Succes garantat pe timp de recesiune: afacerea de familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unchiul Dumitru Murariu se ocupă de platourile reci

Câţiva timişoreni, înrudiţi, au reuşit să învingă criza financiară muncind împreună în aceeaşi bucătărie timp de cinci ani.

Lucian Vinesar a fost administratorul unei firme de catering din Timişoara. Când proprietarul afacerii a decis să închidă, în 2005, timişoreanul şi-a luat inima în dinţi şi a preluat  firma pe care a transformat-o într-o afacere de familie. Mama sa, soţia sa, două surori ale sale, un cumnat, un unchi şi o verişoară, toţi s-au adunat înt-o bucătărie pentru a face ce ştiu ei cel mai bine.

„Suntem bucătari de meserie, din strămoşi. Asta ştim să facem, asta facem, aşa că ne-am adunat toţi sub acelaşi acoperiş”, a spus Lucian Vinesar. De atunci, totul a mers ca pe roate. Contractele de catering au continuat să apară. „Pentru noi, contractele nu prezintă o garanţie a succesului. Garanţia este că ştim să facem mâncare bună şi clienţii ne caută”, a mărturisit bărbatul. Acum, în plină criză economică, familia şi-a extins afacerea.

Mai multe pentru tine: