Stiri despre colind

  86 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Boboteaza, ultima zi a colindelor în judeţul Neamţ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Boboteaza, ultima zi a colindelor în judeţul Neamţ

  Boboteaza adică botezul Domnului Nostru Iisus Hristos este una dintre cele mai importante sărbători de iarnă. De-a lungul timpului au apărut tot felul de obiceiuri legate de această zi.

 • Primiți cu tâlhăria? Doi colindători au fost jefuiți în Medgidia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primiți cu tâlhăria? Doi colindători au fost jefuiți în Medgidia

  Cinci tineri au găsit o metodă inedită de a face rost de bani de Sărbători, fără să mai fie nevoiți să bată din ușă în ușă și să cânte colinde: îi atacau pe ceilalți colindători. Grupul a reușit să comită două tâlhării înainte de intervenția Poliției.

 • TRADIŢII „Ceata fetelor” iese la colindat în noaptea de Anul Nou
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  TRADIŢII „Ceata fetelor” iese la colindat în noaptea de Anul Nou

  Tradiţia, care se ţine din moşi strămoşi, este întâlnită în localitatea Văleni de Dâmboviţa. Îmbrăcate în costume populare, cu crenguţe de busuioc în mâini, fetele bat din poartă în poartă şi îi colindă pe cei care le deschid, urându-le un an nou plin de bucurii şi împliniri.

 • TOP 5 VIDEO La ce s-au uitat timişorenii în 2010: mult fotbal, colindul bong-ului şi cum Timişoara s-a transformat în Mamaia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  TOP 5 VIDEO La ce s-au uitat timişorenii în 2010: mult fotbal, colindul bong-ului şi cum Timişoara s-a transformat în Mamaia

  Adevărul de seară Timişoara vă prezintă cele mai vizionate videoclipuri de anul acesta care au fost postate pe Youtube. Timişorenii au dovedit că sunt în continuare interesaţi de evoluţia echipei Poli Timişoara. În acelaşi timp, stand-up-comedy-ul şi bong-urile au fost la mare căutare. Nu în ultimul rând, şi videoclipurile cu inundaţia din vară, când oraşul s-a transformat într-un imens lac şi a rivalizat cu staţiunile de

 • Top 5 VIDEO - Locul IV
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Top 5 VIDEO - Locul IV

  Pe locul patru se află un videoclip realizat în Gara de Nord din Timişoara. În imagini sunt surprinşi fanii echipei Dinamo Bucureşti la sosirea în oraşul de pe Bega cu ocazia derby-ului dintre cele două echipe.

 • Colindele vechi răsună în satele din Bărăgan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Colindele vechi răsună în satele din Bărăgan

  Repertoriul cântăreţilor din Bărăgan este unul aparte, pentru că este constituit din colinde antifonice. Tradiţia acestor colinde cu nume ciudat este păstrată de peste patru secole. Grupul este format doar din bărbaţi şi se împarte în două, iar cel de-al doilea preia linia melodică a ultimei silabe a primului.

 • Slobozia: La colindat, în vatra Bărăganului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Slobozia: La colindat, în vatra Bărăganului

  În Bărăgan, fetele mari şi flăcăii pleacă la colindat în ajunul Crăciunului. Potrivit obiceiului, colindătorii se trezesc în zorii zilei, îmbracă straiele cele mai frumoase şi pornesc să vestească naşterea Mântuitorului Iisus Hristos la casele oamenilor cu stare din sat.

 • Constanţa: Un colind, un „Miracol“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constanţa: Un colind, un „Miracol“

  Redacţia Adevărul de Seară Constanţa a fost colindată astăzi de corul de copii de la centrul de la centrul plasament Micul Rotterdam. Cei 14 micuţi ne-au cântat şi ne-au încântat cu vocile lor cristaline.

 • Mircea Radu ne cânta în seara de Craciun!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Radu ne cânta în seara de Craciun!

  În ediţia specială din seara de Crăciun a emisiunii  „ÎnTrecerea Anilor“, Mircea Radu ne va cânta „Let It Snow“. Irina Mohora şi Roxana Popescu, căpitanii de echipă ai decadelor prezentate în emisiune, ne introduc în atmosfera Sărbătorilor cu nostalgiile copilăriei şi ale adolescenţei lor…

 • Redacţia Adevărul de Seară, colindată de Rapsozii Slatinei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Redacţia Adevărul de Seară, colindată de Rapsozii Slatinei

  Ansamblul „Rapsozii Slatinei“ a pornit de astăzi la colindat şi a început cu redacţia Adevărul de Seară. Colinde ca „Florile dalbe“ şi „Steaua sus răsare“ au fost interpretate cu mult drag de adulţii cu suflet de copii.

 • Adevărul de Seară, colindat de soliştii Operei Constanţa VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul de Seară, colindat de soliştii Operei Constanţa VIDEO

  Cinci solişti ai Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski au colindat astăzi redacţia Adevărul de Seară. Colinde ca „Florile dalbe“ şi „Leru-i ler“ au fost interpretate cu mult stil de artiştii profesionişti.

 • VIDEO Bulgarii sunt chemaţi să voteze împotriva cântecelor de Crăciun
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Bulgarii sunt chemaţi să voteze împotriva cântecelor de Crăciun

  Televiziunea publică din Bulgaria i-a chemat, începând de duminică, pe telespectatorii săi să voteze împotriva cântecelor de Crăciun şi de Anul Nou pe care nu mai vor să le asculte, pentru a evita difuzarea lor în perioada sărbătorilor de iarnă, relatează AFP.

 • Au dat colindul pe distracţia în club
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Au dat colindul pe distracţia în club

  Tinerii suceveni au uitat de tradiţia Sărbătorilor în familie şi au luat cu asalt, în zilele de Crăciun, barurile din oraş. Singurii care au mai mers în acest an de la o casă la alta să anunţe vestea naşterii lui Iisus au fost copiii mici. 

 • Funcţionarii şi ziariştii au colindat în centrul Clujului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Funcţionarii şi ziariştii au colindat în centrul Clujului

  Poliţişti, jandarmi, angajaţi ai Primăriei, reprezentanţi ai diferitor agenţii şi regii autonome, alături de ziarişti, au colindat în această seară pentru toţi clujenii pe scena amplasată în Piaţa Unirii.

Modifică Setările