Stiri despre editura vremea

  113 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • INTERVIU Fotograful Andrei Bîrsan: „Albumul meu arată că
aveam puterea să ne izolăm într-o lume normală într-o perioadă de prăbuşire a
României“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Fotograful Andrei Bîrsan: „Albumul meu arată că aveam puterea să ne izolăm într-o lume normală într-o perioadă de prăbuşire a României“

  Andrei Bîrsan vorbeşte despre cum a creat din imagini romanul vizual de dragoste „Iubita mea Mihaela“, în România anilor ’80. Volumul publicat de Editura Vremea este o apariţie unică în publicistica românească, prin faptul că surprinde, dincolo de portretele femeii iubite, ipostaze inedite din perioada comunistă.

 • Avanpremieră din Seducătorul, bestseller în SUA. Ce se întâmplă când iubirea devine un joc calculat şi rece
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avanpremieră din Seducătorul, bestseller în SUA. Ce se întâmplă când iubirea devine un joc calculat şi rece

  Romanul "Seducătorul", scris de Claudia Moscovici, şi lansat în 2011 cu mare succes în Statele Unite ale Americii, este tradus în limba română şi publicat acum la Editura Vremea. Inspirat din experienţele personale ale autoarei, descrie în chip tulburător uşurinţa cu care femeile au tendinţa de a confunda un bărbat de coşmar cu bărbatul visurilor.

 • „Neamul Vulcăneştilor”, o dinastie greco-catolică pentru binele naţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Neamul Vulcăneştilor”, o dinastie greco-catolică pentru binele naţional

  Numele lui Iosif Vulcan îi este asociat revistei „Familia”, pe care a condus-o aproape 42 de ani, oferind lecturi interesante cititorilor români din Imperiul Austro-Ungar la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul celui de al XX-lea. La 31 martie 2021 se împlinesc 180 de ani de la naşterea lui Iosif Vulcan.

 • Peripeţiile prinţesei albe, noua pisică aristocrată din Piaţa Romană, devenită vedetă a Editurii Vremea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peripeţiile prinţesei albe, noua pisică aristocrată din Piaţa Romană, devenită vedetă a Editurii Vremea

  În colecţia Aristocărţi, a apărut cartea "Prinţesa albă, poveste pentru iubitorii de pisici mari şi mici", de Silvia Colfescu, despre cum a nimerit o pisică albă într-o casă-palat. În volumul publicat de Editura Vremea,  bogat ilustrat, Supuşii Alteţei Sale Prinţesa Sophie Luna Alice de Piaţa Romană savurează peripeţiile pisicii princiare.

 • Cristian Bădiliţă: „Iisus a refuzat orice rol 
politic. Mahomed, dimpotrivă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristian Bădiliţă: „Iisus a refuzat orice rol politic. Mahomed, dimpotrivă“

  Doctor în istoria creştinismului antic, teolog, istoric, scriitor şi traducător recunoscut la nivel internaţional, Cristian Bădiliţă a explicat de ce Biserica Ortodoxă Română are nevoie urgentă de o schimbare de atitudine, dar şi de ce românii sunt mai mult religioşi decât credincioşi

 • Cărţi în dar, de pus sub brad
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţi în dar, de pus sub brad

  În sacul Moşului au fost adăugate cărţi pentru toate vârstele, proaspăt scoase din tipar. Sunt cărţi care îţi schimbă starea de spirit, cărţi pe care le poţi citi şi reciti de câte ori simţi nevoia sau pe care să le transformi într-un nobil cadou de iarnă pentru cei dragi.

 • Corespondenţa lui Corneliu Coposu din arhiva CNSAS. O carte document, lansată online la 25 de ani de la moartea Seniorului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corespondenţa lui Corneliu Coposu din arhiva CNSAS. O carte document, lansată online la 25 de ani de la moartea Seniorului

  Volumul „Corneliu Coposu sub lupa securităţii - declaraţii, corespondenţă, conferinţe şi scrieri inedite”, scris de istoricul Marin Pop,  va fi lansat în direct online, pe platforma “Zoom”, şi transmis pe pagina de Facebook a Fundaţiei Corneliu Coposu, miercuri, 11 noiembrie, la ora 19.00. Cartea, publicată de Editura Vremea, este dedicată Seniorului, la împlinirea a 25 de ani de la moartea sa.

 • „Două luni în Europa, călătorind româneşte în anii comunismului biruitor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Două luni în Europa, călătorind româneşte în anii comunismului biruitor“

  În volumul "Două luni în Europa, călătorind româneşte în anii comunismului biruitor", de Silvia Colfescu, volum publicat de Editura Vremea, sunt povestite aventurile pline de haz ale unui cuplu de români, în acelaşi timp inventivi şi neajutoraţi, care înfruntă pentru prima oară primejdiile şi splendorile unei călătorii în străinătate, plecând din Romania mizeră a anilor '80.

 • INTERVIU
Jurnalistul Toma Roman jr., despre volumul „Râsu’-plânsu’ în arhivele
Securităţii“: „Regele Mihai a negociat cu Ceauşescu, prin intermediul unui
mason“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Jurnalistul Toma Roman jr., despre volumul „Râsu’-plânsu’ în arhivele Securităţii“: „Regele Mihai a negociat cu Ceauşescu, prin intermediul unui mason“

  Jurnalistul specializat pe istorie Toma Roman jr. lansează luni, 3 august, chiar de ziua sa, când împlineşte 45 de ani, „Râsu’-plânsu’ în arhivele Securităţii“, un volum cu poveşti, cu „istorii încâlcite“, descoperite de el în arhivele Securităţii, pe care l-a publicat recent la editura Vremea. „Nu vor lipsi nici dezvăluirile despre Ion Iliescu“, promite incomodul şi tenacele jurnalist.

 • Singuri acasă. Părinţi şi copii în pandemie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Singuri acasă. Părinţi şi copii în pandemie

  Părinţi despre copiii lor, copii despre părinţii lor în vreme de pandemie. Experienţele fericite şi mai puţin fericite, hazul de necaz în vreme de criză, şcoala online, izolarea de pe Zoom, toate au fost adunate în două cărţi publicate de Vremea. În colecţia Mic dar şic, "Singuri acasă. Copii şi părinţi în pandemie" cuprinde texte despre năzbâtii trăite pe propria piele de cei 15 mici scriitori debutanţi, în perioada stării de urgenţă.

 • SPRE-UN ALT CANON Dan Stanca,
un fantast care-i contrapartea spirituală a lui Mircea Cărtărescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SPRE-UN ALT CANON Dan Stanca, un fantast care-i contrapartea spirituală a lui Mircea Cărtărescu

  Acolo unde Mircea Cărtărescu sugerează căutarea spirituală cu precizia unui chirurg, Dan Stanca se aruncă deznădăjduit în ea, cu patos şi disperare existenţială. Acolo unde Cărtărescu este precis şi calculat, Dan Stanca e febril şi necontrolat, scriind parcă sub imperiul unei urgenţe. Stilul lui Cărtărescu este detaşat şi rece, Stanca se implică emoţional, până la contopirea cu textul.

 • INTERVIU Editorul Silvia Colfescu, despre căderea dramatică a pieţei de carte: „Pagubele sunt enorme“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Editorul Silvia Colfescu, despre căderea dramatică a pieţei de carte: „Pagubele sunt enorme“

  Faţă de cifra de afaceri din lunile corespunzătoare ale anului trecut, piaţa de carte a scăzut la 25-35% din cauza închiderii librăriilor în această perioadă de pandemie. "Este cu totul insuficient pentru asigurarea continuităţii producţiei, pentru plata autorilor, a salariilor, impozitelor, datoriilor la tipografii, cheltuielilor curente, datoriilor la bănci“, afirmă Silvia Colfescu, directorul Editurii Vremea.

 • „Patria, patriotul şi patriotismul” sau cum reconstruim ţara după COVID-19
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Patria, patriotul şi patriotismul” sau cum reconstruim ţara după COVID-19

  Dacă ar fi să reconstruim ţara, cum am putea s-o facem de data asta? Cartea „Patria, patriotul şi patriotismul”, scrisă de Aaron Florian, special pentru aceste vremuri tulburi, este un mic îndreptar adresat tuturor celor ce visează ca România să fie mai mult decât o ţară ca afară, visează să fie o Patrie. Volumul a fost publicat de Editura Vremea.

 • Bucate mănăstireşti şi sfaturi de folos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bucate mănăstireşti şi sfaturi de folos

  Volumul "Bucate mănăstireşti şi sfaturi de folos" de Maica Agafia Roşca aduce, în prim plan, reţete mănăstireşti, pentru traversarea marilor posturi de peste an. Ediţia îngrijită de Fabian Anton a apărut în colecţia Poveştile Văraticului de la Editura Vremea.

 • Păţaniile şoriceilor din „Roademult“ şi „Roadensec“, reeditate de Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Păţaniile şoriceilor din „Roademult“ şi „Roadensec“, reeditate de Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii

  De Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret, sărbătorită pe 2 aprilie, au fost reeditate patru cărţi scrise de Florian Cristescu, „Familia Roademult“ (1912), încununată cu un premiu al Academiei Române, „Nepoţii Roademultulesei“ (1922), „Şcoala lui Chiţchiron“ (1926) şi „Familia Roadensec (1946). Cărţile au fost publicate în condiţii grafice deosebite la editura Vremea, inclunzând ilustraţii semnate de Silvia Colfescu.

 • Evocări din viaţa Blajului, în colecţia „Mica Romă XXI“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Evocări din viaţa Blajului, în colecţia „Mica Romă XXI“

  „Evocări din viaţa Blajului“, scrisă de Alexandru Lupeanu-Melin, e o capodoperă a literaturii memorialistice româneşti, interzisă sub regimul comunist. Al. Lupeanu-Melin, preot greco-catolic şi profesor la Blaj, rescrie, într-un stil comparabil cu al lui Creangă, Sadoveanu, Agârbiceanu, istoria celui mai important centru al românismului din Ardeal.

 • O carte despre „cinci nemţi români“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O carte despre „cinci nemţi români“

  O carte de dialoguri realizate de Marilena Rotaru cu cinci nemţi care se consideră români exilaţi a fost publicată de Editura Vremea. Friedrich von Bomches, Ingo Glass, Ion Sigismund Ipser, Walter Biemel si Wilfried H. Lang sunt destinele surprinse în acest volum, "Cinci nemţi români".

 • Memorii. Lumea lui Sandy
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Memorii. Lumea lui Sandy

  Volumul "Memorii. Lumea lui Sandy", de Alexandru Şerbănescu, a apărut în colecţia Fapte, idei, documente (FID) a editurii Vremea. „Pentru mine, profesorul Sandy Şerbănescu este «o întâlnire», care m-a făcut să vreau să devin un om mai bun, mai generos şi mai încrezător în darurile oferite de viaţă”, spune Oana Ionel Demetriade.

 • Utile
dulci
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Utile dulci

  Legăturile lui Jeni Acterian cu teatrul nu se limitează defel la faptul că a fost sora lui Haig Acterian, regizor şi teoretician de teatru, director general al Teatrelor în vremea guvernării legionare şi autorul unei excelente, temeinice monografii „Shakespeare”, util de consultat şi astăzi. Ori cumnata regizoarei Marieta Sadova.

 • INTERVIU cu
scriitorul Dan Stanca, autorul cărţii „Adio, România“: „Nu fac altceva decât să mă supun unei legităţi superioare“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU cu scriitorul Dan Stanca, autorul cărţii „Adio, România“: „Nu fac altceva decât să mă supun unei legităţi superioare“

  Al treilea interviu al meu pentru „Adevărul“ cu unul dintre cei mai buni scriitori români în viaţă, Dan Stanca (64 de ani), se ocupă de romanul recent apărut în seria de autor dedicată de editura Vremea (al patrulea titlu), carte cu un titlu ciudat şi provocator: „Adio, România“. Fantezia (dar şi profunzimea, sagacitatea) autorului debordează în acest roman, care urmăreşte destinul „ţărişoarei“ noastre de la Marea Unire până hăt, în anul 2045.

 • Marile texte ale creştinismului: „Faptul extraordinar“, un volum coordonat de Cristian Bădiliţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marile texte ale creştinismului: „Faptul extraordinar“, un volum coordonat de Cristian Bădiliţă

  "Manuel Garcia Morente a devenit un mit în lumea catolică spaniolă după convertirea sa miraculoasă. Viziunea pe care a trăit-o în exil, la Paris, în noaptea de 29 spre 30 aprilie 1937, i-a schimbat radical viaţa. Această viziune mistică e povestită şi analizată, cu maximă luciditate şi sinceritate, sub forma unei scrisori destinate duhovnicului său. Este unul dintre marile texte mistice ale creştinismului", spune Cristian Bădiliţă.

 • Voluptatea umilinţei, în scrisorile lui Emil Brumaru către Petre Stoica
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Voluptatea umilinţei, în scrisorile lui Emil Brumaru către Petre Stoica

  O prietenie frumoasă între doi artişti ai cuvântului scris, Emil Brumaru şi Petre Stoica, este descrisă în volumul "Scrisori ale lui Emil Brumaru către Petre Stoica" semnat de Fabian Anton, care are o prefaţă scrisă de Dan C. Mihăilescu. Cartea conţine un dialog despre relaţia cu Petre Stoica, dar şi o serie de scrisori inedite adresate de Brumaru lui Stoica. O carte-document, publicată de Editura Vremea, în condiţii grafice deosebite.

 • PORTRET Mircea Popescu, o conştiinţă a exilului românesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET Mircea Popescu, o conştiinţă a exilului românesc

  Unul dintre aceşti intelectuali a fost Mircea Popescu, născut în octombrie 1919, în oraşul Fieni, Dâmboviţa, trăind însă cea mai mare parte din viaţă la Roma. Format ca italienist, Mircea Popescu a fost în exil un activ şi tenace promotor al culturii române, atât printre conaţionali, dar mai ales pentru cititorii de limbă italiană.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Fracturile" lui Mihail Victus

  Luni, 9 decembrie, de la ora 19.00, la librăria Humanitas Kretzulescu, va avea loc lansarea romanului „Fracturi” de Mihail Victus, apărut la editura Vremea. Prezenţi, alături de autor, vor fi Silvia Colfescu, director editorial al editurii Vremea, Daniela Albu şi Radu Găvan.

 • Mănăstirea Văratec în arhivele Securităţii. Agenta „Vasilica”, între Dumnezeu şi Satan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mănăstirea Văratec în arhivele Securităţii. Agenta „Vasilica”, între Dumnezeu şi Satan

  Una dintre cele mai apreciate colecţii de carte ale Editurii Vremea, „Poveştile Văratecului”, a oferit, la Gaudeamus, o surpriză editorială de proporţii: al treilea titlu a fost dedicat Mănăstirii Văratec în arhivele Securităţii, având ca „personaj principal” pe agenta „Vasilica”, de fapt stavrofora Nazaria Niţă. Ediţia îngrijită de Fabian Anton a fost în topul vânzărilor Gaudeamus la Editura Vremea.

Modifică Setările