Patru copii din Huşi, înfometaţi şi neglijaţi, scoşi din familie la solicitarea poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii au fost preluaţi de asistenţi maternali FOTO ziarelive.ro
Copiii au fost preluaţi de asistenţi maternali FOTO ziarelive.ro

Patru copii cu vârste cuprinse într 2 şi 9 ani au fost scoşi astăzi dintr-o familie din Huşi, cu executorul judecătoresc şi jandarmii, după ce Poliţia a sesizat reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului că minorii sunt înfometaţi şi neglijaţi.

”În urma evaluării iniţiale s-a constatat o situaţie de risc major pe fondul neglijării parentale manifestată prin nesupraveghere pe timp de zi, alimentaţie inadecvată, gestionarea defectuoasă a veniturilor şi a conflictelor frecvente dintre părinţi”, au precizat reprezentanţii DGASPC Vaslui. 

În pofida sprijinului acordat atât de o fundaţie, cât şi de autoriţătile locale, în vederea prevenirii separării copiilor de mediul familial, situaţia minorilor nu s-a ameliorat, aceştia fiind în continuare neglijaţi şi supuşi riscurilor. 

În aceste condiţii reprezentanţii DGASPC Vaslui  s-au adresat judecătorilor Tribunalului Vaslui, care au emis o ordonanţă preşedinţială în vederea securizării celor 4 minori prin instituirea unei măsuri de protecţie specială. Astfel, cei patru copii au fost preluaţi în regim de urgenţă şi plasaţi la asistenţi maternali profesionişti. ”Procedura de executare silită s-a realizat astăzi şi a decurs fără probleme”, au completat reprezentanţii DGASPC Vaslui. 

În urmă cu o lună, alţi cinci copii din Huşi au fost scoşi din familie de reprezentanţii DGASPC, în urma sesizării vecinilor care nu mai suportau să vadă abuzurile la care erau supuşi minorii. 

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite