O nouă stațiune de schi în România. Unde va începe proiectul în valoare de 80 de milioane de euro
0Iubitorii sporturilor de iarnă vor avea parte de o nouă pârtie de schi, într-o zonă de vis din Bucegi. Este vorba de un proiect de 80 de milioane de euro, aflat în curs este în curs de dezvoltare în stațiunea Padina - Peștera.
Autoritățile din Dâmbovița au venit cu noi detalii despre primele pârtii de schi din stațiunea Padina – Peștera și au preciat că mai devreme de 2 ani nu vom putea schia în apropiere de Vârful Omu. Este vorba despre un proiect mai amplu, care cuprinde două pârtii de schi, un centru de dezvoltare și infrastructura necesară.
Acest proiect, finanțat din fonduri europene de către Consiliul Județean Dâmbovița, va fi declarat proiect strategic al României, care va demara în acest an, potrivit autorităților.
Zona Padina-Peștera, care a fost declarată stațiune turistică de interes național în 2020 printr-o Hotărâre de Guvern, va fi locul unde se va construi această stațiune.
Această zonă este un paradis pentru cei pasionați de drumeții și aventură, fiind presărată de numeroase trasee montane care te poartă prin păduri verzi, pe lângă pârâuri cristaline și culmi montane spectaculoase
Odată ce vor fi disponibile utilitățile de bază precum apa, canalizarea și gazul, și vor fi construite cele două pârtii de schi și centrul de agrement, investitorii vor fi atrași să investească în această zonă.
Acest proiect reprezintă un pas important în dezvoltarea turismului în România și în atragerea de investiții străine. În plus, va contribui la creșterea economiei locale și la crearea de noi locuri de muncă.
„Avem în zona de nord a județului o stațiune de interes național, Moreni-Padina-Peștera. Este cea mai nouă stațiune de interes național din România. Anul acesta vom declara un proiect strategic al României, vom construi o stațiune modernă cu o valoare totală de aproape 80 de milioane de euro. Din punctul meu de vedere, maxim 2 ani ar dura lucrările. Noi construim acolo două pârtii de schi, un centru de dezvoltare. Noi facem tot ceea ce înseamnă infrastructura necesară pentru a atrage investitori”, a declarat Corneliu Ștefan la dcnews.
Zona montană dâmbovițeană este una naturală extrem de valoroasă, iar construcția și dezvoltarea stațiunii Peștera-Padina se va realiza cu un minim impact asupra mediului.
Șeful CJ Dâmbovița a mai precizat, pentru sursa citată, se vor utiliza materiale de construcție prietenoase cu mediul, habitatele naturale vor fi protejate și va fi promovat turismul ecologic responsabil.