VIDEO Ziua Drapelului Naţional, sub semnul doliului pentru cei 18 români care au murit în Muntenegru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simplu şi sobru. În acest mod a decurs, astăzi, la Zalău, ceremonia dedicată Zilei Drapelului Naţional, zi care coincide, anul acesta, cu o zi de doliu naţional decretată de Guvernul României în memoria celor 18 victime ale cumplitului accident rutier care a avut loc duminică în Muntenegru.

Ziua Drapelului Naţional a fost marcată astăzi, la Zalău, printr-o ceremonie organizată de Instituţia Prefectului pe platoul din centrul oraşului. Pentru că, ieri, Guvernul a stabilit ca astăzi să fie zi de doliu naţional în România, ceremonia a fost una scurtă şi sobră, fără discursurile lungi şi multe ale oficialităţilor, şi fără nelipsitul ceremonial religios. Singurul care a luat cuvântul, pentru a vorbi, pe scurt, despre semnificaţia zilei şi despre ce a însemnat drapelul pentru români, a fost prefectul Ionel Ciunt. Discursul prefectului a avut loc imediat după arborarea drapelului pe catargului de pe platou, iar după încheierea mesajului acestuia, drapelul a fost coborât în bernă, în semn de doliu pentru cei 18 români care şi-au pierdut viaţa duminică în Muntenegru. Tradiţionala paradă militară nu a mai avut loc, tocmai pentru a onora această zi de doliu naţional.

La festivitatea de astăzi au participat, în mod exclusiv, reprezentanţii instituţiilor publice din oraş. Publicul zălăuan fie nu a ştiut de eveniment, fie nu a fost interesat să asiste la el.

Citeşte şi FOTO Sărbătoare în satul lui Coposu

Ministerul Dezvoltării dă bani pentru continuarea unor proiecte de infrastructură. Cine primeşte fonduri