Stiri despre atentate bruxelles

  102 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Martira de la Bruxelles“ a ieşit din comă după o lună
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Martira de la Bruxelles“ a ieşit din comă după o lună

  Stewardesa  indiană a cărei imagine simbol a făcut înconjurul lumii după atentatele teroriste de la Bruxelles din din 22 martie  a fost ţinută  în comă medicală indusă timp de 25 de zile într-un spital.

 • Atentatele de la Paris: Mohamed Abrini, inculpat pentru „asasinate teroriste“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atentatele de la Paris: Mohamed Abrini, inculpat pentru „asasinate teroriste“

  Mohamed Abrini, suspect-cheie în atentatele comise pe data de 13 noiembrie 2015 la Paris, arestat vineri la Bruxelles, a fost inculpat pentru „asasinate teroriste“ şi „participare la activităţile unei grupări teroriste“, a anunţat sâmbătă Parchetul federal belgian, citat de AFP.

 • Belgia interzice cumpărarea cartelelor prepay nenominale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Belgia interzice cumpărarea cartelelor prepay nenominale

  Cumpărarea sub acoperirea anonimatului a unei cartele telefonice GSM prepay nu va mai fi posibilă în Belgia, după ce miniştrii justiţiei, afacerilor interne şi economiei din această ţară au ajuns miercuri seară la un consens asupra unui nou text legislativ în acest dosar.

 • „James Bond nu putea fi
niciodată un belgian“ – Alain Winants
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „James Bond nu putea fi niciodată un belgian“ – Alain Winants

  În ianuarie 2016, Alain Winants, fost şef al Serviciului Securităţii de Stat al Belgiei între 2006-2014, actualmente procuror la Curtea Supremă, a declarat despre politicienii ţării: „Nu a existat doar o lipsă de interes, a existat o neîncrederea a lumii politice în servicii. Era imposibil să facem ceea ce am avut de făcut“, adaugând cu un chicotit: „James Bond nu putea fi niciodată un belgian“.

 • Rareş Năstase, despre primele ore de după atentatele din Bruxelles: „Am fost atacaţi în plină zi, în Molenbeek. Mi s-a părut că poliţia era depăşită de situaţie“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rareş Năstase, despre primele ore de după atentatele din Bruxelles: „Am fost atacaţi în plină zi, în Molenbeek. Mi s-a părut că poliţia era depăşită de situaţie“

  Rareş Năstase, unul dintre realizatorii „România, te iubesc!“, a vorbit într-un interviu pentru „Adevărul“ despre cea mai urmărită ediţie a acestui sezon – ancheta despre violenţa domestică –, dar şi despre atentatele de la Bruxelles, fiind printre primii jurnalişti români care au ajuns la locul incidentului.

 • Problema celor 20 de milioane de musulmani europeni. Cine sunt, de unde au venit şi de ce se radicalizează
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Problema celor 20 de milioane de musulmani europeni. Cine sunt, de unde au venit şi de ce se radicalizează

  Atentatele din Paris şi Bruxelles au fost comise de cetăţeni europeni din comunităţi musulmane stabilite pe vechiul continent începând din anii ’60-’70, când Occidentul a recrutat forţă de muncă ieftină din fostele colonii. Islamologul Marius Lazăr explică modul în care au evoluat aceste comunităţi şi cum a fost posibilă radicalizarea unor membri ai acestora.

 • Europa sub cuţit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa sub cuţit

  Europa lui Merkel şi Mogherini nu se-arată azi la înălţime în a combate extremismul şi-n lupta cu ea însăşi. Pare a avea nevoie deopotrivă de un implant urgent de bărbăţie şi de o grefă, simultană, de empatie autentică.

 • Reţeaua jihadistă Statul Islamic ameninţă că va lovi Ungaria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reţeaua jihadistă Statul Islamic ameninţă că va lovi Ungaria

  Reţeaua teroristă Statul Islamic ameninţă că va comite noi atentate în Statele Unite şi în ţări europene, menţionând Ungaria şi Portugalia, Guvernul de la Budapesta anunţând că ia în considerare ameninţările.

 • Premierul Belgiei, ţinta celulelor teroriste din Bruxelles
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premierul Belgiei, ţinta celulelor teroriste din Bruxelles

  Biroul şi reşedinţa premierului Belgiei figurează printre numeroasele potenţiale ţinte indentificate de către celulele teroriste, în curs de destructurare, au indicat mai multe surse care au ţinut să-şi păstreze anonimatul, scrie cotidianul L'Echo.

 • Cum s-au radicalizat fraţii Abdeslam în doar câteva luni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum s-au radicalizat fraţii Abdeslam în doar câteva luni

  Cu mai puţin de un an înainte de comiterea atentatelor din Paris, fraţii Salah şi Brahim Abdeslam făceau aceleaşi lucruri pe care le fac mulţi tineri europeni de vârsta lor: mergeau la club, consumau alcool şi flirtau cu fete.

 • Atentatele de la Bruxelles: Ancheta se concentrează pe identificarea bărbatului cu pălărie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atentatele de la Bruxelles: Ancheta se concentrează pe identificarea bărbatului cu pălărie

  Ancheta în cazul atentatelor din 22 martie de la Bruxelles, soldate cu 35 de morţi şi 340 de răniţi conform celui mai recent bilanţ, se concentrează în prezent pe identificarea bărbatului cu pălărie, individul care apare în imagini surprinse înaintea celor două atacuri sinucigaşe comise marţea trecută la aeroportul internaţional Bruxelles-Zaventem.

 • Planul de atentat dejucat în Franţa - patru suspecţi şi ramificaţii europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Planul de atentat dejucat în Franţa - patru suspecţi şi ramificaţii europene

  Ancheta privind un plan de atentat dejucat joi în Franţa relevă conexiunile europene - după ce două persoane au fost inculpate în Belgia, un francez a fost reţinut duminică în Olanda, toţi trei fiind bănuiţi de legături cu principalul suspect, Reda Kriket, relatează AFP, preluată de dhnet.be.

 • Fotografia de adio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fotografia de adio

  Elita politică occidentală e inutilizabilă. În afară de semnătura pe vraful de demisii scadente, nu mai putem aştepta nimic de la aceşti lideri pierduţi în catastrofa propriei aroganţe. Cîndva, înainte de Bruxelles, exista o speranţă. Puteam crede că transa interminabilă a păstorilor de cîrduri de vorbe goale se va risipi la contactul cu violenţa bestială şi răul absolut. Nu e aşa, iar asta contează.

 • „Vigilantes“ la Bruxelles: semn al timpului ce va să vină?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Vigilantes“ la Bruxelles: semn al timpului ce va să vină?

  Confruntările violente de duminică, de la Bruxelles, între forţele de ordine şi un grup de aproximativ 400 de tineri din zona extremei-drepte, veniţi din Anvers, pot fi interpretate doar ca un incident izolat, rezultat al tensiunii sociale reale, în combinaţie cu o incertitudine la fel de reală şi palpabilă la nivelul străzii.

 • Europa sângerează, Obama dansează
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa sângerează, Obama dansează

  Atentatele de la Bruxelles, cat şi cele de la Paris, sunt un semn evident al unei noi crize monumentale prin care Europa trece în aceste zile. Fluxul de imigranţi şi refugiaţi din  Orientul Mijlociu şi Nordul Africii, estimat la peste un milion de suflete, agravat de apoplexia financiară a Uniunii Europene, împinge bătrânul continent spre un nou şi cert abis.

 • Europa vorbelor goale pe
timpul terorii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa vorbelor goale pe timpul terorii

  „Refuz să cred că lumea islamică are valori fundamentale diferite de ale noastre... Unii pot să spună că sunt un naiv, dar rămân convins că trebuie să credem în continuare în rolul nobil de avangardă de care sunt capabili europenii. Am văzut tineri, belgieni şi alţii, cântând“ - Juncker.

 • Mama lui Satan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mama lui Satan

  Miniştrii belgieni de Interne şi Justiţie şi-au prezentat demisia. Premierul Michel le-a refuzat-o. Senzaţia de farsă sinistră e accentuată de dezvăluirile în cascadă privind erorile autorităţilor belgiene. Continuă căutările fără rezultat, în timp ce se produc noi incidente, ca norocul de mică amploare. Nesiguranţa ce domneşte în capitala UE confirmă succesul terorii. Cu complicitatea unui stat eşuat.

 • Europa se schimbă. Şi România, odată cu ea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa se schimbă. Şi România, odată cu ea

  La Bruxelles explodează prima bombă. Inima Europei sare o bătaie. Panică, fum şi miros de teroare. Explodează şi a doua. Urechile lui Nidhi Chaphekar, însoţitoarea de zbor a cărei imagine a făcut înconjurul lumii, ţiuie apăsat, aşa cum se întâmplă atunci când eşti în raza de acţiune a unei bombe.

 • Europa, sub teroare: etapele
următoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa, sub teroare: etapele următoare

  Nici cei mai prudenţi analişti în domeniul militar şi de securitate nu mai pot nega acum realitatea eludată decenii de-a rândul în numele corectitudinii politice: au fost pregătite cu minuţie celule „în aşteptare“ în toată Europa, pentru momentul prielnic pentru declanşarea unui master-plan proiectat pentru a instaura panica şi teroarea pe continentul nostru.

 • Teroriştii de la Bruxelles au făcut bombe de temut din substanţe ieftine şi disponibile în orice supermarket
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teroriştii de la Bruxelles au făcut bombe de temut din substanţe ieftine şi disponibile în orice supermarket

  Substanţele ieftine folosite pentru explozibili, printre care diluant de curăţat ţevile şi dizolvant pentru lacul de unghii, faptul că teroriştii au avut cunoştinţele necesare de chimie pentru a-i produce, dar şi faptul că au reuşit să facă rost de un apartament destul de aproape de aeroport oferă noi indicii despre metodele alese de Statul Islamic pentru a lovi Europa, comentează Reuters.

Modifică Setările