Traseul Transbucegi - Drumul Babelor, una dintre cele mai frumoase șosele montane din țară, a fost redeschis
0Drumul județean 713 Moroieni - Dichiu - Piatra Arsă, cunoscut publicului sub denumirea de „Transbucegi - Drumul Babelor”, a redevenit circulabil pe toată distanța sa, după ce drumarii au deschis calea către zonele înalte alte Munților Bucegi.
Transbucegi are o lungime totală de 16 kilometri, din care șase kilometri sunt pe teritoriul județului Prahova, iar zece în Dâmboviţa. Valoarea proiectului a fost de peste 10 milioane de euro, bani proveniţi de la cele două Consilii Judeţene şi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).
Porțiunea de drum care aparține județului Dâmbovița a fost deszăpezită de mai mult timp, iar cea din Prahova abia acum a fost curățată de zăpadă. Hotelierii din zonă au anunțat că Transbucegi - Drumul Babelor este oficial deschis începând de duminică, 21 mai.
DJ 713 sau segmentul din Transbucegi - Dichiu - Piatra Arsă este oficial deschis și practicabil de către șoferii care vor să ajungă la Piatra Arsă.
Avertismentul salvamontiștilor
Salvamontiștii atrag atenția că iarna nu s-a lăsat dusă de pe munte, iar zăpada este foarte mare în zonele înalte.
„Se poate ajunge în condiții decente, deoarece pe drum mai sunt porțiuni înguste, acoperite de zăpadă sau cu teren moale (zone cu noroi). Conduceți cu prudență, echipați-vă corespunzător și bucurați-vă de munte”, este recomandarea hotelierilor.
Salvamontiștii atrag atenția că iarna nu s-a lăsat dusă de pe munte, iar zăpada este foarte mare în zonele înalte.
„Transbucegi era deschis până acum parțial. Acum s-a deschis și de la Dichiu la Piatra arsă, de la barieră în sus. Turișții care urcă la munte trebuie să știe că mai e zăpadă destulă. La peste 2.000 de metri, în partea de nord e iarnă în toată regula. De la PIatra Arsă, zona de platou până la Vârfu Omu e zăpada foarte mare. Traseele care traversea creasta nu creează probleme, chiar dacă sunt acoperite cu zăpadă, dar pe partea prahoveană, pe văi și în zonele înalte turiștii trebuie să fie echipați de iarnă dacă vor să urce”, a declarat, pentru „Adevărul”, șeful Salvamont Dâmbovița, Ștefan Deaconescu.