FOTO Sute de moşi au invadat străzile din Oradea. Au colindat şi i-au emoţionat pe trecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 400 de mosuleti au colindat
Peste 400 de mosuleti au colindat

Străzile Oradiei au fost "invadate" de hăinuţe roşii, copilaşi îmbrăcaţi în straiele lui Moş Crăciun, plecaţi la colindat. Cei peste 400 de moşuleţi au vestit bucuria Naşterii Mântuitorului prin colind.

Peste 400 de elevi de la Liceul Greco Catolic "Iuliu Maniu" din Oradea au colindat pe străzile din Oradea. Startul s-a dat din faţa Palatului Episcopal Greco-Catolic, unde moşuleţii l-au colindat pe Preasfinţitul Părintele Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea.

Am venit, române, azi la geamul tău,/ Să-ţi cântăm de bine, să fii bun mereu…”, sunt două dintre versurile colindei „Pe la case luminate”, cu care copiii l-au încântat pe episcop. Din programul lor au mai făcut parte şi alte colinde şi cântece de Crăciun: „Sus pe cerul înstelat”, „Astăzi s-a născut Cristos”, „Scoală gazdă” şi „Am pornit cu colindatul”.

Pentru minunatele colinde prezentate, ei au fost răsplătiţi cu bomboane, care le-au fost oferite de Preasfinţitul Virgil şi de Eugen Ivuţ, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea.
Moşuleţii au dus, apoi, vestea Naşterii Domnului la sediul Digi 24, după care au colindat în faţa Primăriei Oradea, unde s-au întâlnit cu Moş Crăciun în persoană. A urmat Curtea de Apel, iar ultima oprire a fost pe esplanada Teatrului „Regina Maria” din Oradea.

Colindul moşilor a devenit o tradiţie a Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” Oradea încă din anul 1998. La acea vreme, profesoara Cornelia Vesea a iniţiat această acţiune cu scopul de a le aduce, prin colind, o bucurie oamenilor de pe stradă, care nu au această ocazie.

„An de an, aşteptăm, cu mare bucurie, acest eveniment. De această dată, emoţia a fost mai mare pentru elevii din clasele pregătitoare, care au participat pentru prima oară la acţiune, dar şi pentru cei din clasa a IV-a, care au participat pentru ultima oară”, de-a declarat profesor înv. primar Maria Brisc.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite