Stiri despre editura vremea

  94 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • O carte despre „cinci nemţi români“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O carte despre „cinci nemţi români“

  O carte de dialoguri realizate de Marilena Rotaru cu cinci nemţi care se consideră români exilaţi a fost publicată de Editura Vremea. Friedrich von Bomches, Ingo Glass, Ion Sigismund Ipser, Walter Biemel si Wilfried H. Lang sunt destinele surprinse în acest volum, "Cinci nemţi români".

 • Memorii. Lumea lui Sandy
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Memorii. Lumea lui Sandy

  Volumul "Memorii. Lumea lui Sandy", de Alexandru Şerbănescu, a apărut în colecţia Fapte, idei, documente (FID) a editurii Vremea. „Pentru mine, profesorul Sandy Şerbănescu este «o întâlnire», care m-a făcut să vreau să devin un om mai bun, mai generos şi mai încrezător în darurile oferite de viaţă”, spune Oana Ionel Demetriade.

 • Utile
dulci
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Utile dulci

  Legăturile lui Jeni Acterian cu teatrul nu se limitează defel la faptul că a fost sora lui Haig Acterian, regizor şi teoretician de teatru, director general al Teatrelor în vremea guvernării legionare şi autorul unei excelente, temeinice monografii „Shakespeare”, util de consultat şi astăzi. Ori cumnata regizoarei Marieta Sadova.

 • INTERVIU cu
scriitorul Dan Stanca, autorul cărţii „Adio, România“: „Nu fac altceva decât să mă supun unei legităţi superioare“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU cu scriitorul Dan Stanca, autorul cărţii „Adio, România“: „Nu fac altceva decât să mă supun unei legităţi superioare“

  Al treilea interviu al meu pentru „Adevărul“ cu unul dintre cei mai buni scriitori români în viaţă, Dan Stanca (64 de ani), se ocupă de romanul recent apărut în seria de autor dedicată de editura Vremea (al patrulea titlu), carte cu un titlu ciudat şi provocator: „Adio, România“. Fantezia (dar şi profunzimea, sagacitatea) autorului debordează în acest roman, care urmăreşte destinul „ţărişoarei“ noastre de la Marea Unire până hăt, în anul 2045.

 • Marile texte ale creştinismului: „Faptul extraordinar“, un volum coordonat de Cristian Bădiliţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marile texte ale creştinismului: „Faptul extraordinar“, un volum coordonat de Cristian Bădiliţă

  "Manuel Garcia Morente a devenit un mit în lumea catolică spaniolă după convertirea sa miraculoasă. Viziunea pe care a trăit-o în exil, la Paris, în noaptea de 29 spre 30 aprilie 1937, i-a schimbat radical viaţa. Această viziune mistică e povestită şi analizată, cu maximă luciditate şi sinceritate, sub forma unei scrisori destinate duhovnicului său. Este unul dintre marile texte mistice ale creştinismului", spune Cristian Bădiliţă.

 • Voluptatea umilinţei, în scrisorile lui Emil Brumaru către Petre Stoica
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Voluptatea umilinţei, în scrisorile lui Emil Brumaru către Petre Stoica

  O prietenie frumoasă între doi artişti ai cuvântului scris, Emil Brumaru şi Petre Stoica, este descrisă în volumul "Scrisori ale lui Emil Brumaru către Petre Stoica" semnat de Fabian Anton, care are o prefaţă scrisă de Dan C. Mihăilescu. Cartea conţine un dialog despre relaţia cu Petre Stoica, dar şi o serie de scrisori inedite adresate de Brumaru lui Stoica. O carte-document, publicată de Editura Vremea, în condiţii grafice deosebite.

 • PORTRET Mircea Popescu, o conştiinţă a exilului românesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET Mircea Popescu, o conştiinţă a exilului românesc

  Unul dintre aceşti intelectuali a fost Mircea Popescu, născut în octombrie 1919, în oraşul Fieni, Dâmboviţa, trăind însă cea mai mare parte din viaţă la Roma. Format ca italienist, Mircea Popescu a fost în exil un activ şi tenace promotor al culturii române, atât printre conaţionali, dar mai ales pentru cititorii de limbă italiană.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Fracturile" lui Mihail Victus

  Luni, 9 decembrie, de la ora 19.00, la librăria Humanitas Kretzulescu, va avea loc lansarea romanului „Fracturi” de Mihail Victus, apărut la editura Vremea. Prezenţi, alături de autor, vor fi Silvia Colfescu, director editorial al editurii Vremea, Daniela Albu şi Radu Găvan.

 • Mănăstirea Văratec în arhivele Securităţii. Agenta „Vasilica”, între Dumnezeu şi Satan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mănăstirea Văratec în arhivele Securităţii. Agenta „Vasilica”, între Dumnezeu şi Satan

  Una dintre cele mai apreciate colecţii de carte ale Editurii Vremea, „Poveştile Văratecului”, a oferit, la Gaudeamus, o surpriză editorială de proporţii: al treilea titlu a fost dedicat Mănăstirii Văratec în arhivele Securităţii, având ca „personaj principal” pe agenta „Vasilica”, de fapt stavrofora Nazaria Niţă. Ediţia îngrijită de Fabian Anton a fost în topul vânzărilor Gaudeamus la Editura Vremea.

 • „Colecţionarul“. Povestea lui Serghei Şciukin şi a capodoperelor sale pierdute şi regăsite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Colecţionarul“. Povestea lui Serghei Şciukin şi a capodoperelor sale pierdute şi regăsite

  Volumul “Colecţionarul” a fost lansat, joi, la Librăria Humanita Cişmigiu. Invitaţii Silviei Colfescu, directorul Editurii Vremea şi traducătorul cărţii, au fost Simona Preda, Teodor Baconschi.Cine a fost Serghei Sciukin şi ce anume l-a determinat sa investească sume mari de bani in picturi prezentate la Salonul Refuzaţilor? Cartea „Colecţionarul”, de Andre Deloqué şi Natalia Semenova, răspunde la aceste întrebări.

 • INTERVIU Autoarea Anamaria Smigelschi: „Am învăţat să nu copiez nimic şi să termin tot ce
încep“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Autoarea Anamaria Smigelschi: „Am învăţat să nu copiez nimic şi să termin tot ce încep“

  În cartea sa de memorii, „Trecători, trecători“, publicat de Editura Vremea, artista plastică Anamaria Smigelschi, premiată naţional şi internaţional, portretizează personaje celebre sau deloc cunoscute, evocând cu duioşie vremuri în care exista nobleţe, o anumită poezie şi aşezare în viaţa de zi cu zi, spre deosebire de agitaţia din lumea contemporană, când oamenii sunt mult prea grăbiţi

 • Soţii Cristina şi Gheorghe Cantacuzino au fost îngropaţi, la interval de o săptămână, în cripta familiei Cantacuzino de la Cimitirul Belu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soţii Cristina şi Gheorghe Cantacuzino au fost îngropaţi, la interval de o săptămână, în cripta familiei Cantacuzino de la Cimitirul Belu

  Cristina Cantacuzino, sora cunoscutei scriitoare Silvia Colfescu, director al Editurii Vremea, s-a stins din viaţă, pe 6 august, în urma unui accident tragic de maşină, în care şi-a pierdut viaţa şi arheologul Gheorghe Cantacuzino. Sâmbătă, 10 august, Cristina Cantacuzino a fost îngropată în cripta familiei din Cimitirul Belu, la o săptămână de la înmormântarea soţului ei.

 • Maica Benedicta în dialog cu Fabian Anton
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maica Benedicta în dialog cu Fabian Anton

  Cum ar fi să stai de vorbă cu o personalitate a culturii despre personalităţi culturale? Cam asta i s-a întâmplat lui Fabian Anton, care a avut ocazia de a discuta pe larg cu Maica Benedicta (Zoe Dumitrescu-Buşulenga) despre toţi oamenii mari ai culturii române, legaţi într-un fel sau altul de Mănăstirea Văratec. Convorbirile au fost publicate în două volume publicate de Editura Vremea.

 • Cărţile verii 2019 de la Editura Vremea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţile verii 2019 de la Editura Vremea

  Ce vacanţă e aceea în care nu-ţi acorzi plăcerea de a te relaxa cu o carte? Preferi să citeşti dimineaţa, cu o cafea bună alături. Sau preferi să citeşti după-amiaza, cu o limonadă rece în mână. Ori poate seara, în compania unui pahar de vin.Oricum ar fi, sunt cărţi pentru toate momentele vacanţei tale. Adevarul.ro va prezenta o selecţie de recomandări de lectură ale celor mai importante edituri.

 • Eveniment editorial: „Geniul greco-catolic românesc“, volum semnat de Cristian Bădiliţă şi Laura Stanciu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eveniment editorial: „Geniul greco-catolic românesc“, volum semnat de Cristian Bădiliţă şi Laura Stanciu

  Cartea "Geniul greco-catolic românesc", de Cristian Bădiliţă şi Laura Stanciu, a fost publicată în condiţii grafice excepţionale de Editura Vremea, în preajma împlinirii unui secol de la Marea Unire. Volumul plasează, după atâtea rătăciri, istoria unirii bisericeşti cu Roma şi evoluţia românilor uniţi din cele peste trei secole trecute de-atunci pe traiectoria destinată lor de istorie, spune academiacianul Ioan Aurel-Pop, în prefaţa cărţii.

 • INTERVIU Dan
Stanca, scriitor: „Romanele mele sunt spovedanii deghizate“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Dan Stanca, scriitor: „Romanele mele sunt spovedanii deghizate“

  Editura Vremea îi dedică o serie de autor scriitorului Dan Stanca (63 de ani), care spune, într-un interviu în exclusivitate, că „inima este marea vie, carnea vie în care instrumentarul tăios sfârtecă“. Tot el avertizează că actualul carnaval politic „poate ascunde atrocităţi teribile“, dar şi că „Europa e ca un viteaz căruia i-a căzut armura“.

 • INTERVIU Scriitorul Kestutis Kasparavicius: „În epoca sovietică, lumea cărţilor pentru copii era relativ liberă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Scriitorul Kestutis Kasparavicius: „În epoca sovietică, lumea cărţilor pentru copii era relativ liberă“

  Scriitorul lituanian Kestutis Kasparavicius, care a publicat în România, la Editura Vremea,  două cărţi bestseller, „Povestea lucrurilor” şi „Viaţă de câine“, îşi descrie viaţa ca pe o poveste vesel ilustrată. Scriitorul este nominalizat la Premiul Memorial Astrid Lindgren 2019, cea mai importantă dinstincţie din lume pentru literatura pentru copii şi tineri adulţi.

 • „Viaţa de câine“, una dintre cele mai de succes cărţi de copii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Viaţa de câine“, una dintre cele mai de succes cărţi de copii

  După succesul cărţii ilustrate pentru copii, „Povestea lucrurilor”, Kęstutis Kasparavičius revine  cu un nou titlu pe placul celor micim „Viaţă de câine”, care spune povestea unui căţel sătul să mai fie căţel. Cartea este unul dintre cel mai bine vândute titluri de la Editura

 • „Marea Unire
pentru cei mici“, o carte dedicată Centenarului, în topul vânzărilor din 2018
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Marea Unire pentru cei mici“, o carte dedicată Centenarului, în topul vânzărilor din 2018

  O carte dedicată Centenarului, „Marea Unire pentru cei mici”, scrisă de Ana Iorga şi Filip-Lucian Iorga, cu ilustraţii viu colorate, ce îi omagiază pe  întregitorii patriei noastre – Regele Ferdinand, Regina Maria şi pe cei  care au contribuit politic şi militar la crearea României Mari, la 1 Decembrie 1918 -, a fost cel mai vândut titlu la Editura Vremea în 2018.

 • Traducătorul Andi Ştefănescu:

„Homo Sovieticus e omul
ideologic, nu poate fi încadrat unei epoci anume“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Traducătorul Andi Ştefănescu: „Homo Sovieticus e omul ideologic, nu poate fi încadrat unei epoci anume“

  Un om cu „şcoala vieţii“, „călit“ de lipsuri materiale şi de valuri de propagandă absurdă, care alternează între invidie şi dispreţ pentru Occident şi care se preface că munceşte, în timp ce atatul se preface că îl plăteşte, aşa e definit „Homo Sovieticus“ de  Andi Ştefănescu, care a tradus cartea cu titlu omonim, scrisă Alexander Zinoviev.

 • Cărţile Centenarului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţile Centenarului

  Au trecut o sută de ani de la cel mai important moment al României: Marea Unire.  Editura Vremea a pregătit pe această temă o serie de titluri adaptate tuturor categoriilor de public cititor – de la pasionaţii de istorie, până la monarhişti şi elevii de şcoală primară.

 • Ce înseamnă „Homo Sovieticus“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce înseamnă „Homo Sovieticus“

  „Homo Sovieticus”, scrisă de Alexandr Zinoviev şi tradusă de Andi Ştefănescu la Editura Vremea, a fost lansată în cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus. fiind o apariţie îndelung aşteptată de pasionaţii de istorie recentă.

 • Eveniment la Gaudeamus. A fost lansat jurnalul Generalului Athanasescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eveniment la Gaudeamus. A fost lansat jurnalul Generalului Athanasescu

  Una dintre cele mai aşteptate apariţii din domeniul istoric, care a fost lansată de Editura Vremea la Târgul de Carte Gaudeamus, a fost „Jurnalul“ (1926-1940)  generalului Gheorghe Athanasescu. În volum, sunt portretizate personaje de prim-plan ale istoriei României Mari.

 • „Alchimistul. Amintiri cu şi despre Dinu Lipatti“ de Fabian Anton, una dintre cele mai vândute cărţi la Gaudeamus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Alchimistul. Amintiri cu şi despre Dinu Lipatti“ de Fabian Anton, una dintre cele mai vândute cărţi la Gaudeamus

  În topul vânzărilor Editurii Vremea de la Târgul de Carte Gaudeamus, care s-a încheiat recent la Romexpo, se află „Povestea lucrurilor“ de Kestutis Kasparavicius, „Alchimistul. Amintiri cu si despre Dinu Lipatti“ de Fabian Anton, „Homo Sovieticus“ de  Alexandr Zinovev,„Pagini de jurnal“ W.S. Culbertson si A.M. Owsley, „Amintirea unei mari iubiri“ de Dan Stanca.

 • Primăvara de la Praga, văzută din interior
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primăvara de la Praga, văzută din interior

  În mod bizar, şi cred că nu doar din punctul meu de vedere, s-a scris şi s-a vorbit incomparabil mai puţin despre Primăvara de la Praga şi semnificaţia ei decât despre mult discutatul şi, din câte se pare preferatul, Mai 1968 francez.