O asociaţie britanică publică un raport îngrijorător referitor la zahărul din băuturi. Două mari lanţuri de cafenele promit să ia măsuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băuturile cumpărate din comerţ conţin zahăr în exces
Băuturile cumpărate din comerţ conţin zahăr în exces

O cercetare făcută de asociaţia britanică Action on Sugar arată că 98% din băuturile calde aromatizate conţin excesiv de mult zahăr.

Asociaţia britanică a analizat 113 băuturi şi a ajuns la concluzia că 98% din acestea ar trebui să poarte eticheta roşie, semnul echivalent  în Marea Britanie care corespunde cu recomandarea de a reduce consumul  la aceste produse.

Două mari lanţuri de cafenele, Starbucks şi Costa s-au angajat să servească băuturi mai sănătoase, potrivit AFP.

Reprezentanţii asociaţiei au declarat că lanţul american Starbucks serveşte o băutură în format mare compusă din struguri sau portocale şi scorţişoară la care adaugă 25 de linguriţe de zahăr. „Deloc surprinzător că avem cea mai mare rată de obezitate din Europa“, au spus reprezentanţii asociaţiei.  

Un purtător de cuvânt al Starbucks a declarat că lanţul s-a angajat anul acesta să „reducă zahărul adăugat în băuturile îmbogăţite, cu peste 25% până la sfârşitul anului 2020“. „Vom oferi o gamă de produse light“, a dat asigurări acesta.

La rândul său, Kerry Parkin, responsabilul de comunicare la Costa, a afirmat că s-au luat măsuri importante pentru a reduce conţinutul în zahăr şi se va acţiona în continuare pentru ameliorarea echilibrului nutriţional al produselor.

Reprezentanţii asociaţiei au cerut însă acţiuni imediate şi renunţarea la vânzarea băuturilor XXL. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite