Salariaţii Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare a Pajiştilor Vaslui au dat în judecată instituţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare a Pajiştilor din Vaslui a fost chemată la judecată, după ce toţi salariaţii s-au arătat nemulţumiţi de nişte imputări ale unor sume de bani ce ar fi trebuit să fie reţinute din salariu în anul 2010.

Cei şapte salariaţi ai instituţiei s-au adresat instanţei după ce conducerea i-a anunţat că au de returnat la casierie anumite sume de bani ce nu le-au fost reţinute din leafă în anul 2010.

Practic, reducerea salarială cu 25 de procente făcută de Guvernul Boc în toate instituţiile statului nu s-a aplicat şi la Staţiunea de cercetare din Vaslui, iar acum oamenii sunt nevoiţi să returneze o parte din acei bani fără vina lor.

„Eroarea a fost descoperită de Curtea de Conturi în timpul efectuării controlului de fond. Nu am mers pe o decizie de reţinere directă din salariu, ci am ales varianta emiterii unor înştiinţări de plată prin care salariaţii să achite sumele direct la casierie. Acum vom aştepta decizia instanţei“, a declarat Emil Ichim, directorul Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare a Pajiştilor Vaslui.

În medie, ficare din cei şapte salariaţi au de achitat suma de 500 de lei, atât cât reprezintă echivalentul diminuării salariale aplicată pe o perioadă de 3 luni.  

Citeşte şi:

Ce face supărarea din om: un vasluian dă în judecată toate instituţiile statului

Primar din Vaslui, trimis în judecată pentru conflict de interese

Mai multe pentru tine:
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
„Regele nu e bine deloc!” Planurile pentru înmormântarea lui Charles sunt schimbate chiar acum!
Sebastian Burduja a venit pe motocicletă să-și depună candidatura la Primăria Capitalei VIDEO
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
După Slănic Prahova, se întâmplă la Cluj. O stradă din municipiul Cluj-Napoca a luat-o la vale
Reacția lui Nicolae Ciucă la declarația lui Ciolacu potrivit căreia Buzăul nu este în Moldova: „M-am simţit român şi la Focşani, şi la Suceava, şi la Buzău şi la mine la Pleniţa”
Jurgen Klopp, sfat pentru succesorul său, ales deja de Liverpool. „Cormoranii” intră într-o nouă eră
Cum a devenit salcia simbolul Floriilor. De la rituale sacre şi legende, până la medicină şi industrie
Polițiști la volan, instruiți cum să-i oprească pe vitezomani. „Noi aici nu facem școală de șoferi...” VIDEO