Patru copii din Huşi, înfometaţi şi neglijaţi, scoşi din familie la solicitarea poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii au fost preluaţi de asistenţi maternali FOTO ziarelive.ro

Patru copii cu vârste cuprinse într 2 şi 9 ani au fost scoşi astăzi dintr-o familie din Huşi, cu executorul judecătoresc şi jandarmii, după ce Poliţia a sesizat reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului că minorii sunt înfometaţi şi neglijaţi.

”În urma evaluării iniţiale s-a constatat o situaţie de risc major pe fondul neglijării parentale manifestată prin nesupraveghere pe timp de zi, alimentaţie inadecvată, gestionarea defectuoasă a veniturilor şi a conflictelor frecvente dintre părinţi”, au precizat reprezentanţii DGASPC Vaslui. 

În pofida sprijinului acordat atât de o fundaţie, cât şi de autoriţătile locale, în vederea prevenirii separării copiilor de mediul familial, situaţia minorilor nu s-a ameliorat, aceştia fiind în continuare neglijaţi şi supuşi riscurilor. 

În aceste condiţii reprezentanţii DGASPC Vaslui  s-au adresat judecătorilor Tribunalului Vaslui, care au emis o ordonanţă preşedinţială în vederea securizării celor 4 minori prin instituirea unei măsuri de protecţie specială. Astfel, cei patru copii au fost preluaţi în regim de urgenţă şi plasaţi la asistenţi maternali profesionişti. ”Procedura de executare silită s-a realizat astăzi şi a decurs fără probleme”, au completat reprezentanţii DGASPC Vaslui. 

În urmă cu o lună, alţi cinci copii din Huşi au fost scoşi din familie de reprezentanţii DGASPC, în urma sesizării vecinilor care nu mai suportau să vadă abuzurile la care erau supuşi minorii.