Pedeapsa primită de un bărbat din judeţul Vaslui care şi-a batjocorit propria mama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Huşi a hotărât joi, 9 februarie, condamnarea bărbatului din localitatea vasluiană Boţeşti, care în octombrie, anul trecut, şi-a violat propria mama.

Judecătoria Huşi a decis condamnarea lui Ioan Ştefan (40 de ani) la şapte ani de închisoare şi interzicerea drepturilor civile pe durata executării pedepsei. Victima, o bătrână de 79 de ani, nu a solicitat despăgubiri, declarând că nu doreşte să mai audă de fiul ei. 

Cazul s-a petrecut pe 13 octombrie, anul trecut, în toiul zilei. Bărbatul, revenit de la cârciuma din sat, s-a năpustit asupra mamei sale. Pentru că a încercat să opună rezistenţă, bătrâna a fost bătută. În zadar a încercat să ceară îndurare de la fiu, a strigat după ajutor la vecini, însă nu a reuşit să scape din mâinile fiului violator. 

Fiul şi-a recunoscut faptele în faţa judecătorilor, punând totul pe seama beţiei. 

În judeţul Vaslui, numărul cazurilor de viol în aproape s-a dublat în ultimul an. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, în 2016 s-au înregistrat 116 sesizări de violuri,faţă de 67 în anul 2015. Cele mai multe victime ale infracţiunilor contra libertăţii şi integrităţii sexuale au fost din rândul minorilor şi în cazul bătrânelor.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite