FOTO Peisaje de basm din lumea gheţurilor din Delta Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iarna, la Sulina FOTO Cristi B. Painter

Iarna creează în Sulina peisaje de basm. Poveştile Dunării sunt spuse la Sulina numai celui care ştie să asculte. Iarnă sau vară, unul din cele mai frumoase colţuri din ţară oferă perisaje desprinse parcă din poveşti.

Un artist talentat, Cristi B Painter, a imortalizat în ultimii ani imagini de vis din timpul iernilor de la Sulina.

Sulina, un fost sat terorizat de bandiţi, a fost transformată, la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea, de Comisia Europeană a Dunării într-un oraş cu vile cochete, cu iederă pe ziduri şi flori de glicină la poartă. Aici au iubit şi au murit piraţi şi regine, pescari şi comandanţi, salahori şi amirali.

La marginea oraşului Sulina îşi dorm somnul în nisipul Deltei laolaltă ortodocşi, musulmani, ruşi lipoveni. Cimitirul din Sulina este plasat între cimitirele-muzeu din România, alături de Bellu din Bucureşti şi Cimitirul Vesel din Săpânţa, Maramureş. Este situat la marginea oraşului, pe drumul spre plaja virgină.

Vă mai recomandăm:

Poveştile Sulinei, Turnul Babel din Deltă. Locul unde au iubit şi au murit prinţese şi pescari, piraţi şi amirali

Don Giovanni, piratul de la Sulina. Cum a reuşit fostul marinar să înşele autorităţile şi să rămână cu marfa ilegală şi cu despăgubirea


Jurnal de vacanţă. Gura Portiţei, paradisul dintre mare şi Deltă. Plaja de pe care poţi aduna scoici cu lopata

Jurnal de Vacanţă. Plaja Vadu, ultimul refugiu. Colţul de Rai interzis cândva turiştilor vă aşteaptă cu hectare întregi de plajă virgină