Cum prepari o supă limpede şi gustoasă. Secretele dezvăluite de gastronomul Mircea Groza
0Cu tăiţei sau găluşte, supa de găină este un preparat hrănitor şi plin de arome ce nu lipseşte din meniul românilor.
În multe gospodării din Ardeal, supa de găină este nelipsită la masa de duminică ori la cele de Paşte şi Crăciun. Pentru a obţine un preparat delicios, puteţi alege orice fel de carne de pasăre şi zarzavaturi din belşug. O reţetă care vă va asigura o supă dulce, limpede şi plină de savoare este cea a sălăjeanului Mircea Groza, cunoscut pentru implicarea sa în promovarea bucătăriei tradiţionale locale.
Ingrediente: bucăţi de carne de pui, cu os, o ceapă mae, trei-patru căţei de usturoi, patru-cinci morcovi, două rădăcini de pătrunjel şi una de păstârnac, o bucată generoasă de rădăcină de ţelină, un ardei, o roşie, frunze de ţelină şi pătrunjel, câteva boabe de piper, sare.
Mod de preparare: Puneţi la fiert carnea într-o oală cu apă rece, împreună cu legumele întregi. Când începe să dea în clocot, daţi focul mic şi lăsaţi să fiarbă având grijă să îndepărtaţi spuma ori de câte ori este nevoie. Adăugaţi frunzele de ţelină şi pătrunjel, precum şi piperul. Săraţi după gust.
Când ceapa este fiartă, scoateţi-o din oală, pentru a nu risca să obţineţi o supă tubure. Scoateţi apoi frunzele şi ardeiul, iar când carnea este fiartă, luaţi vasul de pe foc, apoi lăsaţi supa să se aşeze. După câteva minute, scoateţi şi carnea, dar şi legumele rămase, apoi strecuraţi zeama.
Supa poate fi servită în funcţie de preferinţele fiecăruia. Astfel, puteţi alege să adăugaţi tăiţei laţi, fidea, gârtene ori găluşte, morcov fiert, tăiat rondele şi bucăţele de carne ori, dacă preferaţi gustul acru, adăugaţi borş.
Poftă bună!
Vă mai recomandăm:
Reţeta delicioasei ciorbe de mărar cu carne de pui, dezvăluită de un reputat gastronom ardelean
Cum se prepară gustoasa topală de găină cu gârtene. Reţeta originală în dulcele glas ardelenesc