Atentate la Bruxelles. Belgia a redus nivelul de alertă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Executivul belgian a decis reducerea nivelului de alertă, la două zile după atentatele teroriste care au lovit Bruxelles-ul, soldate cu 31 de morţi şi 205 de răniţi. Belgia a decretat marţi, pentru prima dată, cel mai înalt nivel de alertă teroristă pe întreg teritoriul ţării, care a dus la închiderea transportului public în Bruxelles şi sigilarea metropolei de către autorităţi, transmite Reuters.

Marţi dimineaţă, două explozii au zguduit aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar staţia de metrou Maelbeek a fost lovită de o altă deflagraţie. În cele două atentate separate şi-au pierdut viaţa 31 de persoane, iar peste 205 au fost rănite, dintre care câteva zeci sunt în stare critică. 

Autorităţile belgiene au identificat până acum trei atacatori sinucigaşi, Ibrahim el Bakraoui şi Najim Laachraoui, care s-au detonat în terminalul de plecări al aeroportului Zaventem, respectiv Khalid el Bakraoui, care s-a aruncat în aer în staţia de metrou Maelbeek. Un al patrulea suspect a fost surprins de camerele de supraveghere de la aeroport este căutat de poliţie. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite