
Termenul de obţinere a Certificatelor de Situaţie de Urgenţă tip 2 a fost prelungit până la 15 iunie
Guvernul a decis, joi, prelungirea termenului pentru obţinerea Certificatelor de Situaţie de Urgenţă tip 2, până la 15 iunie.
Guvernul a decis, joi, prelungirea termenului pentru obţinerea Certificatelor de Situaţie de Urgenţă tip 2, până la 15 iunie.
Guvernul a adoptat, joi, la propunerea Ministerului Economiei, modificarea şi completarea reglementărilor privind eliberarea Certificatelor de Situaţie de Urgenţă prin includerea lunii aprilie ca bază de raportare pentru diminuarea veniturilor sau încasărilor operatorilor economici.
Ministerul Economiei lucrează la o Ordonanţă de Urgenţă prin care va acorda posibilitatea de solicitare a Certificatelor de Situaţie de Urgenţă şi firmelor cărora li s-au diminuat încasările în aprilie.
Ministrul Economiei Virgil Popescu a declarat că până miercuri în jur de 20.000 de companii au solicitat certificate de urgenţă de tip I şi II, care le-au şi fost emise prin aplicaţia online dezvoltată la nivelul ministerului.
Aproximativ 2.700 de Certificate de Situaţie de Urgenţă au fost eliberate până luni, în jurul orei 17:00, din care 1.700 de tip 1 şi restul de tip 2, a anunţat ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri, Virgil Popescu, potrivit Agerpres.
Ministerul Economiei explică mecanismul de obţinere a Certificatelor de Situaţie de Urgenţă, printr-o serie de întrebări şi răspunsuri la cazuri punctuale.
Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a explicat miercuri de ce nu se eliberează încă certificatele de urgenţă, deşi acestea ar fi trebuit să fie eliberate în 5 zile de la aprobarea şi publicarea ordinului în Monitorul Oficial.
În contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, Guvernul a adoptat noi măsuri economice în domeniul protecţiei sociale destinate mediului de afaceri din România.
Un „impozit punitiv“ pentru bilete de avion sub 50 de euro este cerut de un lider bavarez. Dar biletele companiilor low cost sunt mai costisitoare decât sugerează unele oferte. Chestiunea fiscală este cu totul alta.
Premierului Maia Sandu a avut o întrevedere cu Jürgen Hardt, purtătorul de cuvânt în chestiuni de politică externă al Grupului format din Uniunea Creştin-Democrată şi Uniunea Creştin-Socială din Germania. Într-un comunicat de presă remis de executiv se menţionează că oficialii au făcut un schimb de opinii privind evoluţiile politice din Republica Moldova, transmite IPN.
Conservatorii germani reevaluează sprijinul lor pentru Viktor Orban, în contextul în care liderul ungar a demarat o campanie agresivă împotriva preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi a anunţat că va începe o nouă etapă a campaniei, în care prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, va fi vizat.
Cancelarul federal german, Angela Merkel, şi-a anunţat retragerea treptată din politică: în decembrie renunţă la şefia partidului său, iar actualul său mandat în fruntea guvernului este şi ultimul.
Creştin-socialii bavarezi au primit după alegerile de land o palmă istorică. Responsabil pentru aceste rezultate este mai ales Horst Seehofer. Efectele se vor vedea la nivel naţional, crede Rosalia Romaniec.
Formaţiunea Uniunea Creştin-Socială (CSU) a pierdut în urma alegerilor regionale desfăşurate duminică majoritatea absolută în parlamentul landului Bavaria, obţinând conform sondajelor circa 35,5% din voturi, cu 12 procente sub rezultatul scrutinului precedent, transmite agenţia dpa.
Cancelarul federal german, Angela Merkel, a reuşit să-şi salveze guvernul, acceptând să renunţe definitiv la generoasa sa politică în privinţa migraţiei. Dar chiar şi aşa, problemele din cadrul coaliţiei guvernamentale de la Berlin sunt departe de a fi rezolvate. Iar poziţia lui Merkel rămâne fragilă.
Cancelarul Angela Merkel şi aripa cea mai de dreapta a coaliţiei sale guvernamentale se reunesc luni într-o ultimă tentativă de a rezolva conflictul privind migraţia, care ameninţă să facă guvernul său să cadă. Horst Seehofer, ministrul federal de Interne şi şeful Uniunii Creştin-Sociale (CSU), sora bavareză a Uniunii Creştin-Democrate intenţionează să demisioneze din ambele funcţii din cauza disputelor cu Merkel în problema refuguaţilor.
Cancelarul federal german, Angela Merkel, se confruntă cu o săptămână crucială care ar putea decide chiar viitorul guvernului său, în contextul în care are de-a face cu o criză privind politica de migraţie atât în propria sa ţară, cât şi în străinătate, relevă dpa international.
Angela Merkel a câştigat timp. Coaliţia de guvernare nu se destramă, cel puţin deocamdată. Dar controversa nu este soluţionată. Iar şefa executivului are de îndeplinit o misiune imposibilă, consideră Katharina Kroll.
Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a afirmat luni că Statele Unite trebuie să evite problemele legate de migraţie cu care se confruntă Europa şi a atacat politica Germaniei în această privinţă.
Adepţii politicii dure din cadrul blocului conservator al cancelarului federal Angela Merkel i-au dat şefei Executivului de la Berlin un ultimatum de două săptămâni pentru a găsi o soluţie europeană în privinţa problemei migraţiei, relatează AFP şi dpa.
Mijlocaşul Nicuşor Bancu a declarat, luni seară, că CS Universitatea Craiova nu mai are nicio şansă la titlu după eşecul cu FCSB, subliniind că principalele obiective sunt locul 3 în Liga I şi câştigarea Cupei României.
Congresul Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a Angelei Merkel a aprobat luni acordul de coaliţie încheiat cu Uniunea Creştin-Socială (CSU) şi Partidul Social Democrat (SPD), scrie AFP.
Blocul conservator condus de Angela Merkel şi social-democraţii conduşi de Martin Schulz au ajuns la un acord cu privire la formarea unui guvern de coaliţie la Berlin, punând capăt astfel unei perioade de patru luni de incertitudine politică în Germania.
Angela Merkel şi aliaţii săi conservatori s-au întâlnit miercuri la Berlin cu principalii lideri ai Partidului Social-Democrat (SPD), înainte de lansarea discuţiilor oficiale pentru formarea unui nou guvern, discuţii care se anunţă însă complicate.
Conservatorii cancelarului german în funcţie, Angela Merkel, şi social-democraţii au căzut de acord să înceapă discuţii preliminare în vederea formării unei noi „mari coaliţii“ de guvernare, potrivit unor surse citate de agenţia Reuters şi tabloidul german „Bild“. Decizia lor vine ca urmare a întâlnirii pe care au avut-o joi cu preşedintele german, Frank-Walter Steinmeier.
Cancelarul german Angela Merkel s-a pronunţat sâmbătă împotriva organizării de noi alegeri legislative ca urmare a eşecului negocierilor pentru formarea unei coaliţii de guvernare şi a afirmat că-şi doreşte formarea „foarte rapidă“ a unui executiv, întrucât Europa are nevoie de o Germanie puternică.
Negocierile pentru formarea unei coaliţii de guvernare între CDU-CSU, Verzi şi liberali (FDP), singura variantă posibilă după ce social-democraţii au anunţat imediat după alegerile din septembrie că vor intra în opoziţie, au eşuat. În această situaţie fără precedent în Germania postbelică, preşedintele Steinmeier a chemat partidele la consultări în zilele următoare.
Partidul Creştin Democrat, condus de Angela Merkel, a ajuns la un acord cu privire la politica imigranţilor cu aliaţii conservatori din Bavaria, eliminând astfel un obstacol major în vederea formării unei coaliţii de guvernământ.
Actualul ministru de Finanţe al Germaniei, conservatorul Wolfgang Schäuble, ar urma să renunţe la această funcţie pentru a deveni preşedinte al Bundestagului (Parlamentul Germaniei), relatează DPA, citând oficiali germani. Mutarea vine în contextul în care Angela Merkel se pregăteşte pentru negocieri deloc uşoare în vederea formării unei coaliţii du guvernare.
După alegerile legislative federale din Germania, care nu au adus majoritatea niciunei formaţiuni politice, se impune formarea unei coaliţii de guvernare. Cum social-democraţii vor să intre în opoziţie, se vorbeşte intens despre o aşa-numită „coaliţie Jamaica“ între conservatori, liber-democraţi şi ecologişti. Dar formarea unei astfel de alianţe nu este uşoară, având în vedere că partidele mici nu dau dovadă de prea multă flexibilitate.