Stiri despre exces

  80 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Nu lăsa obezitatea să-ţi îngreuneze viaţa!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu lăsa obezitatea să-ţi îngreuneze viaţa!

  În lipsa unor măsuri concrete, excesul de kilograme poate favoriza apariţia unor probleme de sănătate cu urmări dintre cele mai grave: diabet, hipertensiune, afecţiuni cardiovasculare şi chiar cancer.

 • CAMPANIE „Tu ştii ce mănânci?“ Cât de periculos este zahărul în exces
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CAMPANIE „Tu ştii ce mănânci?“ Cât de periculos este zahărul în exces

  Nutriționiștii recomandă ca dieta noastră să conțină cel mult 40 de grame de zahăr pe zi. Însă, nenumărate alimente conțin zahăr ascuns, iar noi depășim, fără să ne dăm seama, doza recomandată, ajungând uneori să consumăm zilnic chiar un sfert de kilogram de zahăr.  

 • Suplimentele cu fier pot face mai mult rău decât bine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suplimentele cu fier pot face mai mult rău decât bine

  Fierul este esenţial pentru regenerarea celulară şi pentru longevitate, motiv pentru care multe persoane au consumat suplimente cu acest metal „ca pe bomboane". Dar oamenii de ştiinţă atrag atenţia că fierul obţinut adiţional şi în cantităţi prea mari poate favoriza probleme severe de sănătate.

 • Suplimentele cu vitamine, luate în exces, pot scurta viaţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suplimentele cu vitamine, luate în exces, pot scurta viaţa

  Excesul de vitamine ar putea face sănătăţii mai mult rău decât bine. Un studiu din SUA arată că suplimentele pot creşte riscurile de deces pentru persoanele care le iau fără să aibă carenţe specifice în organism.

 • Excesul de zinc poate induce epilepsie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Excesul de zinc poate induce epilepsie

  Zincul este bun pentru memorie fiindcă ajută creierul să proceseze informaţii dar, în cantităţi prea mari, poate produce leziuni, arată un studiu realizat la Universitatea „Duke" din Carolina de Nord, SUA.

 • Din ce cauze apare excesul de păr?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din ce cauze apare excesul de păr?

  Pentru multe femei, părul vizibil de pe faţă şi de pe corp reprezintă o problemă estetică şi poate fi sursa unor complexe de inferioritate. Dar, mai mult decât o problemă de aspect, apariţia părului în mod nefiresc anunţă şi dezechilibre organice.

 • Prea multă sare poate cauza demenţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prea multă sare poate cauza demenţă

  Vârstnicii care consumă o linguriţă de sare pe zi riscă să-şi piardă performanţele cognitive, semnalează cercetătorii canadieni.

 • Când devin periculoase tratamentele hormonale?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când devin periculoase tratamentele hormonale?

  Hormonii secretaţi în exces sau în deficit duc la apariţia disfuncţiilor la nivelul organismului. În lipsa administrării corecte şi pe fondul antecedentelor familiale, tratamentele hormonale pot duce la apariţia bolilor cardiovasculare şi a cancerului. 

 • Edilii Timişoarei dau zeci de mii de euro pentru Feng Shui la locul de muncă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Edilii Timişoarei dau zeci de mii de euro pentru Feng Shui la locul de muncă

  În plină criză financiară, Primăria Timişoara a achiziţionat plante pentru toate sediile instituţiei. Contractul în valoare de 31.600 de euro a fost încheiat în urmă cu un an. Culmea, societatea primăriei, care este finanţată majoritar de CL Timişoara, SC Horticultura SA, a oferit un preţ prea mare.

 • Somnul insuficient creşte riscul de diabet
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Somnul insuficient creşte riscul de diabet

  Persoanele care dorm mai puţin de opt ore pe noapte, o dată pe săptămână, prezintă un risc crescut de a face diabet. Oamenii de ştiinţă olandezi de la Universitatea Leiden au observat că organismul persoanelor care dorm doar patru ore pe noapte întâmpină probleme în a folosi insulina, necesară pentru a transporta glucoza din sânge la celule, unde este transformată în energie.

 • Excesul de ecografii prenatale este periculos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Excesul de ecografii prenatale este periculos

  Ecografiile prenatale de tip 3D şi 4D care permit părinţilor să vadă inclusiv chipul copilului nenăscut pot fi periculoase pentru făt dacă sunt repetate în mod exagerat, susţin cercetătorii englezi de la Agenţia pentru Protecţia Stării de Sănătate.

Modifică Setările