stiri despre dinu patriciu

Foarte hotărâte ultimele declaraţii ale premierului Cîţu. A declarat război total birocraţiei româneşti, provenită în cea mai mare parte din clientele de partid. Va reuşi oare? Ar fi ceva şanse, pentru un motiv extrem de simplu: România nu mai are bani să întreţină aceste clientele. Există riscul ca investitorii  să considere România nesigură la actualele deficite bugetare enorme şi să spună stop împrumuturilor pe care le cerem.

acum 2 ore · comentarii (10)

Administraţia Biden face, joi, încă un gest extrem de important în operaţiunea de recredibilizare internaţională a SUA, demers care, aşa cum s-a anunţat şi era şi normal, nu poate trece decât prin anularea marilor decizii ale lui Trump, cele care reuşiseră să introducă haosul şi să stârnească sentimente de uluire şi apoi de adversitate în mai multe zone strategice.

acum 23 ore · comentarii (20)

O cercetare recentă, însoţită de acribia cu care Sfântul Calinic de Cernica se făcuse vestit în reconstituirea moşiei străbune a mănăstirii Cernica, iar aceasta, de care vorbim astăzi, datorită unui ierarh tânăr, istoric al Bisericii Ortodoxe şi al domniei fanarioţilor, cunoscut cu deosebire pentru lucrările consacrate Mavrocordaţilor, savant ca şi înaintaşul său (actualul arhiescop al

acum 3 ore · comentarii (2)

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promis în 29 Decembrie 2020, cu ocazia vizitei sale oficiale la Chişinău, că România va dona Republicii Moldova 200.000 doze de vaccin anti-Covid 19. Problema vaccinului a devenit imediat o temă puternic instrumentalizată politic la Chişinău, utilizată în special de adversarii politici ai preşedintelui Maia Sandu. Ieri seară guvernul României a aprobat livrarea primei tranşe de vaccin.

acum 23 ore · comentarii (89)

În contextul intensificării nemulţumirilor şi protestelor de stradă ale unor sindicate sau altor categorii de cetăţeni, justificate sau nu, şi-au făcut apariţia unii aleşi ai poporului, oportunişti, care amplifică tensiunile în societatea românească, afectată de pandemie şi de criza economică! În mod normal, rolul politicului ar trebui să fie cel de analiză şi rezolvare a problemelor dificile şi nu de punere a gazului pe foc!

acum 21 ore · comentarii (5)

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a găsit soluţia pentru plata salariilor minerilor din Valea Jiului pentru următoarele trei luni, oferind baza pentru stingerea conflictului de muncă. Premierul Câţu anunţa,la rândul său, că înţelege ce se întâmplă şi că nu va fi nicio mineriadă în mandatul său.

acum 3 zile · comentarii (26)

România primeşte pentru relansarea economică post-Covid peste 30 de miliarde de euro prin instrumentele programului european Next Generation EU. Principalul mecanism de finanţare este cel privind redresarea şi rezilienţa. Acesta necesită un plan naţional de reforme, cu proiecte concrete, ce trebuie negociat cu executivul european.

acum 2 zile · comentarii (6)

Doamna Şoşoacă nu e o ignorantă, asta neînsemnând că dă pe-afară de inteligenţă, însă are dramul de minte care-i permite să speculeze vulnerabilităţile unora (din nefericire foarte mulţi), pentru a-şi urmări satisfacerea megalomană, cât şi parvenirea la palierul puterii, celebrităţii etc. Iar dacă îi reuşeşte, iată că, în România, sunt destui naivi sub nivelul de inteligenţă al domniei sale.

acum 3 zile · comentarii (23)

Biden a declarat,  în faţa a 4 senatori, la o întâlnire pe subiectul modernizării infrastructurii SUA, că a vorbit cu preşedintele chinez Xi Jinping timp de două ore. "Dacă nu ne mişcăm, ei vor mânca prânzul nostru", a spus Biden despre chinezi. "Au noi iniţiative majore, în domeniul feroviar. Şi au deja trenuri care merg, cu uşurinţă, cu 360 km/h ...Lucrează foarte mult pentru a face ceea ce cred că va trebui să facem şi noi".

acum 4 zile · comentarii (28)
Modifică Setările