discuţie literară cu ocazia recentei apariţii a volumului „Mai drăguţ decât Dostoievski”, de Nora Iuga şi Angela Baciu, şi cu ilustraţii de Ion Barbu. Alături de cele două autoare, la eveniment vor vorbi Florin Iaru şi Simona Popescu, iar actorul George Mihăiţă va citi un fragment din volum. Discuţia va fi moderată de Andreea Chebac.

 • INTERVIU Marius Chivu, scriitor: „Am legat literatura de viaţă şi de experienţa morţii, adică accident, deznădejde, regret“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Marius Chivu, scriitor: „Am legat literatura de viaţă şi de experienţa morţii, adică accident, deznădejde, regret“

  Cât a fost în grija bunicilor, scriitorul Marius Chivu (38 de ani) a locuit la Horezu, un oraş înconjurat de munţi joşi şi dealuri. Apoi, s-a mutat cu părinţii la Râmnicu Vâlcea, unde s-a împrietenit cu literatura, deşi a învăţat la un liceu economic. A debutat editorial la 33 de ani, cu volumul de poeme „Vântureasa de plastic“, despre timpul alături de mama lui, care, în urma unui accident cerebral, a fost în comă câteva săptămâni.

 • Putoarea exemplului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Putoarea exemplului

  România întreagă pare cuprinsă de dârdori, iar egalitatea în drepturi, politeţea, sinceritatea sunt puse în discuţie ca aducătoare de dezastre, foamete şi moarte. Nu mai putem trăi de răul lor. Aşa să fie?

 • Dacă aş
fi fost femeie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dacă aş fi fost femeie

  Urmăresc cu multă curiozitate (dar şi cu amuzament) discuţiile din jurul necesităţii de a promova femeile în viaţa publică şi în afaceri. Discuţia nu-şi are neapărat cauza şi rezolvarea în „lumea bărbaţilor“.

 • Cu ştreangul de
gât
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu ştreangul de gât

  Odată cu dezlănţuirea puhoiului electoral, putem măsura electoratul pe care partidele îl vânează. În afara nucleului dur al orbilor, surzilor şi foarte vocalilor suporteri, bazine electorale tradiţionale, politicienii visează să convingă lumea, vorba lui Trahanache, „să voteze cu noi“. Pentru asta nu mai sunt suficiente metodele de anţărţ, şantajul, avantajele, ori hârdăul lui Petrache. Promisiunile s-au tocit.

 • Să
ciobeşti chip cioplit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să ciobeşti chip cioplit

  Multe din nenorocirile secolului XX ar fi fost evitate dacă oamenii ar fi deprins din şcoală să nu se încreadă în idoli, să detecteze minciuna, ori să judece cu propriul cap. În perioadele de linişte economică şi socială, politicul n-are însemnătate. Oamenii votează cu capul. În cele de criză, cu inima. Iar inima pre mulţi i-a dus în păcat. De la inimă au răcit şi mintea, şi corpul.

 • Cap ai, minte nu mai trebuie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cap ai, minte nu mai trebuie

  Ce rămâne, oare, din oastea de strânsură de anţărţ? În frumoasele ei arme ideologice nu poţi înfige nici măcar de-o ceapă degerată, cât să fluturi un miros ca pe-un steag. Lumea ei, botezată cu pompă a binelui şi a onoarei, a ajuns o bărcuţă cu găuri. De ce nu se scufundă? Pentru că luntraşii şi-au vârât toate deştele-n găuri şi fluieră a pagubă.

 • Unde, cine, ce şi cum?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unde, cine, ce şi cum?

  Noi, spirite libere, moderne şi scrofuloase la datorie, suntem deseori nişte păcălici. Istoria demonstrează, sireaca, felul în care suntem duşi de nas şi puşi pe harţă, doar pentru că în mintea noastră celulele semi-cenuşii se încolonează după un semn. Avem acest simţimânt (iar citez din clasici) că ideile se întrupează în istorie prin figura câte unei personalităţi accentuate. O avem şi ţinem la ea.

 • Repetabila eroare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Repetabila eroare

  Dacă nu ştii cum să ieşi dintr-un clinci, dintr-o criză sau dintr-un necaz, cel mai simplu e să dai vina pe cineva. Pe mătuşă, pe unchi, pe vecinul Pandelică, pe guvernul mondial. Nu contează pe cine se revarsă furia şi resentimentul. Important e să găsească un vinovat.

 • Scriitorul Florin Iaru, brâncuşiolog improvizat, strică unanimitatea din jurul „Cuminţeniei Pământului“ ca „proiect naţional“ OPINIE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitorul Florin Iaru, brâncuşiolog improvizat, strică unanimitatea din jurul „Cuminţeniei Pământului“ ca „proiect naţional“ OPINIE

  Poetul şi prozatorul Florin Iaru a evitat până acum să se pronunţe despre subiectul „Cuminţeniei Pământului“, având o cu totul altă părere decât restul intelectualilor de la noi, mai mult sau mai puţin de specialitate. Invitat, însă, duminică în studioul emisiunilor speciale de la TVR, a afirmat că proiectul achiziţiei i se pare greşit şi că el personal nu ar dona pentru această lucrare, pe care nu o apreciază din punct de vedere estetic.

 • Băgarea minţii în cap
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băgarea minţii în cap

  Părerea mea e că trăim şi o să murim într-o ţară bolnavă. Bolnavă de ce? De orbire amestecată cu surzenie. Imaginaţi-vă „Parabola orbilor“, a lui Hieronymus Bosch, dar mergeţi niţel mai departe. Orbeţii care cad în groapă, traşi unii de alţii, sunt şi surzi. Nici nu aud vaietele celorlalţi.

 • Eşec pentru „Cuminţenie“ – Cronica unui teledon avortat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eşec pentru „Cuminţenie“ – Cronica unui teledon avortat

  RATEU Anunţat cu surle şi trâmbiţe de-a lungul ultimelor luni, teledonul TVR pentru achiziţionarea sculpturii lui Brâncuşi nu a mai avut loc duminică, poticnindu-se în „tradiţionalele“ probleme organizatorice.

 • Câtă vinovăţie încape
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câtă vinovăţie încape

  E îndeobşte ştiut: duşmanul e vinovat de toate relele pământului, iar dacă, prin absurd, nu e, atunci ar fi bine să fie. Asta e logica după care s-au purtat războaie, s-au săvârşit atentate, s-a cucerit puterea şi s-au mişcat comunităţi şi state. Tot logica asta e răspunzătoare pentru intoleranţa religioasă, pentru rasismul criminal, pentru excluderi şi crime.

 • Toamna pe uliţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Toamna pe uliţă

  Pe vremea împuşcatului, toamna venea cu munca patriotică şi cu Ziua recoltei. Cu cât era situaţia mai grea, cu atât se îmboboşau discursurile şi creştea ciuda populaţiei. S-ar zice că, măcar în materie de discursuri, ne-am vindecat.

 • Viitorul nu
miroase-a bine (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viitorul nu miroase-a bine (II)

  Am să vă pun o întrebare. Presupunând că vă doare o măsea şi ajungeţi la un dentist nepriceput, ce faceţi? Schimbaţi doctorul sau vă duceţi să vă taie sub limbă? Nu râdeţi! Zeci de mii de persoane apelează la această „tehnică“, aşa cum alte milioane se duc la vrăjitor.

 • Viitorul nu miroase-a bine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viitorul nu miroase-a bine

  Lumea se schimbă cu o viteză pe care numai un melc adormit în cochilie nu o percepe. Înţeleptul spune, pe bună dreptate, că istoria nu se schimbă, iar oamenii vor fi aceiaşi (dacă vor mai fi) şi peste o mie de ani.

Modifică Setările