PDL Sălaj susţine rămânerea clasei pregătitoare la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii PDL Sălaj au susţinut azi o conferinţă de presă FOTO Olimpia Man

Preşedinta organizaţiei de femei a PDL Sălaj, Mona Pănican, a declarat azi, într-o conferinţă de presă, că declaraţiile contradictorii din ultima perioadă ale premierului Victor Ponta referitoare la clasa pregătitoare nu fac altceva decât să creeze instabilitate.

 „Deşi, la început, a fost contestată această clasă pregătitoare, s-a ajuns să fie acceptată atât de elevi, cât şi de către părinţi, iar din discuţiile cu toţi cei implicaţi, concluzia este că este mai bine să rămână la şcoală. Copiii s-au acomodat deja cerinţelor acestei clase, iar faptul că ei sunt cuprinşi în învăţământul obligatoriu la o vârstă fragedă este în avantajul tuturor”, explică Mona Pănican, care este cadru didactic de meserie.


„S-a vehiculat ideea că nu ar fi pegătite spaţiile. În Sălaj, cel puţin, toate şcolile au pregătite sălile de clasă, iar a renunţa acum la aceste dotări sau a le muta la grădiniţă, mi se pare o mare prostie”, a mai declarat preşedinta femeilor democrat – liberale, adăugând că nu crede că aceasta este cea mai mare problemă a învăţământului. „Sunt atât de multe lipsuri în sistem...”, a încheiat ea.


Mona Pănican s-a referit şi la ordonanţa care îi obliga pe educatoare şi pe învăţători să facă o facultate, declarându-şi dezacordul total faţă de acest demers. „Eu nu văd decât o nouă încurajare a fabricilor de diplome, după cea din vară, când se punea problema ca absolvenţii de liceu să se poată înscrie la facultate chiar fără să fi trecut bacalaureatul”, apreciază ea.