Tomograf de 500.000 de euro, vandalizat de un beţiv extrem de violent. Bărbatul a fost ridicat din şanţ cu Ambulanţa şi dus la spital pentru investigaţii la cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un individ aflat sub influenţa băuturilor alcoolice şi ridicat cu Ambulanţa de pe marginea drumului a stricat un aparat medical în valoare de 500.000 de euro.

Dumitru Vasilovschi (43 de ani) a fost preluat cu ambulanţa, în noaptea zilei de luni, 1 august, dintr-un şanţ al drumului care traversează comuna suceveană Marginea. Era întins la pământ şi inconştient, iar Ambulanţa a fost chemată de săteni.

La scurt timp, s-a dezmeticit şi a devenit violent cu personalul medical. A fost transportat spre Spitalul din Rădăuţi, unde medicii au decis transferul la Spitalul Judeţean Suceava, pentru o investigaţie tomografică, deoarece avea mai multe leziuni la nivelul capului.

Tot mai recalcitrant, Vasilovschi a fost transportat la Suceava în cătuşe. A fost direcţionat către Secţia Radiologie a spitalului din Suceava pentru investigaţia la computerul tomograf. Medicii relatează că, imediat după ce a fost scos din tomograf, pacientul de 43 de ani a apucat un scaun metalic şi a lovit cu brutalitate obiecte din camera computerului tomograf, inclusiv aparatul de investigaţie, cu o valoare de 500.000 de euro. Din cauza avariilor, timp de mai bine de 36 de ore, computerul tomograf n-a mai putut fi utilizat.

Procurorii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infrac¬ţiunii de distrugere, iar Spitalul Jude¬ţean Sucea¬va s-a constituit parte civilă pentru dau¬nele provocate de Dumitru Vasilovschi, internat în prezent la Secţia de Psihiatrie a spitalului.

„Lăsăm justiţia să-şi urmeze cursul, iar noi, ca spital, ne constituim în parte civilă pentru a recupera daunele în valoare de maximum 20.000 de lei“, a declarat managerul spitalului sucevean, Vasile Rîmbu.

Alte ştiri pe această temă:

Măcel în reprize la o nuntă din Moldova. Cum s-au „distrat“ cu pumni, picioare şi cuţite în burtă invitaţii la petrecere

Pacient adus la Spitalul din Târgovişte cu o rană infectată plină de viermi. Medic curant: „I-au mai apărut şi altădată“

Reţineri după scandalul cu interlopi de la Titu. „Nu mai avem curajul să ieşim pe strădă“