Laurentiu Despina

Jurnalist

„Vă dau şase anchete, dar daţi-mi o viaţă”, ar fi spus, hâtru, Ioan Gyuri Pascu, piticul-uriaş care în toată viaţa lui ne-a făcut pe noi toţi ceilalţi să râdem cât pentru şase vieţi. Anchetele născute în urma mortii lui sunt, procedural vorbind, o nouă frecţie la piciorul de lemn.

Domnilor, vă scriu aceste rânduri fiind încă sub impactul recentului bilanţ al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Festivismul şi entuziasmul care au plutit în aer au ridicat  din prezidiu două chestiuni de reţinut într-un ecou unanim: DNA-ul combate bine, aşa că are cu ce se lăuda şi-şi merită felicitările pentru replica dată în 2015, dar la fel de adevărat este că şi corupţia este mai hulpavă ca oricând.

Faptele de vitejie ale poliţistului Marian Godină de la „rutiera“ IPJ-ului braşovean au entuziasmat o ţară întreagă. Hâtru şi incoruptibil în părţi egale, prietenos cu legea şi aplicarea ei ad-litteram, indiferent de cine răsuceşte volanul, agentul s-a dovedit a fi un „haiduc“ al zilelor noastre care ia de la ăi mari şi dă celor mulţi şi necăjiţi.

Îţi iei bilet cu patru zile înaintea plecării şi zici că l-ai prins pe Dumnezeu de picior. Un drum Cluj – Constanţa,  mai ales în plin sezon estival şi după o nebunie de festival „Untold” (chiar nemaivăzut), cu oameni strânşi de prin toate zările ţării, care se întorc spre casele lor, sau care deversează pe litoral şi-n marea cea mare este cu adevărat mai mult decât o expediţie.

Modifică Setările