Stiri despre editura vremea

  81 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Soţii Cristina şi Gheorghe Cantacuzino au fost îngropaţi, la interval de o săptămână, în cripta familiei Cantacuzino de la Cimitirul Belu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soţii Cristina şi Gheorghe Cantacuzino au fost îngropaţi, la interval de o săptămână, în cripta familiei Cantacuzino de la Cimitirul Belu

  Cristina Cantacuzino, sora cunoscutei scriitoare Silvia Colfescu, director al Editurii Vremea, s-a stins din viaţă, pe 6 august, în urma unui accident tragic de maşină, în care şi-a pierdut viaţa şi arheologul Gheorghe Cantacuzino. Sâmbătă, 10 august, Cristina Cantacuzino a fost îngropată în cripta familiei din Cimitirul Belu, la o săptămână de la înmormântarea soţului ei.

 • Maica Benedicta în dialog cu Fabian Anton
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maica Benedicta în dialog cu Fabian Anton

  Cum ar fi să stai de vorbă cu o personalitate a culturii despre personalităţi culturale? Cam asta i s-a întâmplat lui Fabian Anton, care a avut ocazia de a discuta pe larg cu Maica Benedicta (Zoe Dumitrescu-Buşulenga) despre toţi oamenii mari ai culturii române, legaţi într-un fel sau altul de Mănăstirea Văratec. Convorbirile au fost publicate în două volume publicate de Editura Vremea.

 • Cărţile verii 2019 de la Editura Vremea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţile verii 2019 de la Editura Vremea

  Ce vacanţă e aceea în care nu-ţi acorzi plăcerea de a te relaxa cu o carte? Preferi să citeşti dimineaţa, cu o cafea bună alături. Sau preferi să citeşti după-amiaza, cu o limonadă rece în mână. Ori poate seara, în compania unui pahar de vin.Oricum ar fi, sunt cărţi pentru toate momentele vacanţei tale. Adevarul.ro va prezenta o selecţie de recomandări de lectură ale celor mai importante edituri.

 • Eveniment editorial: „Geniul greco-catolic românesc“, volum semnat de Cristian Bădiliţă şi Laura Stanciu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eveniment editorial: „Geniul greco-catolic românesc“, volum semnat de Cristian Bădiliţă şi Laura Stanciu

  Cartea "Geniul greco-catolic românesc", de Cristian Bădiliţă şi Laura Stanciu, a fost publicată în condiţii grafice excepţionale de Editura Vremea, în preajma împlinirii unui secol de la Marea Unire. Volumul plasează, după atâtea rătăciri, istoria unirii bisericeşti cu Roma şi evoluţia românilor uniţi din cele peste trei secole trecute de-atunci pe traiectoria destinată lor de istorie, spune academiacianul Ioan Aurel-Pop, în prefaţa cărţii.

 • INTERVIU Dan
Stanca, scriitor: „Romanele mele sunt spovedanii deghizate“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Dan Stanca, scriitor: „Romanele mele sunt spovedanii deghizate“

  Editura Vremea îi dedică o serie de autor scriitorului Dan Stanca (63 de ani), care spune, într-un interviu în exclusivitate, că „inima este marea vie, carnea vie în care instrumentarul tăios sfârtecă“. Tot el avertizează că actualul carnaval politic „poate ascunde atrocităţi teribile“, dar şi că „Europa e ca un viteaz căruia i-a căzut armura“.

 • INTERVIU Scriitorul Kestutis Kasparavicius: „În epoca sovietică, lumea cărţilor pentru copii era relativ liberă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Scriitorul Kestutis Kasparavicius: „În epoca sovietică, lumea cărţilor pentru copii era relativ liberă“

  Scriitorul lituanian Kestutis Kasparavicius, care a publicat în România, la Editura Vremea,  două cărţi bestseller, „Povestea lucrurilor” şi „Viaţă de câine“, îşi descrie viaţa ca pe o poveste vesel ilustrată. Scriitorul este nominalizat la Premiul Memorial Astrid Lindgren 2019, cea mai importantă dinstincţie din lume pentru literatura pentru copii şi tineri adulţi.

 • „Viaţa de câine“, una dintre cele mai de succes cărţi de copii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Viaţa de câine“, una dintre cele mai de succes cărţi de copii

  După succesul cărţii ilustrate pentru copii, „Povestea lucrurilor”, Kęstutis Kasparavičius revine  cu un nou titlu pe placul celor micim „Viaţă de câine”, care spune povestea unui căţel sătul să mai fie căţel. Cartea este unul dintre cel mai bine vândute titluri de la Editura

 • „Marea Unire
pentru cei mici“, o carte dedicată Centenarului, în topul vânzărilor din 2018
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Marea Unire pentru cei mici“, o carte dedicată Centenarului, în topul vânzărilor din 2018

  O carte dedicată Centenarului, „Marea Unire pentru cei mici”, scrisă de Ana Iorga şi Filip-Lucian Iorga, cu ilustraţii viu colorate, ce îi omagiază pe  întregitorii patriei noastre – Regele Ferdinand, Regina Maria şi pe cei  care au contribuit politic şi militar la crearea României Mari, la 1 Decembrie 1918 -, a fost cel mai vândut titlu la Editura Vremea în 2018.

 • Traducătorul Andi Ştefănescu:

„Homo Sovieticus e omul
ideologic, nu poate fi încadrat unei epoci anume“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Traducătorul Andi Ştefănescu: „Homo Sovieticus e omul ideologic, nu poate fi încadrat unei epoci anume“

  Un om cu „şcoala vieţii“, „călit“ de lipsuri materiale şi de valuri de propagandă absurdă, care alternează între invidie şi dispreţ pentru Occident şi care se preface că munceşte, în timp ce atatul se preface că îl plăteşte, aşa e definit „Homo Sovieticus“ de  Andi Ştefănescu, care a tradus cartea cu titlu omonim, scrisă Alexander Zinoviev.

 • Cărţile Centenarului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţile Centenarului

  Au trecut o sută de ani de la cel mai important moment al României: Marea Unire.  Editura Vremea a pregătit pe această temă o serie de titluri adaptate tuturor categoriilor de public cititor – de la pasionaţii de istorie, până la monarhişti şi elevii de şcoală primară.

 • Ce înseamnă „Homo Sovieticus“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce înseamnă „Homo Sovieticus“

  „Homo Sovieticus”, scrisă de Alexandr Zinoviev şi tradusă de Andi Ştefănescu la Editura Vremea, a fost lansată în cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus. fiind o apariţie îndelung aşteptată de pasionaţii de istorie recentă.

 • Eveniment la Gaudeamus. A fost lansat jurnalul Generalului Athanasescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eveniment la Gaudeamus. A fost lansat jurnalul Generalului Athanasescu

  Una dintre cele mai aşteptate apariţii din domeniul istoric, care a fost lansată de Editura Vremea la Târgul de Carte Gaudeamus, a fost „Jurnalul“ (1926-1940)  generalului Gheorghe Athanasescu. În volum, sunt portretizate personaje de prim-plan ale istoriei României Mari.

 • „Alchimistul. Amintiri cu şi despre Dinu Lipatti“ de Fabian Anton, una dintre cele mai vândute cărţi la Gaudeamus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Alchimistul. Amintiri cu şi despre Dinu Lipatti“ de Fabian Anton, una dintre cele mai vândute cărţi la Gaudeamus

  În topul vânzărilor Editurii Vremea de la Târgul de Carte Gaudeamus, care s-a încheiat recent la Romexpo, se află „Povestea lucrurilor“ de Kestutis Kasparavicius, „Alchimistul. Amintiri cu si despre Dinu Lipatti“ de Fabian Anton, „Homo Sovieticus“ de  Alexandr Zinovev,„Pagini de jurnal“ W.S. Culbertson si A.M. Owsley, „Amintirea unei mari iubiri“ de Dan Stanca.