PDL Sălaj susţine rămânerea clasei pregătitoare la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii PDL Sălaj au susţinut azi o conferinţă de presă FOTO Olimpia Man
Liderii PDL Sălaj au susţinut azi o conferinţă de presă FOTO Olimpia Man

Preşedinta organizaţiei de femei a PDL Sălaj, Mona Pănican, a declarat azi, într-o conferinţă de presă, că declaraţiile contradictorii din ultima perioadă ale premierului Victor Ponta referitoare la clasa pregătitoare nu fac altceva decât să creeze instabilitate.

 „Deşi, la început, a fost contestată această clasă pregătitoare, s-a ajuns să fie acceptată atât de elevi, cât şi de către părinţi, iar din discuţiile cu toţi cei implicaţi, concluzia este că este mai bine să rămână la şcoală. Copiii s-au acomodat deja cerinţelor acestei clase, iar faptul că ei sunt cuprinşi în învăţământul obligatoriu la o vârstă fragedă este în avantajul tuturor”, explică Mona Pănican, care este cadru didactic de meserie.


„S-a vehiculat ideea că nu ar fi pegătite spaţiile. În Sălaj, cel puţin, toate şcolile au pregătite sălile de clasă, iar a renunţa acum la aceste dotări sau a le muta la grădiniţă, mi se pare o mare prostie”, a mai declarat preşedinta femeilor democrat – liberale, adăugând că nu crede că aceasta este cea mai mare problemă a învăţământului. „Sunt atât de multe lipsuri în sistem...”, a încheiat ea.


Mona Pănican s-a referit şi la ordonanţa care îi obliga pe educatoare şi pe învăţători să facă o facultate, declarându-şi dezacordul total faţă de acest demers. „Eu nu văd decât o nouă încurajare a fabricilor de diplome, după cea din vară, când se punea problema ca absolvenţii de liceu să se poată înscrie la facultate chiar fără să fi trecut bacalaureatul”, apreciază ea.
 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite