Crăciun în arest pentru doi bărbaţi care au "colindat" prin bătrâni cu metoda accidentul. Cum au fost daţi în vileag

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii Biroului de Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Focşani cercetează două persoane care ar fi obţinut  10.000 de lei prin metoda ,,accidentul” şi 6 cartele telefonice, de la un bărbat, de 77 de ani, din municipiul Focşani.

Pe 24 decembrie, în jurul orei 13.40, poliţiştii focşăneni au fost sesizaţi direct de către un bărbat, în vârstă de 77 de ani, cu privire la faptul că a fost victima infracţiunii de înşelăciune, fiind contacat de o persoană de sex masculin, care ar fi pretins suma de 40.000 de lei, întrucât fiul său ar fi fost implicat într-un accident rutier.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că persoane necunoscute l-au indus în eroare, folosindu-se de calităţi mincinoase ( procuror, medic) şi, sub pretextul că fiul său ar fi provocat un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, i-ar fi solicitat suma de 40.000 lei precum şi şase cartele telefonice, pentru a nu suporta rigorile legii. Persoana vătămată a înmânat suma de 10.000 lei şi a stabilit cu bănuitul să îi dea ulterior altă sumă.

În cadrul activităţilor desfăşurate, în cursul aceleiaşi zile, bărbatul s-a întâlnit pe raza municipiului Focşani cu cel în cauză, un bărbat de 35 de ani, pentru a-i înmâna o altă parte din bani, moment în care poliţiştii au procedat la interceptarea acestuia şi conducerea la  sediul Poliţiei Municipiului Focşani.

Totodată, poliţiştii au stabilit că, bărbatul ar fi fost transportat la locul stabilit cu persoana vătămată, de către o femeie, de 36 de ani, din comuna Străoane.

Aseară, cei doi au fost reţinuţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea.


Astăzi, bănuiţii, ambii din comuna Străoane, au fost prezentaţi magistraţilor care au dispus arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor şi recuperarea prejudiciului.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la înşelăciune.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite