Stiri despre cec

  265 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Primul sediu al Casei de Depuneri şi Consemnaţiuni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primul sediu al Casei de Depuneri şi Consemnaţiuni

  Puţine surse mai amintesc astăzi de primul sediu al Casei de Depuneri şi Consemnaţiuni, realizat în 1874-1876 de către ing. Alfred Gottereau, arh. Paul Gottereau, maimarbaşa Dobre Nicolau şi antreprenorul Maximilian Tonolla.

 • Circa 36 de milioane de lei vor fi cheltuiţi alegerile din 3 noiembrie din Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Circa 36 de milioane de lei vor fi cheltuiţi alegerile din 3 noiembrie din Moldova

  SummaryCirca 36 de milioane de lei se vor cheltui pentru organizarea celui de al doilea tur al alegerilor locale generale, care va avea loc pe 3 noiembrie. Odată cu anunţarea astăzi, 23 octombrie, a datei turului doi, de către Comisia Electorală Centrală, a reînceput şi campania electorală.

 • 3 noiembrie, data celui de-al doilea tur al alegerilor locale generale din Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  3 noiembrie, data celui de-al doilea tur al alegerilor locale generale din Moldova

  Turul doi de scrutin pentru alegerea primarului general al municipiului Chişinău, dar şi a primarilor în unele circumscripţii electorale municipale, orăşeneşti, săteşti (comunale) se va desfăşura în data de 3 noiembrie. Decizia a fost aprobată de Comisia Electorală Centrală în şedinţa de marţi, 13 octombrie, transmite IPN.

 • Ruslan Codreanu solicită demisia conducerii CEC şi a conducerii CECEC
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ruslan Codreanu solicită demisia conducerii CEC şi a conducerii CECEC

  Ruslan Codreanu solicit demisia conducerii Comisiei Electorale Centrale şi a conducerii Comisiei electorale de circumscripţie electorală Chişinău. Într-o conferinţă de presă susţinută pe 12 octombrie, Ruslan Codreanu a spus că cele două instituţii sunt politizate, având la conducere reprezentanţi ai blocului ACUM şi ai PSRM, transmite IPN

 • CEC a respins contestaţia depusă de către Ruslan Codreanu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CEC a respins contestaţia depusă de către Ruslan Codreanu

  Comisia Electorală Centrală a respins contestaţiile depuse de către Ruslan Codreanu şi Serghei Scripnic împotriva Consiliului electoral de circumscripţie electorală municipală Chişinău (CECEC), prin care nu au fost înregistraţi în cursa electorală pentru funcţia de primar general a municipiului Chişinău. Hotărârile au fost luate la şedinţa de luni, 30 septembrie, transmite IPN.

 • CEC a iniţiat procedura de validare a mandatelor a doi deputaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CEC a iniţiat procedura de validare a mandatelor a doi deputaţi

  Comisia Electorală Centrală a iniţiat procedura de validare a mandatelor a doi deputaţi care urmează să vină în Parlament pe listele supleante ale Partidului Democrat şi Blocului ACUM. Este vorba despre Ruxanda Glavan şi Serghei Cataranciuc, transmite IPN.

 • Dorin Cimil, noul preşedinte al Comisiei Electorale Centrale din Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dorin Cimil, noul preşedinte al Comisiei Electorale Centrale din Moldova

  Profesorul universitar Dorin Cimil este noul preşedinte al Comisiei Electorale Centrale. Pentru candidatura sa au votat şapte din cei nouă membri ai Comisiei. Un membru a votat împotrivă, iar altul s-a abţinut. Candidatura lu Dumitru Cimil a fost singura propusă la această funcţie, transmite IPN.

 • Parlamentul a aprobat
demisiile a trei membri CEC
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parlamentul a aprobat demisiile a trei membri CEC

  Parlamentul a adoptat astăzi, 5 iulie, mai multe proiecte de hotărâre prin care a constatat încetarea calităţii de membru al Comisiei Electorale Centrale în cazul a trei membri, în baza cererilor de demisie. Este vorba despre Iurie Ciocan, despre preşedinta CEC, Alina Russu, şi despre vicepreşedinta CEC, Rodica Ciubotaru, transmite IPN.

 • Încă un membru CEC a depus mandatul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Încă un membru CEC a depus mandatul

  Încă un membru al Comisiei Electorale Centrale îşi anunţă demisia, dezavuând ultimele „tentative de modificări ale legislaţiei electorale”, despre care spune că „atentează la independenţa exercitării mandatului de membru al CEC şi subminează autoritatea instituţiei electorale”.

 • CEC susţine stabilirea unei zile fixe pentru alegeri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CEC susţine stabilirea unei zile fixe pentru alegeri

  Comisia Electorală Centrală consideră judicioasă propunerea ca alegerile locale generale să aibă loc la o dată fixă. Autoritatea electorală a aprobat în şedinţa de miercuri, 3 iulie, avizul la proiectul de hotărâre al Guvernului privind aprobarea proiectului de lege pentru modificarea articolelor 8 şi 133 din Codul Electoral, transmite IPN.

 • Preşedintele CEC, Alina Russu, a demisionat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele CEC, Alina Russu, a demisionat

  Preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, a demisionat. Cererea a fost depusă astăzi, 2 iulie, la Parlament. Alina Russu îşi explică demisia menţionând că „implementarea iniţiativelor de ultimă oră a modificării cadrului normativ în materie electorală ar putea trezi suspiciuni vizavi de libertatea deciziilor autorităţii electorale superioare”.

 • Iurie Ciocan renunţă la mandatul de membru al CEC
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iurie Ciocan renunţă la mandatul de membru al CEC

  Iurie Ciocan renunţă la mandatul de membru al Comisiei Electorale Centrale. Cererea a fost depusă joi, 27 iunie, la Parlament. Acum două zile, Iurie Ciocan a reziliat şi contractul de activitate la Centrul de Implementare a Reformelor, pe care l-a condus din 2017.

 • CEC a somat PAS să verse în buget zeci de mii de lei, pentru o încălcare din 2016
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CEC a somat PAS să verse în buget zeci de mii de lei, pentru o încălcare din 2016

  „Comisia Electorală Centrală (CEC) a somat Partidul Politic „Partidul Acţiune şi Solidaritate” (PAS) să verse în Bugetul de Stat suma de 76 de mii de lei”, constatând că „în anul 2016, această formaţiune politică a încălcat prevederile legislaţiei la subiectul finanţării campaniei electorale”, a anunţat CEC marţi, 22 aprilie, transmite IPN.

 • CEC a totalizat rezultatele alegerilor din 24 februarie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CEC a totalizat rezultatele alegerilor din 24 februarie

  Comisia Electorală Centrală a aprobat la şedinţa de duminică, 3 martie, procesul-verbal privind totalizarea rezultatelor alegerilor parlamentare din 24 februarie. Documentul urma să fie remis Curţii Constituţionale, care are la dispoziţie cinci zile pentru validarea scrutinului, transmite IPN.

 • Moldovenii, mai activi în alegerile din 24 februarie decât la scrutinul parlamentar din 2014
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moldovenii, mai activi în alegerile din 24 februarie decât la scrutinul parlamentar din 2014

  În comparaţie cu alegerile parlamentare din 2014, astăzi, 24 februarie, cetăţenii sunt mai activi. Către ora 13.00, la secţiile de votare s-au prezentat circa 760 de mii de alegători, ceea ce reprezintă circa 27% din numărul total de alegători înscrişi pe listele electorale, în comparaţie cu 21% la aceeaşi oră în 2014, transmite IPN.

 • Protest în faţa Comisiei Electorale Centrale. Socialiştii, nemulţumiţi că CEC i-a avertizat pentru folosirea resurselor administrative în campania electorală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Protest în faţa Comisiei Electorale Centrale. Socialiştii, nemulţumiţi că CEC i-a avertizat pentru folosirea resurselor administrative în campania electorală

  Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a organizat un protest luni, 11 februarie, în faţa Comisiei Electorale Centrale, unde s-au adunat câteva sute de manifestanţi. Socialiştii au adresat mai multe critici la adresa CEC, după ce au fost avertizaţi că au folosit resurse administrative în campania electorală, prin faptul că au avut apariţii publice alături de preşedintele ţării, Igor Dodon, care nu este actor al campaniei electorale.

 • Socialiştii anunţă despre organizarea unui protest în faţa Comisiei Electorale Centrale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Socialiştii anunţă despre organizarea unui protest în faţa Comisiei Electorale Centrale

  Partidul Socialiştilor din Republica Moldova va organiza un protest luni, 11 februarie, în faţa Comisiei Electorale Centrale. Manifestaţia vine ca reacţie la decizia CEC de a avertiza Socialiştii pentru folosirea resurselor administrative, prin faptul că s-ar fi folosit de imaginea Preşedinţiei şi a lui Igor Dodon, care nu este participant al procesului electoral.

 • CALC cere CEC să permită cetăţenilor să voteze pe 24 februarie chiar dacă au actele expirate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CALC cere CEC să permită cetăţenilor să voteze pe 24 februarie chiar dacă au actele expirate

  Coaliţia pentru Alegeri Libere şi Corecte a lansat un apel public către CEC  să permită votarea în baza actelor de identitate expirate. Într-o conferinţă de presă la IPN, Polina Panaite, secretarul CALC, a menţionat că CEC  are practica a trei alegeri consecutive din ultimii ani în care cetăţenilor aflaţi peste hotare li s-a permis votarea în baza paşapoartelor expirate.