Un adevărat arsenal de muniţie din Al Doilea Război Mondial a fost găsit într-o localitate din Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
27 de focoase din cel de-Al Doilea Război Mondial au fost găsite în localitatea Tetila

Un cetăţean a sesizat, ieri, la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, faptul că pe un teren din apropierea oraşului Bumbeşti - Jiu, satul Tetila, a descoperit mai multe elemente de muniţie.

„O echipă protehnică din cadrul ISU Gorj s-a deplasat de urgenţă la faţa locului, iar în urma cercetării terenului au fost descoperite 27 bucăţi focoase de diferite calibre, 4 proiectile explozive de calibrul 57 mm, precum şi un corp proiectil de calibru 76 mm, care provin din cel de-al Doilea Război Mondial.

Echipa pirotehnică a ridicat muniţia în vederea depozitării şi distrugerii controlate. Zona a fost cercetată amănunţit de către colegii noştri, pentru a se asigura că nu mai există elemente de muniţie rămase neexplodate“, a spus Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

Reprezentanţii ISU atrag atenţia cetăţenilor asupra pericolului manipulării necorespunzătoare a muniţiei rămasă neexplodată.

Persoanele care găsesc astfel de elemente de muniţie sunt rugate să nu le atingă şi să apeleze de urgenţă numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Mai multe pentru tine:
Reacția lui Nicolae Ciucă la declarația lui Ciolacu potrivit căreia Buzăul nu este în Moldova: „M-am simţit român şi la Focşani, şi la Suceava, şi la Buzău şi la mine la Pleniţa”
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Cum a devenit salcia simbolul Floriilor. De la rituale sacre şi legende, până la medicină şi industrie
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Sebastian Burduja a venit pe motocicletă să-și depună candidatura la Primăria Capitalei VIDEO
După Slănic Prahova, se întâmplă la Cluj. O stradă din municipiul Cluj-Napoca a luat-o la vale
„Regele nu e bine deloc!” Planurile pentru înmormântarea lui Charles sunt schimbate chiar acum!
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Jurgen Klopp, sfat pentru succesorul său, ales deja de Liverpool. „Cormoranii” intră într-o nouă eră
Polițiști la volan, instruiți cum să-i oprească pe vitezomani. „Noi aici nu facem școală de șoferi...” VIDEO