Pierdere importantă pentru RCM Timişoara: Daniel Carpo va lipsi de pe gazon o jumătate de an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Carpo, în echipamentul echipei naţionale. FOTO: Marian Burlacu (arhivă)

Triumful echipei României în IRB Nations Cup a fost plătit scump de Daniel Carpo, închizătorul echipei campioane suferind o accidentare care îl va ţine pe tuşă pentru tot restul sezonului din Superliga naţională.

România a câştigat pentru a doua oară consecutiv IRB Nations Cup, însă victoria a venit cu o veste proastă pentru RCM Timişoara, campioana din sezonul trecut: Daniel Carpo s-a accidentat în finala cu Emerging Italy şi va rata partea a doua a sezonului intern. 

Iniţial, numărul 8 din selecţionata României a fost diagnosticat cu entorsă la genunchiul drept, având şi o suspiciune de  leziune de menisc medial. Investigaţiile amănunţite au dezvăluit, însă, că accidentarea este mult mai gravă şi că este nevoie de o operaţie a ligamentelor încrucişate de la genunchiul drept, care înseamnă o absenţă de minim şase luni.

Jucătorii de la RCM Timişoara sunt încă în vacanţă, urmând să revină la pregătiri pe 1 iulie. Campionatul se reia la mijlocul lunii iulie, când bănăţenii joacă în deplasare cu Farul Constanţa. Mai sunt patru meciuri din sezonul regulat, după care urmează play-off-ul, pentru care timişorenii şi-au asigurat deja calificarea, din punct de vedere matematic.

Citeşte şi:

Prima remiză a Superligii de rugby s-a produs între favorite, RCM Timişoara şi Ştiinţa Baia Mare

Victorie pentru RCM Timişoara în cel mai tare meci al etapei din Superliga de rugby