Români în Brexit. Restaurant tradiţional, deschis de un cuplu de bucureşteni într-un orăşel din Anglia. „Are succes“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soţii Conduraru au deschis un restaurant cu mâncare românească în Anglia Foto: www.kentonline.co.uk

Un restaurant care serveşte preparate din bucătăria tradiţională românească a fost deschis de către doi tineri români în oraşul Gravesend, din comitatul Kent, din Anglia.

Restaurantul „Ambient“ a fost deschis la jumătatea lunii decembrie în zona centrală a oraşului Gravesend din Kent, Marea Britanie. 

Vasile Conduraru şi soţia sa Corina, originari din Bucureşti, s-au mutat în Anglia în anul 2017. Cei doi au decis să înfrunte Brexit-ul şi au rămas în Marea Britanie ca să se apuce de afaceri. Au închiriat spaţiul, după care au trecut la renovarea acestuia, care a durat aproximativ un an. 

„Sunt foarte fericit că am reuşit să deschidem după ce am aşteptat un an. Suntem o echipă nouă şi folosim acest timp pentru a ne cunoaşte. Nu aş fi putut deschide restaurantul fără soţia mea, ea conduce bucătăria“, a spus Vasile Conduraru, pentru publicaţia „Kent Online“.

Acesta a mai menţionat că restaurantul are succes printre localnici şi că este mulţumit de investiţia făcută. 

90% din mâncare este românească

90% din mâncare oferită de cei doi tineri antreprenori are specific românesc, cum ar fi: sarmale, papanaşi sau mici, platou rece ţărănesc. Restaurantul oferă şi preparate din bucătăria non-est-europeană: paste, fructe de mare şi peşte. 

Foto: restaurantambient.co.uk

Amenajarea restaurantului este realizată într-un stil românesc, scriu jurnaliştii britanici, cărora Vasile Conduraru le-a spus că în Bucureşti restaurantele au un stil victorian şi sunt dotate cu mese şi scaune din lemn. Pereţii sunt pictaţi manual şi decorul este atent ales. 

Foto: restaurantambient.co.uk 

Vă recomandăm să mai citiţi 

Doi tineri braconieri prinşi de jandarmi pe râul Jiu

Transalpina, deszăpezită în permanenţă. Ninge încontinuu în Parâng VIDEO