Top 7 cele mai cumplite sinucideri pe şoselele din România. Bărbatul care a încercat să-şi omoare vecinul suspectând că este amantul soţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina unui tânăr din Dolj a luat foc după impactul violent cu un copac

Considerată una dintre cele mai violente morţi, sinuciderea prin accident rutier a făcut nenumărate victime pe şoselele din România. În unele cazuri, şoferii au lăsat în urma lor bilete de adio în care îşi explică gestul, în alte situaţii dinamica accidentelor a condus spre concluzia sinuciderii.

Cei care au ales să-şi pună capăt zilelor provocând accidente rutiere şi-au ales drept ţintă spre moarte copacii de pe marginea drumurilor sau au intrat pe contrasens sub roţile unor tiruri care circulau regulamentar. 

”Adevărul” vă prezintă o parte dintre cele mai cumplite sinucideri înregistrate în ultimii ani pe şoselele din România. 

A intrat cu maşina într-un copac, având peste 100 km/h, după o ceartă în familie

Un tânăr în vârstă de 30 de ani, din Craiova, şi-a pus capăt zilelor după o ceartă cruntă cu tatăl său. Oamenii legii au demarat o anchetă în acest caz.

Claudiu Manafu, în vârstă de 30 de ani, a cerut familiei sale să îl sprijine financiar pentru a putea pleca în străinătate. Rudele, însă, au refuzat să-l ajute. De supărare, bărbatul s-a urcat la volanul autoturismului personal şi a intrat intenţionat cu peste 100 de km/h într-un copac, maşina luând foc. Tragedia s-a produs în afara localităţii doljene Bucovăţ. Tânărul a murit pe loc, în urma impactului. 

Oamenii legii au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. „Le-a transmis rudelor un mesaj pe telefonul mobil, în care a menţionat că se va sinucide. La locul accidentului, poliţiştii care efectuau cercetarea nu au identificat urme de frânare sau derapaj”, au precizat atunci reprezentantii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

A intrat cu cei doi copii sub rotile unui TIR

Tot în judeţul Dolj, în iulie 2013, s-a înregistrat o tragedie cumplită, doi copii fiind conduşi spre moarte de propriul tată. Martorii au declarat că au văzut cum şoferul a intrat intenţionat cu maşina într-un autocamion. Teribilul accident a avut loc pe data de 4 iulie 2013. Cristian Roşu (38 de ani) a hotărât să îşi pună capăt zilelor şi a intrat intenţionat cu maşina sub un TIR luând cu el în mormânt şi cei doi copii ai săi, o fată de 13 ani şi un băiat de 5 ani. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au deschis dosar penal pentru omor deosebit de grav, însă au dispus neînceperea urmăririi penale, pentru că autorul a decedat.

„Din coroborarea actelor de cercetare efectuate în cauză, rezultă că impactul produs pe DN 6, la km 209+100, între autovehiculul condus de Marian Stan Ruţă şi autovehiculul condus de numitul Cristian Nelu Roşu, a avut loc datorită acţiunii voluntare a acestuia din urmă“, au concluzionat anchetatorii.

Maşina lui Cristian Roşu s-a făcut praf sub roţile unui TIR care mergea regulamentar, din sens opus. Martorii au declarat, pe data de 4 iulie, că şoferul nu a frânat absolut deloc şi a provocat intenţionat accidentul. Tragicul eveniment a avut loc pe DN 6 între localităţile doljene Coşoveni şi Leu.

Bărbatul a decis să îşi pună capăt zilelor împreună cu cei doi copii, după ce s-a certat cu soţia. Femeia plecase în Spania la cules de afine să le ofere celor doi copii o viaţă mai bună. Ca să se răzbune, Cristian Roşu a luat copiii şi i-a urcat în maşină sub pretextul că îi duce să le cumpere îngheţată. Pe drum, şi-a sunat tatăl şi i-a spus: „Tată, să mă ierţi! Copiii nu o să îi mai vezi!“. În momentul acela, fata de 13 ani şi-a dat seama ce urmează să se întâmple şi a sunat-o pe mama sa, Magda Roşu, care mai avea doar o zi de lucru în Spania. Îşi luase concediu şi urma să vină acasă. „Mami, tati ne duce undeva“, a strigat fata la telefon. Atunci, bărbatul i-a smuls aparatul din mână şi i-a spus femeii că se va izbi de primul TIR. Nu a durat mult, iar femeia a auzit, la telefon, bubuitura. 

S-a sinucis, deşi familia ascunsese cheile maşinii

O tânără de 28 de ani, localitatea Mădăras, judeţul Satu Mare, şi-a pierdut viaţa în luna ianuarie 2016 într-un grav accident de circulaţie, iar concluzia anchetatorilor a fost că femeia s-a sinucis. Accidentul rutier s-a produs în oraşul Ardud, judeţul Satu Mare, tânăra intrând cu masina într-un TIR.

Poliţiştii au ajuns la concluzia că tânăra şi-a pus capăt zilelor atât în urma declaraţiilor date de şoferul TIR-ului, cât şi de membrii familiei. Şoferul a spus anchetatorilor că a văzut autoturismul Audi venind cu viteză mare din faţă şi circulând nesigur, mergând de pe o bandă pe alta.

Membrii familiei le-au spus anchetatorilor că femeia a ameninţat de mai multe ori că se sinucide la volanul maşinii, fapt pentru care aceştia au ascuns cheile sau i-au dezumflat roţile de mai multe ori.  

A intrat cu maşina în obeliscul de la Oradea

Un tânăr de 27 ani, din Oradea, a decedat într-un accident rutier produs în aprilie 2015 lângă Aeroportul Oradea.

Bărbatul circula cu viteză excesivă pe DN 79, la ieşirea din oraş spre Nojorid, când a intrat direct în obeliscul de piatră de pe marginea şoselei. Potrivit cercetarilor, tânărul a produs intenţionat accidentul dorind să se sinucidă. Anchetatorii nu au descoperit nicio urmă de frânare la locul accidentului. Părinţii care au descoperit un bilet de adio în care tânărul menţiona ca aceştia să nu se învinovăţească în caz că păţeste ceva. 

Impactul a fost unul deosebit de violent, iar obeliscul s-a rupt. Tânărul a suferit leziuni grave, fiind transportat la spital, iar medicii nu au mai putut să-l salveze. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii bihoreni au stabilit că tânărul de 27 de ani nici nu avea permis de conducere.

A vrut să se omoare, alături de soţia cu care se certase

O altă dramă teribilă a avut loc în ianuarie 2014, în judeţul Vaslui, pe DJ 243, în afara localităţii Pogana. Un bărbat de 35 ani a murit, iar soţia acestuia, de 27 de ani, a fost grav rănită, după ce autoturismul în care se aflau s-a izbit violent de un copac. Rudele celor doi au povestit anchetatorilor că cei doi soţi erau în prag de divorţ, iar înainte de a se urca la volan se certase violent.

În drum spre Bacău, pe o porţiune de drum dreaptă, bărbatul a accelerat şi a intrat intenţionat într-un copac. În urma impactului cu copacul autoturismul s-a dezmembrat în sute de bucăţi. Bărbatul a murit pe loc, însă femeia, ca prin minune, a scăpat cu viaţă. Ea a suferit un traumatism cranio-cerebral, fractură de bazin şi multiple fracturi la membrele superioare şi inferioare.

A intrat cu maşina în copac, pentru a muri împreună cu amantul soţiei

O altă sinucidere violentă s-a înregistrat în septembrie 2008, în localitatea Paulian, din Satu Mare. Gheorghe Naghi, de 35 de ani, a intrat cu maşina, cu o viteză 120 de kilometri la oră, într-un copac de pe marginea drumului. Bărbatul a murit pe loc, iar pasagerul din dreapta sa, un vecin pe care îl bănuia că are o relaţie extraconjugală cu soţia sa, a fost grav rănit. 

Conflictele dintre soţi s-au amplificat după naşterea celui de-al doilea copil, bărbatul bănuind că tatăl copilului ar fi amantul. Pe fondul certurilor, soţia şi-a luat copiii şi s-a mutat la părinţi. În urma sa, soţul a mers la presupusul amant pentru a-i cere socoteală. Între cei doi a izbucnit o ceartă, bărbatul părăsit ameninţând că se urcă în maşină şi se va omorî. Încercând să îl împiedice, vecinul a urcat şi el în maşină. Nu au apucat să facă decât câţiva kilometri, şoferul intrând cu maşina într-un copac.

Şi-a condus iubita spre moarte

Doi tineri din Vaslui şi-au pierdut viaţa într-un cumplit accident de circuaţie, produs pe 4 decembrie 2009 pe DN 24, pe raza comunei Micleşti, iar cercetările poliţiştilor au arătat că şoferul a intrat intenţionat într-un copac. Drumul în zonă este drept, iar la faţa locului poliţiştii nu au descoperit nicio o urmă de frânare.

Sorin Chelaru (26 de ani) şi iubita sa, Elena Nitică (24 de ani), plecaseră din Vaslui şi se îndreptau spre Iaşi. Deşi aveau o relaţie de aproape de cinci ani, între cei doi tineri apăruseră tensiunile. Înainte de a se urca la volan, cei doi erau certaţi, vizita la Iaşi fiind un eventual motiv de împăcare.

Drum lor s-a oprit brusc, în apropiere de Micleşti. În urma impactului extrem de violent, cei doi tineri au decedat pe loc. Echipajul de descarcerare sosit la faţa locului s-a chinuit aproape o oră să-i scoată dintre fiarele contorsionate.

Mai puteţi citi:

Cele mai mari tragedii rutiere ale României. Botoşani: 40 de morţi căraţi în camioane. Scânteia: 14 morţi în câteva minute. DN13 a luat 40 de vieţi în 4 ani

Mărturia sfâşietoare a unui pompier, după cel mai cumplit accident: „Voi ţine minte cât trăiesc chipul fetiţei ce murise cu mâna încleştată pe ursuleţul ei”