Unul dintre autorii atentatelor de la Bruxelles a avut un loc de muncă temporar la Parlamentul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atentatele comise pe 22 martie în capitala Belgiei s-au soldat cu 32 de morţi şi sute de răniţi Foto: AP
Atentatele comise pe 22 martie în capitala Belgiei s-au soldat cu 32 de morţi şi sute de răniţi Foto: AP

Parlamentul European a confirmat, miercuri seară, că unul dintre autorii atentatelor comise la Bruxelles pe 22 martie, soldate cu 32 de morţi, lucrase în trecut la instituţie, informează site-ul publicaţiei austriece Salzburger Nachrichten.

„Parlamentul European confirmă că, în urmă cu şase, respectiv şapte ani, unul dintre autorii atentatelor de la Bruxelles a lucrat pentru o firmă de curăţenie care avea activităţi în instituţie. A fost vorba de un student care a avut un loc de muncă temporar în vacanţa de vară din 2009 şi în cea din 2010, de fiecare dată câte o lună“, a declarat un purtător de cuvânt al Legislativului UE, fără a oferi detalii.

Conform agenţiei de ştiri APA, unul dintre teroriştii care au comis atacurile de la Bruxelles lucrase la o firmă de curăţenie care avea contract cu Parlamentul European.

Agenţia APA nu dezvăluie numele teroristului şi nu oferă alte detalii.

Reţeaua teroristă Statul Islamic a revendicat atentatele comise pe 22 martie pe aeroportul Zaventem şi într-o staţie de metrou din Bruxelles. 

Trei autori ai atentatelor - fraţii Ibrahim, Khalid El Bakraoui, precum şi Najim Laachraoui - au murit în atacuri. Cel puţin un alt terorist este dat în urmărire în urma atentatelor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite