Un răspuns pentru Vona Gabor: orice ai face, nu vei vedea nicio autonomie!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aş fi preferat ca nu eu, ci instituţiile statului să-i dea răspunsul cuvenit lui Vona Gabor, oprindu-l măcar să mai intre în România sau definitivând plângerea penală pe care am depus-o împotriva lui şi de care nu se mai aude nimic. Din lipsa celor în drept, îi transmit atât lui Vona Gabor: orice ai face, nu vei vedea nicio autonomie în Transilvania, nici tu, nici acoliţii tăi, nici nimeni dintre politicienii maghiari de azi sau de mâine.

Extremiştii maghiari cred că dacă se agită prin tabere în România, profitând de neglijenţa şi nepăsarea autorităţilor române, fac nişte paşi mari înainte spre autonomia teritorială, pe numele ei adevărat separatism. Poate obţin atenţia presei şi nişte voturi, atât. Cu adevărat, orice ar face şi ar complota minţile întunecate ale Budapestei, alături de colaboratorii lor din România, nu vor reuşi nimic şi nu din cauza clasei politice din România, atât de neatente şi de nepăsătoare cu privire la această ameninţare, ci din cauza stării de spirit a românilor care nu ar accepta niciodată segregarea unui teritoriu în interiorul ţării. O anumită maghiarizare în Covasna şi Harghita se petrece deja, dar pe tăcute şi neoficial. Aici există cu adevărat o problemă şi trebuie să o rezolvăm. Dar transformarea cu acte în regulă a unei părţi din Transilvania într-un teritoriu oficial maghiar, oricum s-ar numi el, ar stârni o asemenea revoltă publică încât nimeni nu-şi va permite vreodată aşa ceva.

 În mod normal, cetăţenii români ar fi trebuit să se bazeze pe autorităţi pentru integritatea ţării lor. Acum cred că trăim contrariul: statul român va rămâne întreg doar pentru că cetăţenii săi nu vor permite altcumva şi nu le vor permite nici politicienilor maghiari, nici celor români şi, în principiu, nimănui, să le fărâmiţeze ţara. Românii au rămas, din păcate, ultimul şi singurul garant al existenţei României!

Orice sondaj de opinie s-ar face, atitudinea românilor ar fi absolut împotriva autonomiei maghiare. Iar opinia lor nu este indiferentă sau detaşată pe acest subiect, ci implicată şi personală. Atunci când forţează nota în direcţia separatistă, politicienii maghiari se joacă cu focul răbdării românilor care este, e adevărat, proverbială şi infinită, dar până şi eternitatea toleranţei noastre are capătul ei. În faţa concretizării oricărei forme de autonomie, reacţia publică românească va fi devastatoare şi imposibil de parat, de aceea îi transmit lui Vona Gabor că orice ar face, nu va vedea nicio autonomie, nici el, nici partidul lui, nici urmaşii lui, nici nimeni din cei care visează la aşa ceva.

Cred că nu există subiect politic la care românii să fie mai sensibili şi mai atenţi precum încercările separatiştilor maghiari de a rupe o parte de Transilvania. Pe această sensibilitate şi implicare mă bazeze atunci când îi promit lui Vona Gabor că nu va vedea niciodată vreo autonomie maghiară în România. Ar fi trebuit să fim în siguranţă din partea ameninţării extremismului maghiar pentru că autorităţile noastre sunt eficiente în această privinţă, dar din păcate nu ele ne vor asigura integritatea României, ci capacitatea românilor de a se mobiliza în cazul în care se va face vreun pas concret în direcţia ruperii ţării. Nu eu, nu statul român, ci românii pur şi simplu sunt garanţia că Vona Gabor visează cai verzi pe pereţi, el şi toţi cei care nu încap de România pe hartă. În mod normal, cetăţenii români ar fi trebuit să se bazeze pe autorităţi pentru integritatea ţării lor. Acum cred că trăim contrariul: statul român va rămâne întreg doar pentru că cetăţenii săi nu vor permite altcumva şi nu le vor permite nici politicienilor maghiari, nici celor români şi, în principiu, nimănui, să le fărâmiţeze ţara. Românii au rămas, din păcate, ultimul şi singurul garant al existenţei României!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite