Pedeapsa primită de un bărbat din judeţul Vaslui care şi-a batjocorit propria mama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Huşi a hotărât joi, 9 februarie, condamnarea bărbatului din localitatea vasluiană Boţeşti, care în octombrie, anul trecut, şi-a violat propria mama.

Judecătoria Huşi a decis condamnarea lui Ioan Ştefan (40 de ani) la şapte ani de închisoare şi interzicerea drepturilor civile pe durata executării pedepsei. Victima, o bătrână de 79 de ani, nu a solicitat despăgubiri, declarând că nu doreşte să mai audă de fiul ei. 

Cazul s-a petrecut pe 13 octombrie, anul trecut, în toiul zilei. Bărbatul, revenit de la cârciuma din sat, s-a năpustit asupra mamei sale. Pentru că a încercat să opună rezistenţă, bătrâna a fost bătută. În zadar a încercat să ceară îndurare de la fiu, a strigat după ajutor la vecini, însă nu a reuşit să scape din mâinile fiului violator. 

Fiul şi-a recunoscut faptele în faţa judecătorilor, punând totul pe seama beţiei. 

În judeţul Vaslui, numărul cazurilor de viol în aproape s-a dublat în ultimul an. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, în 2016 s-au înregistrat 116 sesizări de violuri,faţă de 67 în anul 2015. Cele mai multe victime ale infracţiunilor contra libertăţii şi integrităţii sexuale au fost din rândul minorilor şi în cazul bătrânelor.