Stiri despre andrei marga

  213 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • 1996, 2004, 2009 şi 2014. Ce putem învăţa din patru înfrângeri?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  1996, 2004, 2009 şi 2014. Ce putem învăţa din patru înfrângeri?

  În cei douăzeci şi cinci de ani de la instaurarea democraţiei în România, stânga a pierdut cele mai multe alegeri pentru preşedinţia României, două treimi, chiar dacă FSN, PDSR şi PSD au câştigat cele mai multe scrutine, fie că vorbim de alegeri locale, parlamentare sau europarlamentare.

 • Dependinţele ca salon politic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dependinţele ca salon politic

  Nu ştiu dacă domnul Traian Băsescu are, la ora actuală, un sfătuitor cinstit şi inteligent. Pe de altă parte, nu ştiu dacă, avîndu-l, l-ar asculta. Dar sfătuitorul cu pricina ar trebui să-i spună apăsat că i-ar prinde bine să facă, măcar pentru şase luni, sau un an, un pas înapoi. Să se abţină. Să accepte o ieşire din scenă elegantă.

 • Profesor achitat după ce Andrei Marga i-a cerut daune morale de 100.000 de lei. Cornel Sârbu l-a numit pe fostul ministru colaborator al Securităţii şi agent străin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Profesor achitat după ce Andrei Marga i-a cerut daune morale de 100.000 de lei. Cornel Sârbu l-a numit pe fostul ministru colaborator al Securităţii şi agent străin

  L-a acuzat pe fostul ministru Andrei Marga că a fost agent al unui serviciu străin, că a fost colaborator al Securităţii şi că l-a mituit cu funcţii pentru a nu-i investiga trecutul. Pentru aceste afirmaţii, fostul rector al UBB i-a cerut profesorului clujean Cornel Sârbu daune de 100.000 de lei. Instanţa a decis că dascălul este nevinovat.

 • Pentru România, 2013 a fost
un an fastuos în Franţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pentru România, 2013 a fost un an fastuos în Franţa

  Să nu ridice nimeni din sprîncene. România aceea, pe care ne-o punem toţi la butonieră, ca pe o medalie binemeritată, ca pe un trofeu personal. România aceea care ne sapă adînc pe paşaport: să fii român nu e o fataliate, e o bucurie. România scriitorilor şi a artiştilor a fost celebrată în Franţa cu generozitate şi obiectivitate.

 • Cum se (auto)sabotează o carieră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se (auto)sabotează o carieră

  Pe Daniel Barbu l-am avut student la secţia de Istoria şi Teoria Artei a facultăţii de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti. Trebuie să spun că era un student strălucit. Cultivat, matur, harnic şi, pe deasupra, om credincios. (Asuma, la vremea aceea, ortodoxia, pînă la mici ticuri verbale: nu spunea „tradiţie”, spunea „predanie”. Ulterior a trecut la catolicism nu ştiu cu ce urmări…).

 • Piatra din casă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Piatra din casă

  Nu e loc de nicio singură urmă de îndoială. Demisia d-lui Elwis Claudiu Săftoiu din funcţia de preşedinte-director general al SRTV e departe de a fi expresia unui act de voinţă unilateral. Avem de-a face, fără doar şi poate, cu o demisie forţată, impusă.

 • Un accident numit Popescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un accident numit Popescu

  Când nu chiulesc, nu călătoresc în străinătate în calitate de membri ai unor delegaţii ce stabilesc iluzorii legături de prietenie cu parlamente din ţări pe care îţi e tare greu să le localizezi pe hartă, când nu dorm în scaunele mult prea confortabile, nu bat câmpii la televizor ori nu îşi votează noi şi noi privilegii - şi asta nu numai în vremea guvernării Ponta-, aleşii din Parlamentul României vor să pună ordine în cultură.

 • Horia Roman Patapievici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Horia Roman Patapievici

  Forţa de coagulare a urii, prin scuipatul celor mulţi în faţa singurătăţii scârbei elitiste, este la fel de tolerabilă precum ungerea geniilor de către alte genii în România, românilor patibulari ai domnului Patapievici.

 • Corlăţean, go home!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corlăţean, go home!

  Canada: ţară mare, cu economie puternică, situată la graniţa de nord a Statelor Unite ale Americii. România: ţară medie spre mică, situată în sud-estul Europei, cu o economie care poate fi numită oricum, numai puternică nu.

 • La ce sunt buni?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La ce sunt buni?

  În zilele din urmă, ca de obicei, se petrec lucruri…trăsnite. În ţara noastră. Nici nu e greu să alegi. Ministrul Educaţiei prelungeşte termenul de depunere a proiectelor de cercetare pentru o nouă rundă de finanţare “ca să nu mai existe discuţii”. Impecabil, managerial, nu-i aşa? Până la apariţia unor proteste privind cele numai două zile acordate iniţial, nu fuseseră discuţii.

 • Dispariţia
revistelor de cultură din Basarabia finanţate de ICR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dispariţia revistelor de cultură din Basarabia finanţate de ICR

  Am citit zilele trecute pe site-urile de presă şi în ediţiile print ale ziarelor de la Bucureşti lungi colecţii de eşecuri manageriale ale dlui Andrei Marga, fostul preşedinte al Institutului Cultural Român. O scăpare notabilă în aceste „liste ale dezastrului“ mi se pare încetarea apariţiei, sub mandatul dlui Marga, a revistelor de cultură din Basarabia, finanţate în anii trecuţi de ICR.

 • Ultima şansă pentru ICR. Un mesaj către premier
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ultima şansă pentru ICR. Un mesaj către premier

  “Ne-am eliberat de Marga!” – mi-a spus bucuros, la telefon, un prieten străin, care cunoaşte foarte bine cultura şi actualitatea românească. Mă sunase special să-mi spună asta (altminteri, mă sună foarte rar). “Schimbarea domnilor, bucuria nebunilor” – am vrut să-i răspund, sceptic, cu gândul la ce va urma.

 • Traian
Băsescu cere USL să înceteze politizarea ICR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Traian Băsescu cere USL să înceteze politizarea ICR

  Preşedinte Traian Băsescu face un apel la adresa conducerii Senatului şi la senatorii USL „să înţeleagă importanţa“ ICR pentru imaginea culturii româneşti şi a României în lume şi „să înceteze de îndată demersurile de politizare a acestei instituţii cultural“, conform unui comunicat al Preşedinţiei.

 • O demisie înecată într-o baltă de slove
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O demisie înecată într-o baltă de slove

  Manifestanţi, de ordinul sutelor de mii, s-au adunat în Piaţa Universităţii pentru a protesta împotriva demisei lui Andrei Marga. În semn de solidaritate toţi aveau câte un calorifer legat la gât. Cei prezenţi la protest  sunt mai mult ca siguri că dacă Marga se retrage va lua cu el dreptul poporului de a mai folosi caloriferul, iar ei nu sunt dispuşi să se întoarcă la soba pe lemne.

 • Andrei Marga, o demisie-demitere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Marga, o demisie-demitere

  Luni, vestea declanşării procesului iminentei demiteri şi mai apoi cea a pretinsei, oricum tardivei demisii de onoare a domnului Andrei Marga din fruntea ICR a provocat un imens val de bucurie pe facebook.

 • Andrei Marga, demisie după un lung şir de boacăne
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Marga, demisie după un lung şir de boacăne

  La aproape un an de când a fost numit în funcţie, Andrei Marga şi-a prezentat ieri demisia din funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român (ICR). Marga şi-a făcut publică demisia prin intermediul unui comunicat de presă, cu solicitarea să intre în vigoare imediat.

 • Dezastrele lui Andrei Marga, în fruntea Institutului Cultural Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezastrele lui Andrei Marga, în fruntea Institutului Cultural Român

  Andrei Marga, care şi-a prezentat astăzi demisia de la conducerea Institutului Cultural Român(ICR), a păşit chiar de la început cu stângul în funcţia în care a fost numit pe 11 septembrie 2012.  A fost implicat în numeroase scandaluri şi a făcut gafă după gafă, aducându-şi clientela la  conducerea filialelor Institutelor Culturale Române din ţară şi din străinătate.

 • Muzeul şi Columna
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muzeul şi Columna

  Săptămâna trecută, majoritatea parlamentară uselistă a respins, într-o deplină unitate de cuget şi simţiri, un proiect de lege rămas restant încă din legislatura trecută, proiect ce prevedea înfiinţarea la Bucureşti al unui Muzeu al comunismului.

 • Cum îşi bate joc ICR de el însuşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum îşi bate joc ICR de el însuşi

  Acest text nu este o investigaţie. Aleg să-l public pe blog pentru că sunt foarte ataşat de subiect şi n-aş vrea ca subiectivismul meu să afecteze percepţia voastră, a cititorilor. Faptele, aşa cum s-au întâmplat, rămân totuşi în picioare. Nu vă aşteptaţi la un subiect despre fraudarea banilor voştri, cu sute de milioane de euro ajunse în buzunarele largi de partid. Nu, e doar o mică poveste despre cum Harap-Alb se transformă în Împăratul Roş.

 • Salon du Livre: Protestul tinerilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salon du Livre: Protestul tinerilor

  S-a comentat deja în mass-media românească un incident petrecut la inaugurarea oficială din 21 martie a Salonului de Carte de la Paris, al cărui invitat de onoare a fost anul acesta România.

 • Forumul Constituţional: „Nu trebuie să modificăm legea pentru un om“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Forumul Constituţional: „Nu trebuie să modificăm legea pentru un om“

  Cristian Pârvulescu, coordonatorul Forumului Constituţional, a dezbătut marţi, la Institutul Cultural Roman (ICR), alături de reprezentanţi ai diferitelor formaţiuni  politice şi de experţi în drept, temele majore care conturează revizuirea Constituţiei României.

Modifică Setările