Sucevean ucis de caniculă în timp ce se afla la grătar cu prietenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 63 de ani a murit, duminică după-amiază, în timp ce se afla la grătar cu prietenii într-o zonă din lunca râului Suceava. Medicii urgentişti suspectează că bărbatul a suferit un stop cardio-respirator din cauza caniculei.

Suceveanului în vârstă de 63 de ani i s-a făcut rău în timp ce se afla cu familia la un grătar, într-o zonă din lunca râului Suceava. Personalul de pe ambulanţă a început manevrele de resuscitare, bărbatul fiind transportat de urgenţă la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

La spital, manevrele de resuscitare a continuat timp de jumătate de oră dar medicii nu au reuşit să îi salveze viaţa.

Medicul urgentist Tiberius Brădăţan a afirmat că stopul cardio-respirator ar fi putut fi provocat de caniculă.

„Bărbatul a ajuns la unitatea de primire a urgenţelor în stop cardio-respirator, cu manevre de resuscitare în curs făcute de colegii de la ambulanţă. Am continuat resuscitarea încă jumătate de oră dar în ciuda eforturilor făcute nu s-a reuşit resuscitarea acestuia. Putem suspiciona, în condiţiile în care pacientul nu avea antecedente cardiace, că ar fi fost, în condiţiile căldurii extreme, o tulburare de ritm, aşa numita moarte subită cardiacă, care să fi dus la stopul cardio-respirator”, a precizat medicul Tiberius Brădăţan.

Citeşte şi:

UPDATE Astăzi este cea mai fierbinte zi a verii. Cod portocaliu de caniculă în Capitală şi în alte şapte judeţe

FOTO Poliţist sucevean, acuzat că a provocat un accident în timp ce dirija circulaţia într-o intersecţie unde avusese loc un alt eveniment rutier

Bătaie între şapte tineri în faţa unui club din Suceava, oprită cu gaze lacrimogene de poliţişti şi jandarmi