Antonescu: Liberalismul a fost reînfiinţat de Dinu Patriciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinu Patriciu şi Crin Antonescu FOTO Adevărul
Dinu Patriciu şi Crin Antonescu FOTO Adevărul

Fostul lider liberal, Crin Antonescu, a postat pe pagina de Facebook un text dedicat lui Dinu Patriciu, în care enumeră trei „lucruri“ despre care spune că numai regretatul afacerist le-ar fi făcut.

În primul rând, scrie Antonescu, PNLa fost reînfiinţat de marii supravieţuitori, printre care Radu Câmpeanu, Mircea ionescu Quintus, dar liberalismul şi discursul liberal a fost reînfiinţat în România de Dinu Patriciu „pentru că el a fost cel care a vorbit primul despre valorile esenţiale ale liberalismului“. „A avut o viziune despre politică, chiar dacă nu mulţi au împărtăşit-o!“, este de părere Antonescu. 

În al doilea rând, susţine fostul lider liberal, Dinu Patriciu a fost nu doar un performer economic, prin cifra de afaceri, ci omul care a vorbit despre capitalism în vremuri când era cu totul impopular, şi a vorbit despre faptul că în spatele banilor stau ideile, inovaţiile. „A avut mereu idei economice de amploare, de dezvoltare, de business. Astăzi pare simplu să vorbeşti despre bani, profit etc., în 1990 era extraordinar să vorbeşti despre astfel de lucruri, iar acest om a ştiut nişte lucruri şi a avut curajul să le rostească, şi pentru acest lucru i-am mulţumit într-un congres al PNL“, a mai spus Antonescu.

În al treilea rând, a mai precizat Crin Antonescu, Dinu Patriciu a fost un patriot. „A iubit România! A fost singurul om care a avut o viziune de dezvoltare a capitalismului în România.Speranţa mea e ca din aceste lucruri să ne rămână ceva. Dinu Patriciu a avut calităţi, a avut defecte, a fost un personaj extraordinar de complicat, a avut prieteni, duşmani, dar important e ca nouă, celorlalţi, să ne rămână aceste lucruri“, a conchis liberalul. 

Citeşte şi:

Dinu Patriciu a murit. Reacţiile politicienilor. Orban: Dacă erau mai mulţi ca el, România ar fi ajuns departe astăzi!

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite