Reţeta perfectă de prânz în perioada postului. Secretul unei ciorbe cu vitamine şi savoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că perioada postului presupune o serie de restricţii alimentare, este necesar ca preparatele gătite să fie cât mai bogate în nutrienţi.

În perioada postului, organismul are nevoie de alimente diverse şi pline de vitamine, minerale şi fibre, care să îţi asigure energia necesară.

O ciorbă "cu de toate" poate fi o soluţie la îndemână, uşor de preparat şi delicios, pentru prepararea căreia puteţi folosi orice legume aveţi prin cămară, proaspete, congelate sau în conservă; cu cât sunt mai diverse, cu atât veţi obţine un preparat mai plin de vitamine şi mai gustos. Reţeta propusă de către bucătarul Mircea Groza cuprinde următoarele ingrediente: o ceapă, un morcov, o bucată de ţelină, trei-patru ciuperci, doi căţei de usturoi, un ardei proaspăt, păstăi, pastă de ardei, boia dulce, trei cartofi, un dovlecel, o roşie (opţional), zeamă de varză sau borş, sare.

Curăţaţi ceapa, o tocaţi mărunt şi o puneţi într-o oală cu o lingură de ulei să se călească la foc mic. Daţi pe răzătoarea mare morcovul şi ţelina, mărunţiţi usturoiul şi adăugaţi totul peste ceapă, împreună cu puţină sare şi cu ciupercile feliate, amestecând uşor. Urmează, în ordine, ardeiul tocat, o mână de păstăi, o lingură de pastă de ardei şi un vârf de cuţit de boia dulce. Amestecaţi din noi, apoi lăsaţi la foc molcom până ce curăţaţi şi tăiaţi cuburi cartofii, pe care le puneţi peste legumele din oală, completând cu apă caldă.

În timp ce ciorba fierbe, pregătiţi un dovlecel, care va ajunge în preparat în momentul în care celelalte ingrediente sunt gătite pe jumătate. Când şi acesta din urmă s-a fiert, adăugaţi o roşie mărunţită ori dată pe răzătoarea mare. Până ce mâncarea mai dă câteva clocote, fiebeţi într-o crăticioară două căni de zeamă de varză sau borş, în funcţie de preferinţe, pe care îl răsturnaţi, mai apoi, în oală.
Aromatizaţi ciorba cu frunze de leuşean tocate.
Poftă bună!

Vă mai recomandăm:

Reţeta unui delicios preparat ardelenesc. Cum faci ca la carte ciorba de pâine cu ou

Cum se găteşte cea mai bună ciorbă de ceapă cu pui. Reţeta gospodinelor din „patria cepei“

Mai multe pentru tine:
Lancôme Bestseller în România: Parfumuri iconice, mascara virală și skincare premium pentru cadouri de lux
Din ce cauză tot mai mulți tineri se îmbolnăvesc de cancer de colon. Mâncarea care îi îmbolnăvește
Cristina Teleanu, în lacrimi. Fosta avocată, devenită ciobăniță, acuzații grave pentru soțul ei: „Un om fără școală să mă umilească..."
Mariana Moculescu, mesaj dur pentru Alexandra Velniciuc „Nu înțeleg cine stă în spatele acestor decizii” De ce nu a fost lăsată în primă instanță să intre la priveghi și cum a apărut apoi alături de Nidia UPDATE
A Diamond Is Forever: colecția Primul diamant TEILOR — bijuterii luxury de la 500 lei pentru cadouri care spun povești
Black Friday 2025 „Bla-Bla Black Shopping Weeks” la XXXLutz: transformă-ți casa de sărbători cu piese spectaculoase și reduceri de până la 50%
Cele mai căutate cadouri pentru copii și adolescenți în 2025: Roblox, Minecraft, jocuri STEAM, Kendama și LOL
Care este cel mai mare „viciu” al Dacianei Sârbu?! De abia acum a recunoscut! „De patru-cinci ori pe zi!”
Black Friday 2025 pe Flip.ro: cele mai mari reduceri la iPhone – economii de până la 1.000 de lei și telefoane premium sub 1.000 €
O nouă apariție de weekend a Prințesei Kate. Viitoarea regină a avut un mesaj de suflet: ”Ne lepădăm de ce nu ne mai e de folos”
Chillmas Deals 2025 pe eMAG: cele mai bune oferte pentru decorațiuni de Crăciun cu reduceri uriașe de până la 78%