Armata „curăţă“ Egiptul de islamişti. 11 membri ai Frăţiei Musulmane au primit închisoare pe viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Susţinătorii lui Mohamed Morsi au înfruntat reprimarea în forţă a Armatei
Susţinătorii lui Mohamed Morsi au înfruntat reprimarea în forţă a Armatei

Un tribunal militar din Egipt a condamnat la închisoare pe viaţă 11 susţinători ai preşedintelui Mohamed Morsi, membri ai Frăţiei Musulmane sub acuzaţia de atac asupra Armatei, anunţă agenţia Reuters conform unei surse militare.

Bărbaţii au fost acuzaţi că au împuşcat şapte soldaţi şi au aruncat bombe cu petrol în clădirile militare în oraşul Suez pe 14 august.

Ziua de 14 august a fost cea mai sângeroasă din istoria modernă a Egiptului, după ce forţele de securitate au reprimat dur manifestanţii care protestau faţă de înlăturarea abuzivă a preşedintelui Mohamed Morsi de la putere, prin lovitura militară de pe 3 iulie. Sute de oameni au fost ucişi, inclusiv câţiva zeci de poliţişti.  

Guvernul provizoriu susţinut de Armata egipteană îşi continuă suprimarea islamiştilor sau ai susţinătorilor Frăţiei Musulmane.Preşedintele înlăturat, Mohamed Morsi, alături de alţi lideri ai grupării Fraţilor Musulmani, au fost acuzaţi de incitare la violenţă şi omor, aşteptând demararea proceselor.

Peste 1000 de oameni au fost ucişi de când Armata a răsturnat guvernul condus de Mohamed Morsi, pe data de 3 iulie, în protestele masive care au divizat ţara. 


Mai multe pe această temă

Judecătorii egipteni ordonă închiderea postului TV Al Jazeera

O instanţă din Cairo a ordonat închiderea a patru posturi de televiziune din Egipt, inclusiv Al-Jazeera Egipt şi Ahrar 25, o reţea aparţinând grupării islamiste, Frăţia Musulmană.

Alte două canale de televiziune, tot pro-islamiste, Al-Yarmuk şi Al-Quds, vor fi închise ca urmare a deciziei magistraţilor egipteni.

Mohamed Morsi va fi judecat pentru „instigare la crimă”

Fostul preşedinte al Egiptului, Mohamed Morsi, aflat în arest din 3 iulie când a fost destituit de armată, va fi judecat pentru "instigare la crimă", a anunţat duminică Parchetul egiptean într-un comunicat fără a preciza o dată a procesului.

Acuzaţiile aduse fac referire la violenţele din decembrie 2012 care au avut loc în apropierea palatului prezidenţial din Cairo când cel puţin şapte persoane au fost ucise în urma ciocnirilor dintre protestatari şi susţinătorii lui Morsi.

Egipt: Mohamed Badie a suferit un atac de cord

Liderul Frăţiei Musulmane, Mohamed Badie, a suferit sâmbătă un atac de cord în închisoare, potrivit informaţiilor furnizate de ziarul guvernamental Al-Ahram, citat de Reuters.

Cu toate acestea, agenţia de presă egipteană Mena neagă posibilul atac suferit de Badie (în vârstă de 70 de ani) sau că a murit în detenţie, aşa cum susţin informaţiile de pe site-ul Al-Nahar care citează surse apropiate de serviciile de securitate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite