Confruntarea epigramiştilor la Muzeul “Vasile Pârvan” Bârlad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul umorului se mută, pentru o zi, la Bârlad FOTO Simona Voicu

Pentru o zi, Festivalul Umorului Vaslui se mută la Bârlad şi aduce în atenţia publicului o expoziţie de caricatură şi un regal epigramistic

Sâmbătă, 11 octombrie, de la ora 11.00, sediul central al Muzeului “Vasile Pârvan” Bârlad va găzdui o suită de activităţi organizate în cadrul festivalului de Umor “Constantin Tănase” Vaslui.

Ajuns la cea de-a XXIII-a ediţie, festivalul umorului captează atenţia publicului bârlădean cu trei activităţi:

- Vernisajul expoziţiei personale Costel Pătrăşcan - “Istoria literaturii române - ERATĂ”

- Lansarea albumului de caricatură “Negru pe alb” (117 caricaturi color)

- Dueluri epigramistice cu laureaţii salonului de literatură satirico-umoristică

Din 2012, Consiliul Judeţean Vaslui a propus ca o parte din activităţile desfăşurate în cadrul Festivalului Umorului să se desfăşoare în judeţ. În urmă cu doi ani, Pavilionul Marcel Guguianu Bârlad a găzduit o expoziţie comună de caricatură care a rămas pe simeze doar câteva zile. Probabil că expoziţia lui Costel Pătrăşcan, caricaturist şi om de litere, va rămâne pe simeze tot numai câteva zile”, a precizat, pentru “Adevărul”, Mircea Mamalaucă, directorul muzeului bârlădean.

Festivalul umorului “Constantin Tănase” a debutat în 1970, iar după 1980 a fost organizat cu regularitate, o dată la doi ani. Este primul festival de umor din România, prima ediţie fiind organizată de reputatul teatrolog Valentin Silvestru, originar, ca şi Constantin Tănase, de pe meleaguri vasluiene.