
Alimente de evitat în boala Alzheimer
Maladia Alzheimer este cea mai cunoscută formă de demenţă la vârstnici determinând probleme de memorie, de gândire şi de comportament.
Maladia Alzheimer este cea mai cunoscută formă de demenţă la vârstnici determinând probleme de memorie, de gândire şi de comportament.
Fierul este un mineral esenţial pentru viaţă. El este necesar atât pentru producerea globulelor roşii din sânge – hemoglobina – a pigmentului roşu din muşchi – mioglobina - precum şi a unor enzime.
Consumul de carnea roşie alături de carnea procesată, provoacă, în timp, decesul prematur, avertizează o echipă de cercetători din Statele Unite şi China. Conform acestora, carnea roşie poate fi înlocuită cu peşte sau legume, informează Press Association.
Carnea albă are la fel de mult colesterol ca şi carnea roşie, conform oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din California, San Francisco.
Ca în orice altceva în viaţă, şi în nutriţie, regula de aur care ar trebui respectată este variaţia şi moderaţia. Specialiştii explică ce înseamnă asta.
LEGĂTURĂ Stilul de viaţă, în general, şi alimentaţia, în special, sunt responsabile de un sfert până la o treime din cazurile noi de cancer. Factorii de risc legaţi de stilul de viaţă sunt reprezentaţi de alimentaţia deficitară atât calitativ, cât şi cantitativ, de sedentarism, de obezitate, de fumat şi de consumul de alcool.
Alimentaţia influenţează greutatea şi încheieturile. Ce principii alimentare trebuie avute în vedere în cazul artritei psoriazice.
Fierul este un mineral foarte important pentru viaţă. El ajută la producerea hemoglobinei – celulele roşii din sânge – a mioglobinei – pigmentul roşu din muşchi – precum şi a unor enzime. Doar 8% din aportul total de fier este absorbit în organism şi intră în fluxul sanguin.
Obezitatea, malnutriţia şi schimbările climatice sunt cele mai mari ameninţări care trebuie combătute la nivel global, arată un raport publicat în revista medicală britanică The Lancet.
Până în 20150, vom fi 10 miliarde de oameni. Asigurarea hranei va fi extrem de dificilă fără transformarea obiceiurilor alimentare, îmbunătăţirea producţiei şi reducerea risipiei, a explicat un profesor londonez, autorului unui studiu pe această temă.
Dintre recomandările optime pentru slăbire face parte şi cea care vizează consumul de alimente bogate în vitamina C, precum pătrunjelul sau citricele. În plus, putem profita de vremea rece, pentru plimbări lungi care pot accelera slăbirea.
Să fii slab este asociat cu un aspect plăcut, mai ales că poţi aborda ce stil vestimentar vrei. Toţi ne dorim să fim slabi, dar, de la dorinţă şi până la putinţă este cale lungă. Ce recomandă un medic care a fost odată obez şi a reuşit să slăbească şi să se menţină.
Regimurile alimentare bazate pe legume şi fructe au devenit foarte populare în ultimii ani. Ce înseamnă dieta flexitariană şi care sunt regulile de bază explică dieteticienii pentru bbc.com.
Dacă te simţi adesea obosit, ai respiraţia scurtă, palpitaţii şi eşti palid, poate fi vorba despre o carenţă de fier, tulburare nutriţională foarte frecventă, mai ales printre femeile tinere.
Grăsimea adunată în jurul taliei nu doar că măreşte riscul de boli cardiovasculare, dar este un factor de risc şi în diverse tipuri de cancere. Printre acestea se numără şi cancerul colorectal.
Carnea de miel este o sursă bună de proteine de calitate. Conţine în plus vitamine şi minerale, însă intră în categoria „cărnurilor roşii“ foarte bogate în colesterol, motiv pentru care se recomandă moderaţie în consum.
Îţi dai seama cât de important este un stil de viaţă sănătos abia atunci când afli că suferi de o boală gravă. Dacă nu ai probleme de sănătate, renunţă de acum la obiceiurile şi alegerile culinare care îţi pot provoca afecţiuni chinuitoare, cu tratamente costisitoare!
Despre consumul de carne părerile sunt împărţite atât pro, cât şi contra. Fiecare este liber să opteze pentru alimentaţia dorită, astfel că astăzi avea de-a face cu stiluri alimentare diferite de la raw şi vegan până la lacto-ovo-vegetarian.
Studiile recente au arătat că o dietă inadecvată şi lipsa activităţii fizice sunt doi factori care pot creşte riscul de cancer. Vestea bună este că putem face ceva pentru a modifica aceşti doi factori de risc.
Carnea este o sursă importantă de proteine de calitate, vitamine şi minerale de care organismul are nevoie. Consumată în exces, poate agrava sau chiar provoca afecţiuni precum ateroscleroza, obezitatea sau diabetul.
Ziua Internaţională a Carenţei de fier, marcată pe 26 noiembrie, anul acesta pentru al treilea an consecutiv, atrage atenţia asupra semnelor care arată lipsa acestui mineral important din organism.
Stilul de viaţă este decisiv pentru declanşarea cancerelor. O alimentaţie dezechilibrată poate fi un factor de risc în toate tipurile de cancer, nu doar în cele digestive, atrag atenţia medicii.
Un studiu publicat în American Journal of Epidemiology (Jurnalul American de Epidemiologie) şi care a folosit date trimise de The Singapore Chinese Health Study (Centrul pentru Studiul Sănătăţii Chineze din Singapore) aduce în lumină lucruri noi despre consumul de carne roşie şi de pui. Dacă despre carnea roşie se ştie că nu face minuni pentru sănătate, carnea de pui a fost, de această dată, vedeta studiului.
Potasiul este principalul mineral din interiorul celulelor. El este important pentru contracţia musculară, atât a musculaturii scheletice, cât şi a miocardului – muşchiul inimii.
Pentru ca alimentaţia să fie sănătoasă, consumul grupelor de alimente ar trebui să se facă în anumite proporţii. Specialiştii au construit o „piramidă alimentară“ pentru a cunoaşte mai bine aceste grupe şi a învăţa cât să mâncăm din cele 5 grupe de alimente.
Numărul de kilograme, dieta, nivelul colesterolului, fumatul, alcoolul sau stresul sunt tot atâţia factori care provoacă, printre alte probleme de sănătate, şi disfuncţii erectile. Vestea bună e că odată înlăturaţi, viaţa sexuală se îmbunătăţeşte.
Anumite obiceiuri alimentare ne cresc riscul de a dezvolta boli grave precum cele cardiovasculare, vascular-cerebrale sau diabet, arată un nou studiu. Ce şi cât este recomandat de medicii nutriţionişti.
O dietă bogată în proteine, din orice surse, contribuie la menţinerea muşchilor mari şi puternici, mai ales a cvadricepşilor – muşchi situaţi în partea anterioară a coapselor. Proteinele se găsesc în special în carne roşie, pui, peşte, ouă, vegetale, cereal, lactate şi nuci.
Laura Tănase, nutriţionist şi dietetician la Institutul Regional de Oncologie din Iaşi, a explicat pentru „Adevărul“ ce cuprinde o alimentaţie sănătoasă în timpul iernii.
În momentele în care te simţi obosit este mai bine să eviţi anumite alimente care pot accentua starea de disconfort. Descoperă care sunt mâncărurile pe care trebuie să le ocoleşti!