Regina prăjiturilor cu nucă şi caramel. Cum se face deliciosul desert

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: bucataras.ro

Cei care au încercat reţeta au spus că n-ar mai vrea să o gătească foarte curând, dar nu pentru că n-ar fi gustoasă, ci dimpotrivă, prăjitura este atât de bună încât gospodinele s-au oprit cu greu din mâncat.

Pentru această reţetă delicioasă aveţi nevoie de mai multe ingrediente, aşa că trebuie să mergeţi la cumpărături.

Pentru blat vă trebuie: 6 ouă, 150 de grame de zahăr, 4 linguri de apă fierbinte, 150 de ml de ulei, câte 150 de grame de făină şi nucă, un plic de lapte praf şi un vârf de sare.

Pentru a prepara crema caramel vă trebuie: o cană de zahăr, una de apă, trei linguri de făină, un ou, 125 de gr. de unt, 300 de ml de frişcă lichidă şi îndulcită, Mai aveţi nevoie de 150 de grame de nucă prăjită pentru urmat.

 Pe bucataras.ro se arată că pentru început se mixează albuşurile cu un vârf de sare până devin spumă. „Adăugăm zahărul treptat, alternând cu apa fierbinte, mixând cu mixerul la viteza mare. Adăugăm apoi gălbenuşurile şi uleiul mixând în continuare. La final adăugăm făina amestecată cu praful de copt, amestecând uşor cu o spatulă şi apoi nuca macinată. Turnăm într-o tava (aprox 25-35 cm) tapetată cu hârtie de copt şi dăm la cuptorul preîncălzit la 175 de grade timp de aprox 30 de minute. Scoatem din cuptor şi lăsam la răcit”, transmite sursa citată.

Pentru a prepara crema, trebuie să caramelizaţi zahărul până devine auriu. ”Turnăm peste zahărul caramelizat apă (atenţie!! mare la aburi) şi lăsăm pe foc până se topeşte caramelul apoi luăm de pe foc şi lăsăm la răcit. Separăt, mixăm oul cu cele 3 linguri de zahăr, adăugăm făina şi apoi siropul de zahăr răcit. Punem pe foc mic şi amestecăm până se îngroaşă şi devine ca o budincă. Luăm de pe foc şi adăugăm untul, amestecând până se topeşte. Lăsăm la răcit. Din crema caramel punem deoparte 3 linguri. Separat, într-un bol mixăm frişca lichidă până începe să se întărească. Adăugăm treptat din crema caramel şi mixăm. Obţinem o cremă pufoasă cu gust de caramel. Într-o tigaie. punem nuca tăiată bucăţele şi o prăjim având grijă să nu se ardă”, se mai arată pe bucataras.ro

Urmează etapa de asamblare. Se taie blatul în două, după care se pune trei sferturi din cremă peste prima foaie şi se nivelează, după care se pune a doua foaie de blat şi se unge cu cremă. Deasupra se poate presăra nuca prăjită şi răcită în prealabil şi se trasează dungi cu crema caramel care a mai rămas.



 

Mai multe pentru tine:
Top 10 brazi artificiali de Crăciun 2025 cu cele mai bune recenzii și extrareducere de până la 40% pe eMAG. Alege bradul perfect și profită de discounturi
ElectroWeekend eMAG: Top 15 produse cele mai populare și testate de clienți, cu cele mai mari reduceri. Pune-ți electro oferta sub brad!
Felicitarea regală a anului: Familia Princiară din Monaco strălucește în atmosfera de Crăciun
Monica Pop, dată afară din restaurant! Ireal ce i-a făcut un angajat medicului și prietenelor sale: „Bineînțeles că și ospătarii și ceilalți participanți, erau consternați”
eMAG MultiDeals 2025: Ghid complet pentru extra reduceri de până la 20% și cele mai populare 11 produse de cumpărat
Top of the Top Hervis Sport 2025/2026: Oferte iarnă, produse Top Seller și reduceri 20% de neratat
Horoscop marți, 9 decembrie. Racii au discuții aprinse în cuplu, iar Peștii vor să fie remarcați la locul de muncă
Sărbători fără balonare, indigestie sau reflux: Top remedii naturale și cel mai puternic antioxidant românesc care-ți dau energie și digestie perfecte
Nu rata cele mai dulci cadouri pentru copii de Moș Nicolae și Crăciun 2025 – Pachete festive, reduceri eMAG și surprize sub 50 de lei
Descoperire fantastică. Organul care produce aproape toată serotonina din corp. Nu e creierul. Din cauza asta ne îmbolnăvim de anxietate și depresie
Crima pasională din Ploiești. Viața medicului Roxana Călin după ce a ucis-o pe soția amantului. S-a recăsătorit cu un bărbat din domeniul juridic și călătorește de la Monaco în toată lumea