Cea mai bună zonă de săniuș din Bucegi, la peste 1.500 de metri altitudine VIDEO

0
Publicat:

Elevii din Dâmbovița sunt în vacanță săptămâna aceasta, așa că este o ocazie bună de a se bucura de zăpadă, pe crestele Bucegilor. O zonă de săniuș este platoul de la Dichiu, acolo unde, mai ales în weekenduri, se strâng sute de turiști.

Săniuș în zona Dichiu, din Bucegi. FOTO Cabana Dichiu
Săniuș în zona Dichiu, din Bucegi. FOTO Cabana Dichiu

Iubitorii muntelui au în apropiere Cabana Dichiu din Dâmbovița, unde pot înnopta, pot servi bucate tradiționale sau bea ceva cald.

Ca să ajungă în această zonă, turiștii trebuie să urce pe DJ 714, pe la Sanatoriul Moroieni, întrucât Transbucegi este închis circulației. 

DJ 714 Moroeni - Sanatoriu, care duce către zona montană din Dâmbovița, cunoscut sub numele „pe Orzea”, este excepțional și merită din plin circulat. Oferă priveliști uluitoare și o belvedere către cariera de la „Lespezi”.

Circulația pe Transbucegi - DJ 713 este suspendată din cauza viscolului. În zona montană înaltă a județului Dâmbovița, condițiile meteorologice sunt nefavorabile, înregistrându-se viscol puternic și căderi abundente de zăpadă.

Astfel, Consiliul Județean Dâmbovița a luat decizia închiderii circulației rutiere pe DJ 713, pe sectorul cuprins între Cabana Dichiu și drumul de acces către Cabana Piatra Arsă.

„Potrivit atenționărilor Administrației Naționale de Meteorologie, de cod portocaliu, ninsori abundente și viscol în zona montană a județului Dâmbovița, recomandăm evitarea deplasărilor în această perioadă, iar în cazul în care acestea nu pot fi amânate, conducătorii auto trebuie să echipeze corespunzător autovehiculele, să respecte semnalizarea rutieră din zonă, indicațiile agenților de poliție, ale reprezentanților jandarmeriei montane, ale Serviciului Public Salvamont - Salvaspeo Dâmbovița, precum și ale reprezentanților SC Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița SA, operatorul economic ce asigură servicii de deszăpezire pe drumurile județene”, se arată într-un comunicat de presă al CJ Dâmbovița.

Turiştii trebuie să ştie că accesul către platoul Padina - Peştera se va realiza pe varianta alternativă, respectiv DJ 714 Glod - Sanatoriul Moroeni - Peştera.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite