Ambasada Ucrainei în România, reacție la declarațiile provocatoare ale lui Andrei Marga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasada Ucrainei în România a reacționat pe contul său de Facebook la declarațiile fostului ministru de externe Andrei Marga conform cărora Ucraina se află în „frontiere nefirești” și trebuie să cedeze teritorii nu doar Rusiei, ci și altor țări.

Andrei Marga a mai spus și că Ucraina mai are mult până la a fi o democrație FOTO Mediafax
Andrei Marga a mai spus și că Ucraina mai are mult până la a fi o democrație FOTO Mediafax

Suntem aici cu o situație absolut specială și o spun cu toată răspunderea: Ucraina este în frontiere nefirești. Ea trebuie să cedeze teritorii Ungariei – Transcarpatia, Poloniei – Galiția, României – Bucovina și Rusiei – Donbas și Crimeea. Sunt teritorii ale altor țări”, a afirmat fostul ministru de externe și al educației Andrei Marga în cadrul unei conferințe ocazionate de lansarea cărții sale despre democrație.

Prezent, vineri, la târgul de carte Alba Transilvania, la conferința prilejuită de lansarea cărții sale „Soarta democrației”, fostul rector al Universității Babeș-Bolyai Andrei Marga â a vorbit despre frontierele Ucrainei, despre implicarea României în război și despre soluția pentru încheierea războiului.

Întrebat despre cum influențează războiul din Ucraina soarta democrației din Europa, Marga a spus: „Întotdeauna războaiele sunt folosite de regimuri pentru a adopta măsurile pe care le vor”.

Noi nu avem documentele secrete la îndemână, documentele deciziilor care au dus la situația aceasta din Ucraina. Personal, sunt pentru ceea ce numesc școlile de la Harvard și Chicago realismul politic. E o școală a realismului politic american care spune simplu: „ar trebui ca supraputerile SUA, China, Rusia, Uniunea Europeană să aibă o nouă înțelegere privind structura de securitate în Europa și în lume. Cât timp nu este structura aceasta nu va fi posibilă democratizarea nici în Ucraina, nici în rest”.

Reacția Ambasadei Ucrainei în România

Ambasada Ucrainei în România a reacționat pe contul oficial de Facebook, unde a postat următorul mesaj:

Regretăm că fostul ministru Andrei Marga al unui stat european și democratic face declarații care pun sub semnul întrebării principiile de bază ale dreptului internațional, în special inviolabilitatea frontierelor. Asigurarea respectului deplin pentru aceste principii este baza securității și stabilității pe continent.

Asemenea declarații nu sunt acceptabile în nicio circumstanță. Acestea reprezintă o abatere deosebit de flagrantă într-un moment în care Ucraina își apără eroic independența sa și securitatea întregii Europe”.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite