UPDATE Percheziţii DNA într-un dosar de evaziune fiscală la Florin Măran, unul din cei mai importanţi oameni de afaceri din Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA Timişoara au descins marţi dimineaţa în mai multe locaţii pentru efectuarea unor percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală în care este vizat şi omul de afaceri Florin Măran. Potrivit pressalert.ro, în acelaşi dosar se fac percheziţii şi la sediile unor firme din Strehaia.

UPDATE Printr-un comunicat de presă, procurorii DNA au anunţat că fac cercetări pentru săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani şi aderare la un grup infracţional organizat. „În cursul zilei de 04 noiembrie 2014, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 37 de locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţele Timiş, Mehedinţi, Olt, Argeş şi Iaşi, reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice. Percheziţiile de pe raza judeţului Mehedinţi sunt efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul IGPR – Direcţia de Investigare a Fraudelor. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Jandarmeriei Române”, se arată în comunicatul DNA. 

Locuinţa şi sediile firmelor deţinute de omul de afaceri Florin Măran au fost percheziţionate marţi dimineaţa de procurorii DNA Timişoara. Potrivit pressalert.ro, ancheta DNA vizează fapte de evaziune fiscală, în dosar fiind realizate percheziţii şi la sediile de firmă ale unor rromi din Strehaia.

Potrivit sursei amintite, omul de afaceri timişean este suspectat că, prin firmele pe care le deţine, a înregistrat facturi fictive, aducând statului, potrvitit surselor apropieate anchetei, un prejudiciu de două milioane de euro. În prezent astfel de dosare de evaziune sunt instrumentate de DIICOT. Potrivit procurorului-şef al DNA Timişoara, Tamaş Shiffbeck, explicaţia pentru care acest dosar este instrumentat de DNA este aceea că faptele pentru care se fac cercetări sunt mai vechi, din perioada 2010-2012, când DNA-ul avea competenţă în acest domeniu.

Florin Măran este unul din cei mai importanţi oameni de afaceri din Banat, firmele sale ajungând după intrarea în insolvenţă a grupului Izometal-Confort, cele mai importante societăţi de drumuri din Timiş. Alături de Steven Ausnit, urmaşul fostului industriaş evreu Steven Ausnit, Florin Măran a revendicat o pădure de 11.000 de hectare în zona Nădrag, dar procesul a fost abandonat în urma unor sentinţe nefavorabile.